Ankara Kızılcahamam'da düzenlenen Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda, kamu görevlilerinin pek çok sorun ve talebi masaya yatırıldı.

Toplantıda, 4688 Sayılı Kanun'daki eksiklikler, 3600 ek gösterge, kamu personel sistemi, vergide adalet gibi kritik konuların yanı sıra, kamu tasarruf tedbirleri kapsamında engellenen servis hizmeti, fazla çalışma ücreti ve koruyucu giyim yardımı gibi konular da detaylı bir şekilde ele alındı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı konuşmada toplu sözleşme hükümlerine uyulması gerektiğini vurgulayarak, "Taraflarca imzalanan toplu sözleşmenin maddeleri kanun hükmündedir. Bu hükümlere ket vurmak,uygulanmasını güçlendirmek uluslararası ilkeler ve iç hukuk açısından da doğru değildir." dedi. Yalçın, koruyucu giyim yardımının önemine değinerek, bu uygulamanın 250 bin kişiye fayda sağladığını ve devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Sarıkamış şehitlerini anmak için Allahuekber Dağı'na tırmandılar Sarıkamış şehitlerini anmak için Allahuekber Dağı'na tırmandılar

Kamu personel sistemindeki sorunlara da dikkat çeken Yalçın, "Türkiye’nin yetkili Konfederasyonu olarak bir yandan sistem içerisindeki sorunları çözmeye çalışırken öte yandan sistemin ve bağlı olduğumuz mevzuatların eksikliklerini, kamu görevlileri aleyhine olan, kamu görevlilerinin örgütlülüğünü kısıtlayan yönlerini de akademik, hukuki ve yapısal olarak ele alıyoruz." şeklinde konuştu.

4688 sayılı Kanun'un sendikal örgütlenmeyi desteklemesi gerektiğini ifade eden Yalçın, bu kanunun güncellenmesi gerektiğini ve toplu sözleşme sisteminin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Vergide adaletin sağlanması gerektiğini vurgulayan Yalçın, Memur-Sen tarafından hazırlanan "Adil, Makul ve Sürdürülebilir Vergi Sistemi Tespitler/Öneriler Raporu"na dikkat çekti. Yalçın, bu raporda doğrudan vergilerin artırılması,dolaylı vergilerin azaltılması gibi öneriler bulunduğunu belirtti.

Toplantıda ayrıca, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının önemi, kamu görevlilerinin enflasyon karşısında ezdirilmemesi, vergi yüklerinin azaltılması, YHS'nin GİH'e geçirilmesi, 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge sözünün yerine getirilmesi, 4688 sayılı Kanun'un ivedi olarak güncellenmesi, Mühendislik Meslek Kanunu, yiyecek yardımı ve harcırah tutarlarının güncellenmesi, kadınlar, emekliler, engellilere dönük yenilik bekleyen hükümler, emeklilere yansıtılmayan 14.500 TL seyyanen zammın oluşturduğu mağduriyet ile 8. Dönem Toplu Sözleşme ile ilgili görüş ve öneriler de tartışıldı.

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, kamu görevlilerinin sorunlarına dikkat çeken ve çözüm önerileri geliştiren önemli bir platform oldu. Toplantıda alınan kararlar, kamu görevlilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için önemli adımların atılmasına katkı sağlayacak.