Milli Eğitim Bakanlığı MEB, ikinci yabancı dil uygulamasını pilot okullarda devreye sokmuştu. İkinci yabancı dil ile ilgili olarak yapılan toplantıda milli eğitim Bakan yardımcısı konuya ilişkin açıklama yaptı. İşte detaylar:
 

ÇOKLU YABANCI DİL PİLOT UYGULAMASI İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce hazırlanan Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli Pilot Uygulaması'nın Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı, Bakanlık Merkez Binada gerçekleşti.

MEB'den Beden Eğitimi Öğretmenlerine Müjde: 32 Yeni Atama MEB'den Beden Eğitimi Öğretmenlerine Müjde: 32 Yeni Atama

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer, Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, alanın uzmanları, pilot okullardaki öğretmen ve yöneticilerin katıldığı toplantı, Millî Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirildi.

Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli Pilot Uygulaması ile 5. sınıf öğrencilerinin hedef dili öğrenme sürelerini etkili ve verimli hâle getirmek, öğrencilerin yeni bir dil öğrenmeye karşı olumlu tutum geliştirmelerini ve bu dil becerileri ile iletişim kurabilmelerini sağlamak amaçlandı.

Pilot uygulama; eğitim ortamını, teknolojik donanımını ve öğretmen ihtiyacını yeterli düzeyde karşılayan 26 ildeki 32 okulda başlatıldı.

İstişare toplantısında konuşma yapan Bakan Yardımcısı Yelkenci, pilot uygulamanın yapıldığı okullardaki özenli çalışmalar ve çok yönlü takip ışığında modeli adım adım ülke geneline yaymak istediklerini kaydetti.

5'inci sınıf çağında gerçekleştirilen dil öğreniminin önemine vurgu yapan Bakan Yardımcısı Yelkenci, etkili bir uygulama ile yabancı dili anlayan, okuyan ve konuşabilen öğrenciler beklentisi içerisinde olduklarını belirtti.

Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli Pilot uygulamasında haftalık 40 ders saati eğitim veriliyor. Öğrenciler 18 saat İngilizce ve 4 saat Almanca olmak üzere 22 saat yabancı dil eğitimi alıyor. İmam hatip ortaokullarında ise Almanca yerine Arapça ikinci yabancı dil olarak yer alıyor. 

Uygulama ile öğrencilerin yabancı dil becerisinin akademik başarı üzerindeki etkisinin artırılması, dört temel dil becerisinin kullanımında yeterlilik, özgüven ve isteklilik düzeyinin artırılması, öğrencilerin konuşma kaygılarının azaltılması, motivasyonlarının diğer öğrenenlere göre daha yüksek olması, öğrencilerin iletişimsel yeterliliğinin geliştirilmesi hedeflendi.