Bugün, 22 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14170,38%-0,41
  • DOLAR

    42,81% 0,04
  • EURO

    50,37% 0,43
  • GRAM ALTIN

    6092,39% 2,02
  • Ç. ALTIN

    9752,45% 1,12

YÖK Başkanı Özvar'dan Gazzeli üniversite öğrencilerinin öğrenim ücretlerine ilişkin değerlendirme:

- '(Öğrenim ücretlerinin devlet tarafından karşılanması) Cumhurbaşkanımızın bu çok önemli kararının bütün dünyaya örnek olması gerektiğine inanıyorum' - 'Uluslararası mevkidaşlarımızla bu konuda istişarelerde bulunuyoruz, onlard

Genel 18.11.2023 12:41:50 0
YÖK Başkanı Özvar

BİNGÖL (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'de üniversitelerde öğrenim gören Gazzeli öğrencilerin öğrenim ücretleri konusundaki Cumhurbaşkanı Kararı'nın bütün dünyaya örnek olması gerektiğini belirterek "Uluslararası mevkidaşlarımızla bu konuda istişarelerde bulunuyoruz, onlardan da Türkiye'de atılan adıma benzer adımlar atmalarını bekliyoruz." dedi.

Özvar, Türkiye'deki Gazzeli üniversite öğrencilerinin öğrenim ücretleri konusunda Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazze'de bir ayı aşkın süredir insanlık kıyımı yaşandığını vurgulayan Özvar, "İsrail, Filistin halkına tam bir katliam gerçekleştiriyor. İnsanlık dışı, soykırım olarak tarif edebileceğimiz bir vahşete maalesef tanıklık ediyoruz." dedi.

Gazze'de evlerin, iş yerlerinin, ibadethanelerin, hastanelerin, üniversitelerin, okulların bombalandığını, pek çok Filistinli Müslüman'ın şehit edildiğini, yaralandığını ve şu anda da göçe zorlandıklarını belirten Özvar, "Filistin, bütün insanlığın ortak imtihanıdır. Şu andaki Filistin'in durumunu insanlığın en ciddi sınavlarından biri olarak görüyorum. Bu sınavda, bütün milletlere çok önemli vazifeler düşüyor. YÖK olarak Filistin'de yaşanan bu vahşeti şiddetli kınıyoruz." diye konuştu.

Özvar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin konusunda fevkalade çaba sarf ettiğini, Türkiye'nin Filistin halkına yardım götürdüğünü vurguladı.

- "Filistinli öğrencileri kendi evladımız gibi misafir ediyoruz"

Erol Özvar, Türkiye'de pek çok üniversitede Filistinlilerin öğrenim gördüğünü, onları kendi evlatları gibi misafir ettiklerini, yetişmelerine vesile olduklarını söyledi.

Gazzeli öğrencilere üniversitelerin, rektörlerin sahip çıktığını işaret eden Özvar çabalarından dolayı üniversite hocalarına, rektörlere ayrı ayrı teşekkür etti.

- "Türkiye'deki Gazzeli öğrencilerle sürekli temas halindeyiz"

YÖK Başkanı Özvar, 2023-2024 akademik yılı bahar döneminde, ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden ve Türkiye'deki herhangi bir devlet yükseköğretim kurumunda örgün öğretim programına devam eden ön lisans ve lisans öğrencilerinin ödemeleri gereken öğrenim ücretinin devlet tarafından karşılanmasına ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'nı da değerlendirdi.

Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim gören Gazzeli öğrencilerle sürekli temas halinde olduklarını aktaran Özvar şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız, Gazzeli öğrencilerin pek çoğunun ailesinin ya yaralanmış olması ya şehit edilmesi ya göçe zorlanmış olmasıyla çok zor durumda olduğunu bildiği için bizlere bir talimat verdi. Cumhurbaşkanımızdan talimatı aldıktan sonra YÖK olarak içinde bulundukları bu zor durumda Gazzeli öğrencilere destek olabilmek adına çalışma yaptık ve Gazzeli öğrencilerin öğrenim ücretlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Burada yapmaya çalıştığımız şey, soykırıma uğrayan bir milletin katledilen bir toplumun tabiri caizse öksüz, yetim kalmış çocuklarına bir nebze olsun el uzatabilmektir, amacımız budur.

Filistinli öğrencilerle sürekli birlikteyiz, onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın bu çok önemli kararının bütün İslam dünyasına, bütün dünyaya örnek olması gerektiğine inanıyorum. Uluslararası meslektaşlarımızla, mevkidaşlarımızla bu konuda istişarelerde bulunuyoruz, onlardan da Türkiye'de atılan adıma benzer adımlar atmalarını bekliyoruz, bunları kendileriyle paylaşıyoruz. Kararın, bir nebze de olsun bu yaraya bir merhem olmasını diliyorum."

Yorum

MEB'den öğretmenlere zorunlu görev

Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu

MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti!

MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor

Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak?

Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da

Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu

Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı!

MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi

19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı

MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede!

Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek?

Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama!

Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda

Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi

Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!!

Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı

EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor!

YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı!

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.