Bugün, 27 Mart 2025 Perşembe
  • BIST 100

    9649,53%-0,68
  • DOLAR

    37,98% 0,05
  • EURO

    40,70% -0,21
  • GRAM ALTIN

    3689,73% 0,05
  • Ç. ALTIN

    5959,44% 0,00

Emekli İkramiyeleri 2 Parti TBMM’den Ayrılınca Askıda Kaldı

AK PARTİ ve MHP Genel Kurul’dan Ayrıldı, Emekli İkramiyeleri Askıda Kaldı: "Özlem Hanım Nereye?"

Genel 21.03.2025 00:22:00 0
Emekli İkramiyeleri 2 Parti TBMM’den Ayrılınca Askıda Kaldı

TBMM Genel Kurulu’nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liradan 4 bin liraya yükseltilmesini de içeren kanun teklifi görüşmeleri, AK PARTİ ve MHP milletvekillerinin yoklamaya katılmaması nedeniyle gerçekleştirilemedi. CHP’li milletvekillerinin tepkileriyle gündeme gelen oylama, meclisin tatile girmesine yol açtı. Özellikle AK PARTİ Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in salondan ayrılması, CHP’li vekillerin sert eleştirilerine neden oldu.

Genel Kurul’da bu hafta görüşülmesi planlanan "Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşmeleri, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liradan 4 bin liraya yükseltilmesini içeren düzenlemenin de bulunduğu teklifle birlikte planlanmıştı. Ancak AK PARTİ ve MHP milletvekillerinin yapılan yoklamalarda oy kullanmaması nedeniyle üç kez yoklama yeter sayısı sağlanamadı. Bu durum üzerine, Genel Kurul, 25 Mart Salı günü saat 15.00'te yeniden açılmak üzere kapatıldı.

“ÖZLEM HANIM NEREYE?”

Görüşmelerin yapılmaması üzerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AK PARTİ Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in Genel Kurul salonundan ayrılmasını protesto etti. Başarır, Zengin’e seslenerek, “Özlem Hanım nereye, oy kullansanıza. Meclis’i niye kapatıyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

“MECLİS’TEN KAÇMAYA ÇALIŞIYORLAR”

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de, AK PARTİ ve MHP’nin Meclis’te oylama yapmamalarıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Emir, “AK PARTİ milletvekilleri burada, MHP milletvekilleri burada ama Meclis’i kapatıp, kaçmaya çalışıyorlar çünkü İmamoğlu’nun adını duyunca bacakları titriyor. Burada İstanbul’a ve demokrasimize yaptıkları saldırıyı ve dört kez alamadıkları İstanbul Belediyesi’ni mahkeme yoluyla almaya çalıştıkları ortaya çıkacak diye, konuşulmasın diye Meclis’ten kaçmaya çalışıyorlar, halktan kaçmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Emir, iktidarın sandıkta kazanamadıkları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı mahkeme salonlarında kazanma çabalarını eleştirerek, “Sandıkta alamadıklarını mahkeme salonlarında almaya çalışıyorlar. MHP de burada ama yok diye kendisini kaydettiriyor. AK PARTİ ile birlikte Meclis’i kapatmaya çalışıyorlar” dedi.

“BİR MİLİM EĞİLMEYECEĞİZ”

Genel Kurul’un kapanmasının ardından, Murat Emir bir kez daha partisinin kararlılığını vurgulayarak şunları söyledi: “Biz CHP grubu olarak burada da mücadele ettik, birazdan da başka mücadeleler vereceğiz. Sürekli olarak tüm milletimizle beraber ülkenin her yerinde, her zaman bu haksızlığa, bu antidemokratik uygulamaya sonuna kadar direneceğiz. Bir milim eğilmeyeceğiz.”

