İSTANBUL (AA) - ÜNLÜ & Co'nun kadınların girişimcilik ekosisteminde güçlenmelerini desteklemek amacıyla Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) işbirliğiyle hayata geçirdiği ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi'nde 2024-2025 dönemi başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, FarkLabs'de gerçekleştirilen etkinlikle başlayan yeni dönemde 18 takım, 9 ay sürecek kapsamlı eğitimlerle iş modeli geliştirme, yatırımcı/VC sunumları ve dijital iletişim gibi alanlarda stratejik rehberlik alacak.

ÜNLÜ & Co'nun, üç temel etki odağı olan girişimcilik, kadınlara iş hayatında destek ve eğitim alanlarının kesişiminde doğan ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi, kurucusu ya da kurucu ortağı kadın olan girişimcilere kapsamlı bir eğitim programı sunuyor. İleri seviye girişimcilik, finans ve markalaşma eğitimleri, ekosistem buluşmalarıyla profesyonel gelişim olanakları sağlayan Akademi, iş hayatından liderlerle düzenli ve bire bir mentörlük seanslarıyla da kişisel gelişimi destekliyor.

Psikososyal destek konusuna odaklanan ilk programlardan biri olan ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi'ne bu yıl, toplam 5 ülkeden, 27 şehirden 49 takımda 201 kişi başvurdu. Sunumlar, birebir görüşmeler ve jüri değerlendirmelerinin ardından en yüksek puanı alan 18 takım Akademi'ye katılmaya hak kazanırken, en çok başvuru yapay zeka, eğitim teknolojileri ve sağlık teknolojileri alanlarından geldi.

- "Kadın girişimcilerin yanında olmaya devam edeceğiz"

Açıklamada etkinlikteki görüşlerine yer verilen ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü, dünyadaki girişimciler arasında kadınların sadece yüzde 10'unun yatırım desteğine başvurduğunu ifade etti.

Ünlü, Akademi'nin kadınlardaki girişimcilik cesaretini artırmasını hedeflediklerini aktararak, "Kadınların, iş dünyasındaki potansiyellerini tam anlamıyla yansıtmalarının önündeki engelleri aşmak için mentörlük ve bilgi paylaşımı ile başlayan bir destek ekosistemi oluşturmak çok önemli. Biz de başta ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi olmak üzere pek çok alanda etkin rol alarak buna destek veriyor, kadının gücünü girişimcilikle açığa çıkarıyoruz." açıklamasında bulundu.

Akademinin önceki döneminde 4 girişim fikrinin üretime geçtiğini ve 8 milyon liranın üzerinde yatırım aldığını aktaran Ünlü, "Yeni dönemde bu sayıları artırmak en büyük hayalimiz. Değerlendirdiğimiz başvurular arasındaki yenilikçi proje fikirleri, teknoloji girişimciliğinde kadın vizyonunu bize bir kez daha gösterdi. Seçilen 18 takımın her bir üyesini ve başvuru yapan tüm kadın girişimcileri tebrik ediyor, gelecekte kadınlara ilham verecek başarı hikayelerini beraber yazacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü ve Mütevelli Heyeti Üyesi Mehru Öztürk, ÜNLÜ & Co Kadın Teknoloji Girişimcileri Akademisi'nde amaçlarının, teknoloji tabanlı yenilikçi çözümler üreten kadın girişimcileri desteklemek ve onların liderlik yolculuğuna katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

ATO 29. Dönem Meclis Üyeleri Ekonomik İstişare Toplantısı, Antalya'da yapıldı ATO 29. Dönem Meclis Üyeleri Ekonomik İstişare Toplantısı, Antalya'da yapıldı

Öztürk, geçen yıl programlarında, girişimcilerin motivasyonunda yüzde 89, özgüveninde yüzde 81 ve liderlik gelişiminde yüzde 69 oranında artış sağladıklarını ifade ederek, "2024-2025 döneminde sürdürülebilirlik, finans teknolojileri, eğitim teknolojileri ve yapay zeka gibi odak alanlarında kadın girişimcilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Girişimcilik Vakfı olarak, kadınların iş dünyasında daha güçlü bir şekilde var olabilmesi için üzerimize düşen sorumluluğu gururla taşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.




Kaynak: aa