Bugün, 9 Kasım 2025 Pazar
  • BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

Zorunlu Eğitim Süresi Kısalacak mı? Tekin Kabine’ye Sunacakları Çalışmayı Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kanal 7 ekranlarında katıldığı “Başkent Kulisi” programında 12 yıllık zorunlu eğitim süresinin azaltılması yönünde çalışmalara başlandığını açıkladı.

Eğitim 5.10.2025 16:16:00 0
Zorunlu Eğitim Süresi Kısalacak mı? Tekin Kabine’ye Sunacakları Çalışmayı Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kanal 7 ekranlarında katıldığı “Başkent Kulisi” programında 12 yıllık zorunlu eğitim süresinin azaltılması yönünde çalışmalara başlandığını açıkladı. Bu düzenleme, kabine sunulacak bir teklif ile resmiyet kazanabilir ve yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte yürürlüğe girebilir.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında eğitim sistemini yakından ilgilendiren önemli bir konuyu gündeme getirdi. Bakan Tekin, 12 yıllık zorunlu eğitimin süresinin kısaltılmasına yönelik bir çalışma yürüttüklerini ve bu konudaki nihai kararın önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde verileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Tekin Açıkladı: 12 Yıllık Zorunlu Eğitim Kısaltılıyor, Karar Kabine'de!

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi programında yaptığı çarpıcı açıklamalarla, Türkiye'deki eğitim sisteminin temel yapısını değiştirecek önemli bir konuyu kamuoyuyla paylaştı. Bakan Tekin, 12 yıllık zorunlu eğitimin süresinin azaltılmasına yönelik köklü bir çalışma yürüttüklerini resmen duyurdu.

Bakan Tekin, zorunlu eğitimin süresini kısaltmanın faydalı olacağına dair genel bir kanaatin hem Bakanlık bünyesinde hem de küresel ölçekte oluştuğunu belirterek, bu tartışmanın sadece Türkiye'ye özgü olmadığını, birçok ülkenin de benzer reformları değerlendirdiğini ifade etti.

 

Nihai Karar Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde

 

Eğitim camiasını ve milyonlarca öğrenci velisini yakından ilgilendiren bu radikal değişikliğe ilişkin son aşamaya gelindi. Bakan Tekin, konuyla ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını ve hazırlanan çalışmanın önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne sunulacağını açıkladı.

Zorunlu eğitimin süresinin ne kadar kısaltılacağı ve yeni sistemin nasıl bir yapıya sahip olacağı gibi detaylar, Kabine Toplantısı'nın ardından verilecek olan nihai kararla netleşecek ve kamuoyu ile paylaşılacak.

Yapılan düzenlemenin Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanması halinde, yeni ve kısa süreli zorunlu eğitim sisteminin önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren hızla hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu karar, Türkiye'nin eğitim tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Yorum

MEB’den 81 İl Valiliğine 10 Kasım Genelgesi! Bakan Tekin Uyardı: Okullarda Siyasi Tören Düzenlenmesi Yasak!

MEB’den Öğretmenlere 15 Saatlik Online Seminer: Ek Ders Ücreti Detayları Belli Oldu

Memur maaş promosyonunda tarihi rekor! İlk kez bu kadar yüksek anlaşma yapıldı

500.000 TL Faizsiz Kredide Tek Şart Açıklandı!

8 Kasım Zafer Bayramı: Tarihin Altın Sayfası

Proje okulu öğretmen atamasına mahkemeden yeni karar

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Ankara Ulus'ta Alanlara İniyor! Ek Atama İçin Kritik Eylem!

MEB Seminer Görevini Tamamlamayan Öğretmenlere Para Cezası Uygulayacak! İşte Cezanın Detayları!

Okul Müdürü Milli Eğitim Müdürü Olarak Atandı

"Zulmü Fırçala" Resim Sergisi Yeniden

Memur Maaşları İçin DMS’den Çarpıcı Uyarı

Öğretmen Maaşlarında Yeni Dönem: Ocak 2026’da Maaşlar 80 Bini Aşıyor

Norm Fazlası Öğretmen Atama Takvimi Başladı! 81 İl MEM Duyuruları Peş Peşe Yayımlıyor!

Merkez Bankası’ndan Yeni Enflasyon Raporu: Maaş Zamları Yeniden Hesaplandı!

YÖK Başkanı Özvar'dan Tarihi Açıklama: Türkiye, Yükseköğretimde 'Kalite İhraç Eden Bölgesel Merkez' Oluyor!

Online Seminerlere Katılan Öğretmenlere 2.445 TL Ek Ders Ücreti Ödenecek!

Sayın Bakanımızla Memurların Hakları mı Yoksa Kuşadası mı Görüşüldü?

A Milli Takım'ın Bulgaristan ve İspanya Maçları Aday Kadrosu Açıklandı! Bir İsim Kadroda, Bir İsim Yok

MEB'in 2026 Eğitim-Öğretim Yılı Ortak Sınav Takvimi Açıklandı! İşte İlk Belirlenen Tarihler!

Belediyelerde Memur Alımlarına Elektronik Başvuru Kolaylığı

Ocak 2026 Uzman ve Başöğretmen Maaşları İçin İlk Rakamlar Ortaya Çıktı: Kesinleşen Zam Oranı Ne Kadar?

MEB'den Öğrencilere Eğlenceli ve Öğretici Ara Tatil Hediyesi

MEB'den Norm Fazlası Öğretmen Atamasında Kritik Ayrım: Sözleşmeli Öğretmenlere İki Aşamalı Zorunlu Görevlendirme!

Eski İlçe Müdürü’nün Ölümü Üzerine Eğitim-Bir-Sen'den Çağrı: 'Belediye Başkanı Vicdan Azabı Duyuyor Musunuz?'

Belediyede Memur Olmak İsteyenlere Kritik Düzenleme!

Kasım Ara Tatili Seminerleri İçin Resmi Yazı Okullara Gönderildi: İşte Uzaktan Eğitimin Başlangıç ve Bitiş Tarihi!

Eğitimde Büyük Çelişki: 87 Bin Ücretli Öğretmen Görevde, MEB Sadece 10 Bin Kadro Açtı!

Öğretmenlere indirim açıklaması

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Yeni İstihdam Duyurusu! 16 İlde 29 Sözleşmeli Destek Personeli Alınacak!

Milli Eğitim Bakanı Tekin 2026 LGS Tarihini Açıkladı! Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Yükleniyor

YAZARLAR