Zamlı Öğretmen maaşları belli oldu! 2025 Ocak zamlı kadrolu ve sözleşmeli öğretmen, DYK kurs ek ders ücretleri tablosu

2025 Yılı Ocak Ayında Memur Maaşlarına Yapılacak %11,54 Zam ve Yeni Ek Ders Ücretleri: Öğretmenler Ne Kadar Ek Gelir Elde Edecek? 2025 yılı Ocak ayı öğretmen ve sözleşmeli öğretmen ek ders ücretleri, zamlı ek ders ücretleri haberimizd

Eğitim 3.01.2025 11:12:00 0
Zamlı Öğretmen maaşları belli oldu! 2025 Ocak zamlı kadrolu ve sözleşmeli öğretmen, DYK kurs ek ders ücretleri tablosu

 

2025 yılı Ocak ayında Türkiye'deki tüm memurlara yapılacak maaş zammı oranı %11,54 olarak belirlendi. Bu oran, öğretmen maaşları ve ek ders ücretlerine de yansıyacak. Ancak, öğretmenlerin uzun süredir beklediği bu artış, mesleki sorumluluklar ve artan yaşam maliyetleri göz önüne alındığında yetersiz bulunuyor. Özellikle ek ders ücretleri konusunda öğretmenler daha fazla artış talep ediyor.

Ek Ders Ücretlerindeki Artış ve Yeni Hesaplamalar

Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerine ve toplu sözleşme sonuçlarına göre, Ocak 2025'te öğretmenlerin maaşlarına yapılacak %11,54'lük zam, aynı şekilde ek ders ücretlerine de yansıyacak. Bu artış, öğretmenlerin gelirine önemli bir katkı sağlasa da, öğretmenler özellikle artan yaşam giderleri ve mesai yükleri göz önüne alındığında daha yüksek bir zam talep ediyor.

Yeni zamla birlikte öğretmenlerin ek ders ücretleri aşağıdaki şekilde olacak:

1. Gündüz Öğretimi (Lisans Mezunu)

  • Brüt Ücret: 141,07 TL
  • Net Ücret (Yüzde 15 kesinti): 119,91 TL
  • Net Ücret (Yüzde 20 kesinti): 112,85 TL

2. Yarıyıl, Gece ve Cumartesi-Pazar Dersleri (Lisans Mezunu)

  • Brüt Ücret: 151,15 TL
  • Net Ücret (Yüzde 15 kesinti): 128,47 TL
  • Net Ücret (Yüzde 20 kesinti): 121,92 TL

3. DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursları) Görevli Öğretmenler

  • Brüt Ücret: 282,14 TL
  • Net Ücret (Yüzde 15 kesinti): 239,82 TL
  • Net Ücret (Yüzde 20 kesinti): 225,71 TL

4. DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursları) Görevli Öğretmenler (Yarıyıl, Gece ve Cumartesi-Pazar)

  • Brüt Ücret: 302,30 TL
  • Net Ücret (Yüzde 15 kesinti): 256,95 TL
  • Net Ücret (Yüzde 20 kesinti): 241,84 TL

5. Yüksek Lisanslı Öğretmen

  • Brüt Ücret (Gündüz Öğretimi): 151,92 TL
  • Brüt Ücret (Yarıyıl, Gece ve Cumartesi-Pazar): 161,73 TL

6. Doktoralı Öğretmen

  • Brüt Ücret (Gündüz Öğretimi): 169,29 TL
  • Brüt Ücret (Yarıyıl, Gece ve Cumartesi-Pazar): 181,38 TL

Ek Ders Ücretlerindeki Artışın Etkisi

Ocak ayında yapılacak %11,54'lük zamla birlikte öğretmenlerin ek ders ücretlerinde ciddi bir artış yaşanacak. Ancak, öğretmenler arasında ek ders ücretlerinin hala yeterli olmadığına dair geniş bir görüş birliği var. Artan enflasyon ve yaşam maliyetleri göz önüne alındığında, öğretmenler ek ders ücretlerinin daha yüksek oranda artırılmasını talep ediyor.

