2024 yılı KPSS oturumlarının ilk bölümleri tamamlandı. Kamu kurumlarında memur olmayı hedefleyen binlerce dört yıllık lisans mezunu aday, 14 Temmuz'da gerçekleştirilen KPSS sınavlarına katıldı. Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumlarının ardından öğleden sonra Eğitim Bilimleri sınavları düzenlendi. Adaylar, KPSS soruları ve cevap anahtarına ÖSYM’nin resmi web sitesi olan osym.gov.tr adresinden ulaşabilecekler.

KPSS sınavında adaylara Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya ve Güncel Bilgiler gibi çeşitli alanlardan toplam 130 soru yöneltildi. Bu soruların doğru cevapları KPSS cevap anahtarında yer alacak. Adaylar, KPSS soruları ve cevaplarını A, B, C, D ve E şıkları şeklinde görüntüleyebilecekler.

ÖSYM’nin Açıklaması

ÖSYM, 14 Temmuz 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Lisans Sınavı Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının %10’unu erişime açtı. Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 14 Temmuz 2024 tarihinde saat 17.45'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle 10 gün süreyle erişebilecekler. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci 24 Temmuz 2024 tarihi saat 23.59’da sona erecek.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Artvin'de heyelan ve taşkınlar nedeniyle 32 köy yolu kapandı Artvin'de heyelan ve taşkınlar nedeniyle 32 köy yolu kapandı

Adaylar, sınavda çıkan soruların doğru cevaplarını görüntülemek için KPSS cevap anahtarı ekranını kullanabilecekler. Bu ekranda, Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri alanlarından yöneltilen soruların doğru cevapları yer alacak. Adaylar, PDF şeklinde yayınlanacak cevap anahtarında soruların doğru yanıtlarına ulaşabilecekler.

KPSS Oturumları 20-21 Temmuz’da Devam Edecek

KPSS lisans oturumları, 20-21 Temmuz tarihlerinde Alan Bilgisi sınavlarıyla devam edecek. KPSS ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) ise 4 Ağustos’ta, iki yıllık üniversite mezunlarının katılacağı ön lisans sınavları 1 Eylül’de ve lise mezunu adayların girebileceği KPSS ortaöğretim 15 Eylül tarihinde yapılacak. KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül 2024 tarihinde düzenlenecek.

Sınav Sonuçları 23 Ağustos’ta Erişime Açılacak

KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT ve DHBT gibi lisans bazında düzenlenen sınav sonuçları 23 Ağustos Cuma günü erişime açılacak. Adaylar, sınav sonuçlarına T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabilecekler. Sınav sonuçları ekranında adaylar katıldıkları oturumdan yaptıkları doğru-yanlış cevap sayısı ile beraber toplam puanlarını görüntüleyebilirler.

Lisans Puanları 1 Yıl Geçerli Olacak

Üniversite mezunu adayların katılımıyla gerçekleştirilen KPSS lisans oturumlarında sınav sonuçları 1 yıl boyunca geçerli olacak. Adaylar, sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 1 yıl boyunca kamu kurumlarında açılan kadrolara lisans puanlarıyla başvuru yapabilecekler. Ön lisans ve ortaöğretim sınavları ise 2 yılda bir düzenlendiğinden, adaylar sınav puanlarıyla 2 yıl boyunca tercih yapabilirler.