9423,62%0,45
38,03% 0,01
43,16% -0,23
3922,25% -0,84
6324,96% -1,05
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı eğitim kurumlarında görev yapan yüz binlerce öğretmenin merakla beklediği ek ders ve sınav görevi ücretlerinin ödeme tarihi netleşti. MEB kaynaklarından edinilen bilgilere göre, öğretmenlerin Açık Lise sınav görevleri ve rutin ek dersleri karşılığında alacakları ücretler, Nisan ayının ikinci haftasında hesaplarına yatırılacak.
Normal şartlarda Nisan ayının ilk haftasında ödenmesi beklenen ek ders ücretlerinin ödeme tarihinde yaşanan bu gecikmenin temel nedeni, uygulamaya konulan yeni vergilendirme sistemi olarak gösterildi. Bu yeni düzenleme nedeniyle ödeme süreçlerinde yaşanan teknik ayarlamalar, ücretlerin planlanan takvimde yatmamasına yol açtı.
Ancak, öğretmenlerin bekleyişi daha fazla uzamayacak. Milli Eğitim Bakanlığı, idari tatilin sona ermesinin ardından ödeme işlemlerinin hızla başlayacağını duyurdu. İdari personel ve kurum amirlerinin izinlerinin 7 Nisan 2025 tarihinde sona erecek olması, ödeme süreçlerinin bu tarihten itibaren işleme alınmasının önünü açtı.
Bu gelişme doğrultusunda, MEB yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, öğretmenlerin ek ders ve sınav görevi ücretlerinin en geç 11 Nisan 2025 Cuma gününe kadar öğretmenlerin banka hesaplarına yatırılması bekleniyor. Bu tarih, öğretmenlerin Nisan ayı maaşlarını almalarına kısa bir süre kala gerçekleşecek olması nedeniyle, eğitim camiasında memnuniyetle karşılandı.
Özellikle Açık Lise sınavlarında görev alan öğretmenlerin sınav ücretleri de bu ödeme takvimi içerisinde yer alıyor. Yoğun bir sınav sürecini geride bırakan öğretmenler, emeklerinin karşılığını belirlenen tarihte alabilecekler.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, yaşanan gecikme nedeniyle öğretmenlerden özür dilerken, ödeme süreçlerinin en kısa sürede ve sorunsuz bir şekilde tamamlanması için gerekli tüm çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü vurguladılar. Öğretmenlerin mağduriyet yaşamaması adına bakanlığın hassasiyet gösterdiği de ifade edildi.
Bu açıklama, ülke genelindeki öğretmenler arasında rahatlama yaratırken, ödemelerin belirtilen tarihte hesaplara yansıması bekleniyor. Eğitim camiası, MEB'in verdiği sözü tutarak ödemeleri zamanında gerçekleştirmesini umuyor.