9396,02%1,40
38,14% 0,46
43,49% 0,25
4079,85% 0,44
6569,86% 0,00
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Bağışlı Mehmetçik İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören 57 öğrenci, öğle yemeğinin ardından mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından okula sağlık ekipleri sevk edildi.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Bağışlı Mehmetçik İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören Akçalı İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin öğle yemeği sonrası yaşadığı zehirlenme şüphesi, hem öğrencileri hem de velileri tedirgin etti. Olay, 57 öğrencinin mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırılmasıyla sonuçlandı.
Öğrencilerin öğle yemeğinin ardından başlayan şikayetleri üzerine sağlık ekipleri okula sevk edildi. Şikayetlerin artması üzerine toplamda 57 öğrenci tedbir amaçlı olarak Hakkari ve Yüksekova'daki hastanelere kaldırıldı. Neyse ki yetkililer, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı.
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olayın ardından bir açıklama yaparak, bazı öğrencilerin sabah saatlerinde bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle okula geldiklerini belirtti. Öğle arasında dağıtılan kumanya sonrası şikayetlerin artması üzerine İl Sağlık Müdürlüğü bilgilendirildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan muayeneler sonrasında, olayın evde tüketilen bir gıdadan mı yoksa okulda dağıtılan kumanyadan mı kaynaklandığına dair kesin sonuçların alınması için gıda ve su numuneleri incelenmeye alındı.
Hakkari Valisi Ali Çelik'in süreci yakından takip ettiği bildirilirken, olayla ilgili soruşturma da devam ediyor. Öğrencilerden çoğunun yapılan tetkiklerin ardından taburcu edilerek evlerine gönderildiği öğrenildi. Ancak, zehirlenmeye neden olan etkenin belirlenmesi ve benzer olayların yaşanmaması için detaylı bir inceleme yapılıyor.