Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Yeşillikler arasında sosyal mesafeli ders

Hakkari'nin Durankaya beldesindeki Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulunun gönüllü öğretmenleri, 'İnternet Girmeyen Eve Öğretmen Girer' sloganıyla yeşillikler arasında sosyal...

Eğitim 22.09.2020 06:50:02 0
Yeşillikler arasında sosyal mesafeli ders
Hakkari'nin Durankaya beldesindeki Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulunun gönüllü öğretmenleri, 'İnternet Girmeyen Eve Öğretmen Girer' sloganıyla yeşillikler arasında sosyal mesafeli şekilde çocuklara yüz yüze ders veriyor.
Durankaya beldesindeki Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Kadir etin ve beraberindeki öğretmenler, uzaktan eğitim programı kapsamında 'İnternet Girmeyen Eve Öğretmen Girer' sloganıyla dolaşıp öğrencilere açık havada eğitim veriyor. Korona virüs nedeniyle uzaktan eğitim gören öğrencilerin birçoğunun evinde internet olmaması üzerine ellerindeki yazı tahtasıyla köyleri dolaşan gönüllü öğretmenler, tüm öğrencilerle yakından ilgilenip doğayla iç içe ders işliyor. Okula yakın olan öğrenciler ise haftanın 6 günü okulun 4. katında açılan 'EBA Destek Noktası' odasına gelerek öğretmenleriyle ders görüyor.
Derebaşı köyünde boş bir bahçede 8. sınıf öğrencilerine matematik dersi veren Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu matematik öğretmeni Rukiye Yıkılmaz, öğrencileriyle yüz yüze eğitim yapmaktan son derece mutlu olduğunu ifade ederek, eğitimin önemine vurgu yaptı. Bu süreçte öğrencilerine ulaşmanın oldukça zor olduğunu anımsatan Yıkılmaz, bulundukları köydeki öğrencilerin de imkanlarının kısıtlı olduğunu kaydetti. Yıkılmaz, 'Bu yüzden okul müdürümüz ve müdür yardımcılarımızla buraya geldik. Açık alanda sosyal mesafe kurallarını gözeterek ders işledik. Uzaktan eğitimde örnek olacak çok güzel bir çalışma başlattık. Ama burada çoğu öğrencime ulaşamadım. Bugün ki yüz yüze eğitimde maske, hijyen ve sosyal mesafeye dikkat ederek matematik dersi işledik. Öğrencilerimize ulaşmadan önce notlar hazırladık. Özellikle matematik, fen, sosyal ve İngilizce ders notları hazırladık. Her şart ve koşulda öğrencilerimizle iletişim halindeyiz. Açık alanda doğayla iç içe çok güzel ders işledik. ok mutluyum. Bundan sonra her hafta yüz yüze eğitimlerimize devam edeceğiz. En azından yüz yüze matematiği öğretmeye çalışacağım' diye konuştu.
Okulun EBA destek noktasında görevli bilgisayar öğretmeni Bilal Yılmaz ise evinde bilgisayarı ve interneti olmayan öğrencilerle haftanın 6 günü canlı ders işlediklerini söyledi. Yılmaz, 'Burada öğrencilerimizle EBA destek noktasında ders işliyoruz. Evinde bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrencileriz gelip öğretmenlerinin verdiği canlı derslere katılıyor. Burada haftanın 6 günü maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını gözeterek eğitim veriyoruz. Bu hizmetimiz 2 haftadır aralıksız devam ediyor. Öğrencilerimiz de kesintisiz derslere katılım gösteriyor. Tabi köy ve mahalleleri uzak olan öğrencilerimiz gelemiyor. Okulumuza en yakın olan öğrenciler gelebiliyor. Yine de bazı öğrencilerin evinde internet ve bilgisayarı var. Onlar da derslere uzaktan bağlanarak bizleri mutlu ediyor. Bizlerde EBA ve yüz yüze eğitimle iki grup halinde öğrencilerimize ulaşmaya çalışıyoruz' şeklinde konuştu.
Uzun bir aradan sonra sınıf arkadaşlarıyla yüz yüze ders başı yaptıkları için çok mutlu olduğunu belirten 8. sınıf öğrencilerden Ensar Güldal da, 'EBA üzerinden aldığımız eğitimler yararlı değildi. Bugün köyde boş bir bahçede sınıf arkadaşlarımla yüz yüze ilk defa ders yaptık. Bence yüz yüze eğitim çok daha faydalıydı. Bu nedenle hocalarına teşekkür ediyorum' dedi.
(İHA)
Yorum

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak

Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı

Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor

Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.