9350,01%0,41
39,36% 0,08
45,54% 0,23
4290,08% 0,14
6934,05% 0,00
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), devlet üniversitelerinde profesör ve doçent kadrolarına atama sürecinde önemli bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle, öğretim üyesi temininde güçlük çekilen akademik birimlerde kadro kullanımına yönelik sınırlamalar esnetildi. Bu değişiklik, üniversitelerde akademik kadro ihtiyacının daha etkin karşılanmasını sağlayacak
Üniversitelerde Profesör ve Doçent Kadrolarına Atamada Yeni Düzenleme!
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), devlet üniversitelerinde profesör ve doçent kadrolarına atama sürecinde önemli bir değişiklik yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle, öğretim üyesi temininde güçlük çekilen akademik birimlerde kadro kullanımına yönelik sınırlamalar esnetildi.
Devlet üniversitelerinde akademik kadro ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan bu değişiklikle, kadroların en fazla 3/4’ünün aynı unvan için kullanılabileceği yönündeki kısıtlama, belirli birimler için kaldırıldı. YÖK’ten alınan bilgiye göre, profesör ve doçent kadrolarına atamalarda daha fazla esneklik sağlanarak akademik istihdamın artırılması hedefleniyor.
Resmi Gazete’de yayımlanan “Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, üniversitelerde akademik kadro planlamasını daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor.
Bu düzenleme ile:
Öğretim üyesi temininde güçlük çekilen birimlerde kadro sınırlaması kaldırıldı.
Profesör ve doçent kadrolarına atamalarda daha fazla esneklik sağlandı.
Akademik istihdamın artırılması ve üniversitelerin kadro ihtiyacının karşılanması hedeflendi.
YÖK yetkilileri, yapılan düzenlemenin üniversitelerde akademik kadro ihtiyacını daha etkin karşılamayı amaçladığını belirtti. Öğretim elemanı norm kadro yönetmeliğinde yapılan bu değişiklik, akademik birimlerin daha fazla profesör ve doçent atayabilmesine olanak tanıyacak.
Bu yeni düzenleme, akademik dünyada önemli bir değişim sürecini başlatırken, üniversitelerin kadro planlamasında daha fazla esneklik sağlaması bekleniyor.