Ali Yalçın’dan memurlara koruyucu giyim yardımı açıklaması

Memur-Sen'den Hükümete Acil Çağrı: Koruyucu Giyim Desteği Toplu Sözleşme Bitmeden Memurlara Ödenmeli!

Genel 20.06.2025 17:59:00 0
Ali Yalçın’dan memurlara koruyucu giyim yardımı açıklaması

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlileri için hayati önem taşıyan koruyucu giyim desteği konusunda sosyal medya platformu X üzerinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yalçın, TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle konunun çözüme kavuşma yolunda olmasını "kıymetli bir adım" olarak nitelerken, 7. Dönem Toplu Sözleşme süresi bitmeden bu kazanımın eksiksiz bir şekilde uygulanması çağrısında bulundu.

Koruyucu Giyim Desteği Tartışması ve Kazanımın Önemi

Memur-Sen'in kamu görevlileri adına elde ettiği koruyucu giyim kazanımı, geçtiğimiz dönemde zimmet, faiz ve vergi çıkarılması gibi uygulamalarla tartışma konusu olmuştu. Genel Başkan Ali Yalçın, sendika olarak bu duruma karşı güçlü tepki gösterdiklerini ve yanlışın düzeltilmesi için gerekli görüşmeleri yaptıklarını belirtti.

Yalçın, "Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" kapsamında sunulan madde önerisiyle haklılıklarının görülmesinin, Toplu Sözleşmenin hukukuna riayet ve kazanımın korunması açısından oldukça değerli olduğunu ifade etti. Bu gelişme, sendikanın mücadelesinin somut bir sonuca ulaşmak üzere olduğunun işareti olarak görülüyor.

"Mağduriyet Giderilmeli, Kazanımlar Eksiksiz Uygulanmalı!"

Memur-Sen lideri Ali Yalçın, sürecin hızlandırılması gerektiğine vurgu yaparak, asıl önemli adımın şimdi atılması gerektiğini belirtti: "Şimdi yapılması gereken; 7. Dönem Toplu Sözleşme süresi bitmeden Koruyucu Giyim başta olmak üzere kazanımlarımızın eksiksiz uygulanması ve kamu görevlilerimizin daha fazla mağdur edilmemesidir."

Bu çağrı, özellikle sahadaki memurların mesleklerini icra ederken ihtiyaç duydukları koruyucu ekipman ve giyim desteğinin bir an önce kendilerine ulaştırılmasını hedefliyor. Sendika, Toplu Sözleşmede elde edilen hakların eksiksiz ve zamanında hayata geçirilmesinin, kamu görevlilerinin motivasyonu ve refahı açısından büyük önem taşıdığını her fırsatta dile getiriyor. Yalçın'ın bu açıklaması, memurların koruyucu giyim alacaklarına yönelik beklentilerini artırırken, hükümete de hızlı hareket etme yönünde bir mesaj niteliği taşıyor.

Ali Yalçın’ın açıklamaları şöyle:

ALIN TERİNE ZİMMET OLMAZ. MÜCADELE İLE KAZANILAN, KEYFİYETLE SON BULMAZ !

5 hizmet kolumuzda sorunsuz uygulanan, kamu görevlilerimiz adına en gözde kazanımımız Koruyucu Giyim; hukukun yok sayıldığı, masanın ve yasanın inkar edildiği, keyfiyete dayalı bir sınırlama yüzünden uygulan(a)mıyor.

Koruyucu Giyim karşılıklı irade ile imzalanıyor. 
Koruyucu Giyim Kamu İşvereninin rızası ile güvence altına alınıyor. 
Koruyucu Giyim Resmi Gazete’de yayımlanarak üçüncü kişilerin müdahalesine kapalı hale getiriliyor. 
Masada koruyucu giyim üzerinde mutabık kalınıyor.

Fakat *uygulamaya gelince* keyfi müdahaleler, hukuku ve *toplu sözleşmeyi bertaraf ediyor.*  

Yalnızca koruyucu giyim kazanımımız engellenmiyor, toplu sözleşme sistemi de güvenilirliğini yitiriyor.  

Üstelik maddeyi uygulayan kamu görevlileri zimmet tehdidiyle karşı karşıya kalıyor.

Hangi yazıyla olursa olsun, hak uygulanmasın diye değil, uygulansın diye çaba gösteren görevini yapan kamu görevlilerine zimmet çıkarılması kabul edilemez.

