Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

YÖK Başkanı Özvar'dan Gazzeli üniversite öğrencilerinin öğrenim ücretlerine ilişkin değerlendirme:

- '(Öğrenim ücretlerinin devlet tarafından karşılanması) Cumhurbaşkanımızın bu çok önemli kararının bütün dünyaya örnek olması gerektiğine inanıyorum' - 'Uluslararası mevkidaşlarımızla bu konuda istişarelerde bulunuyoruz, onlard

Genel 18.11.2023 12:41:50 0
YÖK Başkanı Özvar

BİNGÖL (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'de üniversitelerde öğrenim gören Gazzeli öğrencilerin öğrenim ücretleri konusundaki Cumhurbaşkanı Kararı'nın bütün dünyaya örnek olması gerektiğini belirterek "Uluslararası mevkidaşlarımızla bu konuda istişarelerde bulunuyoruz, onlardan da Türkiye'de atılan adıma benzer adımlar atmalarını bekliyoruz." dedi.

Özvar, Türkiye'deki Gazzeli üniversite öğrencilerinin öğrenim ücretleri konusunda Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazze'de bir ayı aşkın süredir insanlık kıyımı yaşandığını vurgulayan Özvar, "İsrail, Filistin halkına tam bir katliam gerçekleştiriyor. İnsanlık dışı, soykırım olarak tarif edebileceğimiz bir vahşete maalesef tanıklık ediyoruz." dedi.

Gazze'de evlerin, iş yerlerinin, ibadethanelerin, hastanelerin, üniversitelerin, okulların bombalandığını, pek çok Filistinli Müslüman'ın şehit edildiğini, yaralandığını ve şu anda da göçe zorlandıklarını belirten Özvar, "Filistin, bütün insanlığın ortak imtihanıdır. Şu andaki Filistin'in durumunu insanlığın en ciddi sınavlarından biri olarak görüyorum. Bu sınavda, bütün milletlere çok önemli vazifeler düşüyor. YÖK olarak Filistin'de yaşanan bu vahşeti şiddetli kınıyoruz." diye konuştu.

Özvar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin konusunda fevkalade çaba sarf ettiğini, Türkiye'nin Filistin halkına yardım götürdüğünü vurguladı.

- "Filistinli öğrencileri kendi evladımız gibi misafir ediyoruz"

Erol Özvar, Türkiye'de pek çok üniversitede Filistinlilerin öğrenim gördüğünü, onları kendi evlatları gibi misafir ettiklerini, yetişmelerine vesile olduklarını söyledi.

Gazzeli öğrencilere üniversitelerin, rektörlerin sahip çıktığını işaret eden Özvar çabalarından dolayı üniversite hocalarına, rektörlere ayrı ayrı teşekkür etti.

- "Türkiye'deki Gazzeli öğrencilerle sürekli temas halindeyiz"

YÖK Başkanı Özvar, 2023-2024 akademik yılı bahar döneminde, ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden ve Türkiye'deki herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programına devam eden ön lisans ve lisans öğrencilerinin ödemeleri gereken öğrenim ücretinin devlet tarafından karşılanmasına ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'nı da değerlendirdi.

Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim gören Gazzeli öğrencilerle sürekli temas halinde olduklarını aktaran Özvar şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız, Gazzeli öğrencilerin pek çoğunun ailesinin ya yaralanmış olması ya şehit edilmesi ya göçe zorlanmış olmasıyla çok zor durumda olduğunu bildiği için bizlere bir talimat verdi. Cumhurbaşkanımızdan talimatı aldıktan sonra YÖK olarak içinde bulundukları bu zor durumda Gazzeli öğrencilere destek olabilmek adına çalışma yaptık ve Gazzeli öğrencilerin öğrenim ücretlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Burada yapmaya çalıştığımız şey, soykırıma uğrayan bir milletin katledilen bir toplumun tabiri caizse öksüz, yetim kalmış çocuklarına bir nebze olsun el uzatabilmektir, amacımız budur.

Filistinli öğrencilerle sürekli birlikteyiz, onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın bu çok önemli kararının bütün İslam dünyasına, bütün dünyaya örnek olması gerektiğine inanıyorum. Uluslararası meslektaşlarımızla, mevkidaşlarımızla bu konuda istişarelerde bulunuyoruz, onlardan da Türkiye'de atılan adıma benzer adımlar atmalarını bekliyoruz, bunları kendileriyle paylaşıyoruz. Kararın, bir nebze de olsun bu yaraya bir merhem olmasını diliyorum."

Yorum

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

ÖSYM'den Yıl Sonu Finali: 5 Oturumda Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Takviminde "Vergi" Freni: Ödemeler Öne Çekildi, Kesintiler Arttı!

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.