Milli Eğitim Bakanlığı Okul Kütüphaneleri Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı, işte tam metni Milli Eğitim Bakanlığı Okul Kütüphaneleri Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı, işte tam metni

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, okul öncesi eğitim müfredatı, ilkokul müfredatı, ortaokul müfredatı ve lise müfredatnda değişiklikler yapacak. Bakanlık yeni müfredat için hazırlıklar yapmaya başlamıştı ve yeni müfredatla ilgili duyuru milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından kamu ile paylaşılmıştı. Peki milli eğitim bakanlığı yeni müfredatı ne zaman açıklayacak, okul öncesi eğitim, ilkokul eğitimi, ortaokul eğitimi ve lise eğitiminde uygulanacak olan yeni müfredat ne zaman belli olacak? İşte detaylar:

MEB'in yeni müfredatı ne zaman belli olacak?

MEB'in yeni müfredatı gelecek yıldan itibaren kademeli uygulanmaya başlanacak. MEB tarafından yakın zamanda kamuoyuna açıklanması beklenen yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıflardan itibaren kademeli şekilde uygulanacak. Peki, MEB'in yeni müfredatı ne zaman belli olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatı sonrasında bakanlık tarafından başlatılan müfredat değişikliğine yönelik hazırlık çalışmaları, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda bu yılın haziran ayında başladı. İşte, konuya dair ayrıntılar...

YENİ MÜFREDAT NE ZAMAN UYGULANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığının MEB okul öncesinden lise son sınıfa kadar tüm eğitim kademelerinde hazırlıklarını yürüttüğü yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde, okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıflardan itibaren kademeli şekilde uygulanacak.

MÜFREDAT İÇERİĞİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tekin, müfredat değişikliği ve ders süreleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni müfredatla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliğini tüm sınıfları kapsayacak şekilde çalıştıklarını belirterek,

"Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız, derslerin tamamında sadeleşme olacak." bilgisini vermişti.

İlkokul, ortaokul, lisede tekrar eden konular bulunduğunu vurgulayan Tekin, bu konuları sadeleştirmek veya çıkartmak üzerine çalışmaları yoğunlaştırdıklarını, bazı konuların da pedagojik usullerle anlatılmadığını, lisede anlatılan konu ya da ilkokulda anlatılan konunun birbirini tamamlamadığını ifade etmişti.