Öğretmenlerin Beklentileri

Öğretmenler, %11,54’lük zammın yetersiz olduğunu ve özellikle ek ders ücretlerinde daha fazla artış yapılması gerektiğini savunuyorlar. Eğitim-öğretim süreci, öğretmenlerin üzerinde önemli bir sorumluluk yüklerken, ek dersler de öğretmenlerin gelirlerinin önemli bir kısmını oluşturuyor. Öğretmenler, bu ücretlerin artırılmasını ve hayat pahalılığına karşı daha adil bir artış yapılmasını istiyor.

Öğretmenler, ek ders ücretlerinin, eğitimdeki katkılarına ve ekstra mesailerine daha uygun bir seviyeye çekilmesini talep ediyor.

Öğretmenlerin Talepleri ve Sendika Görüşleri

Eğitim sendikaları, öğretmenlerin ekonomik koşullarını iyileştirecek adımlar atılmasını bekliyor. Özellikle ek ders ücretlerinin yanı sıra, yıl içinde yapılacak başka zamların da göz önüne alınması gerektiği vurgulanıyor. Öğretmenler, yaşam maliyetleri arttıkça, ek ders ücretlerinin de enflasyon oranlarının üzerinde bir artış göstermesini bekliyor.

2025 yılı Ocak ayında memurlara yapılacak %11,54'lük maaş zammı, öğretmenlerin maaşlarına olduğu kadar ek ders ücretlerine de yansıyacak. Ancak öğretmenler, artan yaşam maliyetleri ve eğitim yükümlülükleri göz önüne alındığında bu artışın yeterli olmadığını ifade ediyorlar. Ek ders ücretlerinin artırılması ve öğretmenlerin maddi koşullarının daha da iyileştirilmesi, eğitim alanındaki motivasyonlarını artıracaktır. Bu konuda yapılacak düzenlemeler, öğretmenlerin çalışma koşullarını doğrudan etkileyecek ve eğitim kalitesine yansıyacaktır.

öğretmenlere %11,54 Maaş Zammı

2025 yılı Ocak ayında Türkiye'deki tüm memurlara yapılacak maaş zammı oranı, %11,54 olarak belirlendi. Bu zam, öğretmenlerin maaşlarına da yansıyacak ve yeni maaşlar bu oran üzerinden artacak. 2025 yılında öğretmenler, 2024'ün son çeyreğindeki enflasyon farkı ve maaş artışı ile birlikte memur maaşları gibi öğretmen maaşları da bir artış yaşayacak. Eğitim camiasının yüzünü güldürecek bu zam, öğretmenlerin ekonomik koşullarını iyileştirecek.

 

2024 Temmuz Maaşları (%11,54 Zamlı)

Derece/Kademe2024 Temmuz Maaşı (TL)Aylık Zam Farkı (TL)14 Günlük Fark (TL)%11,54 Zamlı Ocak Maaşı (TL)
9/140.8045.3052.47745.574
8/141.8775.4442.54046.695
7/142.0565.4672.55046.890
6/142.2355.4912.56147.085
5/142.4145.5142.57147.281
4/143.4885.6532.63548.533
3/143.6675.6762.64548.736
2/144.5625.7932.70449.652
1/445.2785.8862.74550.359

Uzman Öğretmen ve Başöğretmen Tazminatları (%11,54 Zamlı)

StatüMevcut Tazminat (TL)Aylık Zam Farkı (TL)14 Günlük Fark (TL)%11,54 Zamlı Tazminat (TL)
Uzman Öğretmen4.3115612624.804
Uzman Öğretmen (1/2)5.1736723145.762
Başöğretmen8.6231.1215239.615
Başöğretmen (1/2)10.3471.34562811.539

Bu tablo, maaşlar ve tazminatlar üzerinde %11,54 oranında bir artış yaparak oluşturulmuştur.

Yorum
Bakanlıktan "Hatalı Hesaplama" Uyarısı: Okula Gitmeyen Çocuk Sayısı Neden Yanlış Açıklandı? Milli Eğitim Bakanlığı, bir köşe yazısında yer alan “612 bin çocuk okula gitmiyor” iddiasının hatalı hesaplamalara dayandığını belirterek, resmi verilerle kamuoyunu bilgilendirdi.
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.