Bu durumların yaşanmaması içinçocuğa yönelik şiddet ve istismar konularında daha iyi ne yapılabilir sorularını da akla getirmektedir. Böyle bir süreçte Develi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından "Çocuğa Yönelik Şiddet, İstismar ve Akran Zorbalığının Önlenmesi Paneli'' gerçekleştirildi. 18/09/2024 Çarşamba Günü saat 13.30'da Develi, Yahyalı, Yeşilhisar ve Tomarzailçelerinde görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanların katılımıyla gerçekleştirilen panel katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. 

Develi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hasan KILINÇ’ın moderatörlüğünde; Develi Adliyesi’nden Cumhuriyet Savcısı M. Yusuf GÖZTEPE, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Elif PATLAK ve Kayseri Üniversitesi Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksek Okulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Umay Büşra CELİLOĞLU’nun panelist olarak katıldığı panelde okullarda şiddet ve istismarın önlenmesi için yapılabilecek çalışmalar ve adli takip sistemi ele alındı. Çocuğa yönelik şiddet, istismar ve akran zorbalığının ip uçlarının neler olabileceği, şiddete dönüşmeden önce bu ipuçları üzerinden hangi tedbirlerin alınacağı üzerinde duruldu.

Yüksek Lisans ve Doktora Yapanların Yüzde Kaçı Dönüyor? Beyin Göçü Raporu! Yüksek Lisans ve Doktora Yapanların Yüzde Kaçı Dönüyor? Beyin Göçü Raporu!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin temel hedeflerinden birisi de insanın fıtri özelliklerini koruma ve geliştirmeyi, karakterini olgunlaştırmayı, şahsiyet bütünlüğünü oluşturmayı merkeze alarak insanın kendi yeteneklerini ve potansiyelini gerçekleştirmeyi ve toplum ile insan arasında akılcı ve ahlaki bir uyum oluşmasıdır. Panelde maarif modeli kapsamında ahlaki değerlerle donatılan çocukların şiddet ve zorbalığa karşıhangi önleyici tedbirlerle korunabileceğine değinildi. Panel sonunda Develi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hasan KILINÇ tarafından panelistlere birer plaket takdim edildi.