Milli Eğitim Bakanlığı MEB, 22 Temmuz 2024 itibarıyla LGS yerleştirme sonuçlarını resmi web sitesi olan meb.gov.tr adresinde yayımladı. İlk tercihleri doğrultusunda bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, 2024 LGS boş kontenjanları ve lise taban puanlarını araştırmaya başladı. Bu süreçte, 1. ve 2. nakil dönemleri için kontenjanı bulunan okulları tercih edecek adaylar çalışmalarını hızlandırdı.

LGS Boş Kontenjan Sorgulama Ekranı ve Taban Puanlar

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) sunduğu LGS boş kontenjan sorgulama ekranı, özellikle İmam Hatip Sosyal Bilimler Anadolu Liseleri ve Fen Liseleri'nin taban puanlarını gündeme taşıdı. Öğrenciler ve veliler, hangi okullarda boş kontenjan olduğunu ve bu okulların taban puanlarını merak ediyor. Henüz açıklanmayan boş kontenjanlar için öğrenciler, MEB'in yapacağı duyuruları yakından takip ediyor.

Öğretmen seminerlerine kısıtlama MEB’de yeni seminer kararı Öğretmen seminerlerine kısıtlama MEB’de yeni seminer kararı

LGS Yerleştirme Süreci ve Nakil Başvuruları

Lise tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından istediği okula yerleşemeyen adaylar için nakil başvuruları süreci başlıyor. Öğrenciler, 2024 LGS boş kontenjanları ve lise taban puanlarını araştırarak nakil başvuruları için hazırlık yapacaklar. Bu süreçte adayların en doğru tercihi yapabilmeleri için okulların boş kontenjan bilgileri büyük önem taşıyor.

Lise Tercihleri ve Yerleştirme Sonuçları

17 Temmuz'da sona eren lise tercihleri sonrası LGS yerleştirme sonuçları, 22 Temmuz'da duyuruldu. Yerleştirme sonuçlarına göre bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için nakil başvuruları büyük bir önem arz ediyor. Nakil başvuruları, boş kontenjanların belirlenmesi ve ilan edilmesiyle birlikte başlayacak.

MEB'in Duyuruları ve Nakil Dönemleri

MEB, boş kontenjan sorgulama ekranı aracılığıyla İmam Hatip Sosyal Bilimler Anadolu ve Fen Liseleri'nin taban puanlarını incelemek isteyen öğrencilere rehberlik ediyor. Henüz açıklanmayan boş kontenjanlar için öğrenciler, MEB'in duyurularını takip ediyor. MEB'in yapacağı açıklamalar doğrultusunda öğrenciler, nakil dönemlerinde tercihlerini yapacaklar.

LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, istediği okula yerleşemeyen adaylar için yeni bir süreç başlıyor. 2024 LGS boş kontenjanları ve lise taban puanları ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için MEB'in duyurularını takip etmek büyük önem taşıyor. Nakil dönemlerinde doğru tercihler yapmak isteyen öğrenciler, boş kontenjan sorgulama ekranını etkin bir şekilde kullanarak, kendileri için en uygun okulları belirleyecekler. Bu süreçte, MEB'in resmi web sitesindeki duyurular ve güncellemeler adaylar için yol gösterici olacak.

Boş kontenjanlara Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitelerinde ulaşılabilir.