Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim gündemine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Proje okullari değinen Bakan, meslek liselerinin ve mesleki eğitimin önemine dikkat çekti. Bakan Tekin'in açıklamaları şöyle; 

Öğrencilerle tanıştık çok mutlu olduk. Mutluluğumun birkaç sebebi var. Bir tanesi Türkiye’nin değişik illerinde genç çocuklar kendi hedefleri ve idealleri doğrultusunda bir tercihte bulunmuşlar ve buraya gelmişler. İkincisi sohbet ettiğimiz çocukların hepsi çok mutlu, gözlerinden görüyoruz.

Üçüncüsü çocuklarla biraz önce bahsederken, bir anektodu zikrettik. MEB’de müsteşarlık yaptım. 2014 yılında proje okulu diye bir kavram ürettik. Meslek liseleri, güzel sanatlar için tematik liseler üretebiliriz bunlarda farklı programlar uygulayabiliriz. Eğitici kadroları, programları, öğrenci seçimi farklı usullere göre yapılabilir diyerek böyle bir yöntem geliştirmiştik. Proje okulu kavramını geliştirmiştik. Beni mutlu eden hususlardan bir tanesi de bu. Farklı alanlarda ürettiğiniz bir kavramın çocuklar tarafından toplum tarafından kabullenip mutluluk vesilesi haline dönüşmesi beni mutlu etti.

Türk Eğitim-Sen'den Uzman Öğretmenlik Yönetmeliği'ne Tepki Türk Eğitim-Sen'den Uzman Öğretmenlik Yönetmeliği'ne Tepki

Bir de ısrarla çocuklara sunduğum bir şikayetiniz var mı dediğimde çocuklar çok mutlular. Çocukların problem yaşanmaması için ideal ortam oluşturulmuş emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

MESLEK LİSELERİNİN ÖNEMİ ARTIYOR MU?

Ara eleman kavramını kullanmak istemiyorum ben. Mesleği bilen gençler yetiştiriyoruz diyelim. O kavram meslek liseleri ile ilgili oluşturmak istediğimiz büyük resim ile örtüşmüyor. Ben ara eleman kavramını sevmiyorum.

İçinde yaşadığımız dünyada sadece Türkiye’de değil dünyanın her tarafında muhattap olduğumuz bakanlar konuştuğumuzda mesleki eğitimle ilgili ciddi sıkıntı var. Bu anlamda herhangi bir mesleği iyi bilen yeteneklerini geliştiren elemanlara ihtiyaç olduğu her ortamda söyleniyor. Biz de Türkiye’de mesleki eğitimi küçük yaşlardan itibaren alıp çocuklarımızı severek, sektörün içerisinde yetişerek, belli meslekleri öğrenme formatına dönüştürmeye çalışıyoruz.

Çok farklı alanlarda meslek liselerimiz çok farklı kategoriler oluşuyor. Benim tahminim biraz daha bu konuda medya eğitim ile ilgili konuşan akademisyenler, gazeteciler, bu konudaki yapılanlar kamuoyunun gündemine getirirlerse bizim çabalarımız kamuoyunda bilinirliği artıracak. Sektörün bu anlamda eksikliği giderilmiş olacak.