CHP’DEN YÜRÜYÜŞ

Görüşmelerin yapılamadığı Meclis’teki bu gerginliğin ardından, CHP milletvekilleri, akşam saatlerinde Ulus’taki 1. Meclis’e doğru bir yürüyüş düzenleyeceklerini duyurdular. Saat 19.45’te yapılacak yürüyüş, CHP’nin İmamoğlu’na yönelik saldırılara karşı direncini simgeliyor.

Bu gelişmeler, TBMM Genel Kurulu’ndaki iktidar-muhalefet arasındaki gerilimin giderek arttığını ve özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden yapılan tartışmaların, Meclis çalışmalarını da etkilemeye devam edeceğini gösteriyor. AK PARTİ ve MHP’nin, görüşmeleri boykot etme tavrıyla gösterdikleri bu tepkiler, ilerleyen günlerde daha fazla politik çekişmeye neden olabilir.


MEB yönetici seçme Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı

Milli Eğitim Müdürü Erin: Öğretmenleri Üzmeyen Okul Müdürü İstiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Memurlara Bayram Sürprizi: Tatil 9 Gün Oldu!

Okul Yöneticileri Ara Tatilde Seminerde: MEB'den Yoğun Eğitim Programı!

MEB’den Öğretmenlere Yeni Başarı Ve Maaş Ödülü

MEB’den Öğretmenler Ara Tatil Mesleki Çalışma Semineri Duyurusu

Açık Lise Sınavlarında Bazı Öğretmenlere Soruşturma Yolda

X'ten Kritik Hamle: Engellenen 126 Hesap İçin Anayasa Mahkemesi'nde Hukuk Mücadelesi!

Özel Eğitim Öğretmenleri ve Sınıf Öğretmenleri: Eğitimin Bel Kemiği

Eylemlere Katılan Öğretmenler için Bakan Tekin'den Uyarı: Hukuk Süreci Başlıyor!

Açık Lise Sınav Ücretleri Mayıs’ta mı Ödenecek? İşte Son Durum!

Bayram Sonrası Sürpriz: Öğretmenlerin Tatil Maratonu Kısa Kesiliyor!

Son Dakika: Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Yangın: Hastalar Tahliye Ediliyor

Bakan Işıkhan'dan Önemli Açıklama: Ödemeler Yarın Başlıyor!

MEB'den İş Bırakma Eylemlerine Net Tavır: Yasal İşlem Başlatılacak!

Öğretmenlere Rekor Ek Ders Ödemesi: 24.252 TL Hesaplara Yatacak!

Uşak Üniversitesi'nde Kritik Atama: Bülent Şahin, Genel Sekreter Oldu!

Uşak Üniversitesi'nde Kritik Atama: Bülent Şahin, Genel Sekreter Oldu!

Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili belli oldu

Bakan Tekin’den öğretmenlere sert uyarı: O öğretmenlere adli ve idari soruşturma başlatılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sert Uyarı: "Bu Vatanı Sokak Terörüne Teslim Etmeyiz!

Öğretmen Atamalarında Mülakat Tartışması: Bakan'dan Net Mesaj!

MEB'den Kritik Uyarı: Kademe İlerleme Ceza Alanlara Uzman Öğretmenlik Kapıları Kapanıyor!

MEB’den Sınav Uyarısı: Kurallara Uymayan Öğretmenlere Soruşturma Açılacak

Vergi Düzenlemesi Sonrası Ek Ders Ücretleri Rekor Seviyede

Yalçın, memurlara yapılacak ilave artışların tüm kamu taraflarını kapsamasını talep etti

Memur-Sen'den TBMM'ye Çağrı: 3600 Ek Gösterge ve Bayram İkramiyesi Talebi

Üniversitelerde Eylem İddiaları: Akademisyenler Öğrencileri Yönlendiriyor Mu?

Bakan Tekin'den Eğitim-Sen Eylemlerine Sert Tepki: Hukuki Süreç Başlatılacak

SGK Duyurdu: Emekli İkramiyesi Hesaplara Yatıyor!

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35

YAZARLAR