Servis hizmetinde uygulanan yanlıştan, gösterdiğimiz irade ve dirayet sayesinde geri adım atıldı. Aynı kararlılığı koruyucu giyimde de gösteriyoruz. Bu yanlıştan da ivedi olarak geri dönülmesini bekliyoruz.

Atılan Adım Kıymetli, Toplu Sözleşme Süresi Bitmeden Koruyucu Giyimler Verilmeli !

Koruyucu Giyim kazanımımıza yönelik zimmet, faiz ve vergi çıkarılmasına karşı tepki göstermiş, akabinde yanlışın düzeltilmesi için gerekli görüşmeleri yapmıştık.

TBMM’ye sunulan “Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında Kanun ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kapsamında madde önerisiyle haklılığımızın görülmesi, Toplu Sözleşmenin hukukuna riayet ve kazanımımızın korunması açısından oldukça kıymetlidir.

Şimdi yapılması gereken; 7. Dönem Toplu Sözleşme süresi bitmeden Koruyucu Giyim başta olmak üzere kazanımlarımızın eksiksiz uygulanması ve kamu görevlilerimizin daha fazla mağdur edilmemesidir
 

Yorum
Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinde kapsamlı değişiklikler gündemde. MEB’in yeni modelinde ÖBA eğitimi, modül sistemi ve sınav başlığı yeniden şekilleniyor.
Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti Eskişehir ve Aydın’daki eğitim camiası iki acı kayıpla sarsıldı. Öğretmenler Ahmet Akyürek ve Şeniz Özdoğan Dilek’in vefatı, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.
Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında! Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alan haritaları güncelledi. Yeni haritalar; Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihsel süreçleri ve bölgesel yapıyı esas alıyor.
3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından 2026’ya dair beklentileri açıkladı. Seyyanen zamdan 3600 ek göstergeye kadar talepler masada.
Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu! Yıl sonu mali kapanış nedeniyle 2025’e ait ek ders ücretleri Ocak ayına bırakılmayacak. Aralık ayı ek ders ödemeleri erkene çekildi, ödeme takvimi ve işlem süreci netleşti.
2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama ÖSYM, 2024-KPSS branş bazında sıralamaları güncelledi! Adaylar, YÖKSİS verileriyle yenilenen alan bazındaki başarı sıralamalarını ÖSYM AİS üzerinden hemen kontrol edebilirler.
KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor KPSS-2025/2 tercih süreci başladı! Adaylar, 18-25 Aralık tarihleri arasında ÖSYM AİS üzerinden tercihlerini yapabilecek. Kılavuzda lise, ön lisans ve lisans kadroları yer alıyor.
Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor Fenerbahçe, Ataşehir’deki arazisini 46 milyar TL’ye sattı! Kulüp, bu dev gelir ve %400 sermaye artırımıyla Bankalar Birliği borcunu kapatarak mali bağımsızlığını ilan etmeye hazır.
İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı İstanbul’daki dev uyuşturucu operasyonunda Aleyna Tilki ve Danla Bilic gözaltına alındı. Şeyma Subaşı ve Kasım Garipoğlu hakkında yakalama kararı çıkarken, Sercan Yaşar tahliye edildi.
Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor Öğretmenlik diploması artık tek başına yeterli değil. Milli Eğitim Akademisi’nde uygulanacak 12 aylık zorunlu program, atama sürecini uzatırken eğitim fakültelerinin rolünü yeniden tartışmaya açtı.
Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı! Yüksek yöneticiler için planlanan seyyanen zam geri çekilmişti. Kulislerde şimdi tüm memurları kapsayan yeni bir düzenleme konuşuluyor. Peki öğretmenler bu olası artıştan ne kadar pay alacak?
Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi? 2026 asgari ücreti için kritik toplantı öncesi TÜRK-İŞ’ten dikkat çeken bir çıkış geldi. “Sürece dahil edilmedik” diyen konfederasyon, komisyonda yer almayacağını açıkladı.
Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi Emniyet teşkilatında beklenen kararlar alındı. Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun değerlendirmesi sonucu farklı rütbelerde toplam 235 emniyet müdürü emekliye sevk edildi
Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı Ortaokul ve lise öğrencilerinin karne notlarını doğrudan etkileyecek ortak sınavlar için takvim açıklandı. Sınavlar 29 Aralık’ta başlayacak, 9 Ocak’a kadar tamamlanacak.
Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak? Ocak ayında öğretmen maaşlarına yapılacak zam için en güçlü senaryo hesaplandı. Enflasyon farkı, toplu sözleşme artışı ve 1000 TL taban aylık zammı maaşlara nasıl yansıyacak?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.