Bugün, 21 Nisan 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    38,19% 0,23
  • EURO

    44,02% 1,32
  • GRAM ALTIN

    4160,59% 2,07
  • Ç. ALTIN

    6615,74% 0,00

Yeni sezonun ilk seferine çıkan Turistik Doğu Ekspresi, Erzincan'a ulaştı

Ekonomi 24.12.2024 11:10:53 0
Yeni sezonun ilk seferine çıkan Turistik Doğu Ekspresi, Erzincan

ERZİNCAN (AA) - Tarihi Ankara Garı'ndan bu sezonun ilk seferine başlayarak Kars'a doğru yola çıkan Turistik Doğu Ekspresi, yaklaşık 18 saatlik yolculuğun ardından ulaştığı Erzincan'da törenle karşılandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü Turistik Doğu Ekspresi, 2024-2025 dönemi ilk seferi kapsamında dün 14.00'te Kars'a gitmek üzere tarihi Ankara Garı'ndan yola çıktı.

Yaklaşık 18 saatlik yolculuğun ardından 08.00'de Erzincan Tren Garı'na ulaşan yolcuları, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve beraberindeki kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar karşıladı.

Aydoğdu ve beraberindekiler, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz'ın da aralarında olduğu yolculara tren garında gül takdim etti.

- "Dünyanın en önemli ve en uzun rotalarından biri"

Bakan Yardımcısı Boyraz, gazetecilere, dün sezonun ilk seferini yapmak üzere Ankara Garı'ndan yola çıkarak ilk durak olan Erzincan'a geldiklerini söyledi.

Anadolu'nun en müstesna, en özel yerinde 3 saatlik molalarının olacağını dile getiren Boyraz, "Buradaki yolcularımız Erzincan'ın tarihi ve kültürel güzelliklerini doyasıya ziyaret edecekler. Oldukça keyifli yolculuk gerçekleştirdik. Bütün yolcularımızın da aynı duyguları paylaştını düşünüyorum. Dünyanın en önemli ve en uzun rotalarından biri; 1365 kilometrelik bir rota. Yolculuk, Ankara'dan Kars'a kadar Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve nihayetinde Kars'ta nihayetlenecek." dedi.

Boyraz, 60 seferin olduğunu, toplam 12 bin vatandaşın bu seyahatten faydalanacağını belirterek, "Oldukça ilgi ve alaka gören rotadan bahsediyoruz. İnşallah keyifli yolculuk olacak ve Anadolu'nun o güzel yerlerini yolcularımız doyasıya görecek ve seyredecek diye düşünüyorum. Bütün yolcularımıza sağlıklı, sıhhatli yolculuklar diliyorum." şeklinde konuştu.

TCDD Müşteri Hizmetleri Daire Başkanı Murta Akçay da yolcuğun çok keyifli geçtiğini dile getirerek, "Yolculuk çok keyifli. 9 vagonumuz var. Bu 9 vagonun 6'sı acentelerin, 2'si ise bireysel ve basın mensuplarının yolculuk yaptıkları vagonlar. Ankara'dan 30, Kars'tan 30 olmak üzere toplam 60 seferle gerçekleştirilecek turumuz. Yolculuk baya eğlenceli geçti. Halaylar çekip oynadılar." ifadelerini kullandı.

- "Çocukluğumdan beri hayalimdi Doğu Ekspresi"

Yolculardan Sevda Kaya ise yolculuğun çok güzel ve eğlenceli geçtiğini, 39 kişilik turla geldiklerinden bahsetti.

Karşılamaları ve etkinlikleri çok beğendiklerini dile getiren Kaya, "Daha henüz bizim ilk mola verişimiz. Bundan önce Kayseri'de çok kısa mola vermiştik. Orada yine halaylar eşliğinde kendi aramızda eğlence yaptık. Bu ilk uzun aramız olacak. Erzincan'ı gezeceğiz. Çocukluğumdan beri hayalimdi Doğu Ekspresi. İlk kez katılıyorum ve değdi. Ben özellikle gece yolda uyumadım. Yolculuğum sırasında fotoğraf ve video çekerek zaman harcadım. Farklı deneyim yaşadık." diye konuştu.

Yolculara, karşılama töreninin ardından tren garındaki stantlarda yöresel ürünlerden ikram edildi. Yolcular, halk oyunları gösterisini izledi, ekiple halay çekti.

Mola veren yolcular, kentin tarihi ve turistik alanlarında gezinti yapacak.

Yorum

ÖSYM Duyurdu: YKS Görevli Başvuruları İçin Son Çağrı!

22 Nisan 2025 Yarım Gün Mü, Resmi Tatil Mi? 23 Nisan Okullar Özel Sektör Tatil Mi? İşte Detaylar!

Zamlı ek ders ücretleri, 2025 Temmuz ek ders ücretleri kaç TL?

Öğretmen Ataması Başladı: İşte Başvuru Detayları ve Kontenjanlar

MEB’den velilere ve öğrencilere kurs uyarısı

Öğretmenden Proje Okulu Atamalarına Sert Eleştiri: "Değersizleştiriliyoruz

MEB Son Noktayı Koydu! 23 Nisan Tatili ve 24 Nisan Okul Durumu Netleşti!

3600 Ek Gösterge Masada! Kamu Çalışanlarının Talepleri Çalışma Bakanlığı'nda!

Ceza İnfaz Sisteminde Devrim: MHP’den Yeni Düzenleme Çağrısı

2025 KPSS Başvuru ve Sınav Takvimi Belli Oldu! İşte ÖSYM'nin Açıkladığı KPSS Tarihleri

Son Dakika Golüyle Gelen Yıkım: Fenerbahçe Kritik 2 Puan Bıraktı

Sezaryene Kırmızı Işık! Sağlık Bakanlığı'ndan Tarihi Karar!

Ortak Sınavlar Okul İçinde Yapılacak!

Öğrenciler Bu Ay Tatil Üstüne Tatil Yapacak! İşte O Tarihler!

Öğrenci Otobüsüne Tır Çarptı, 18 Yaralı!

Alanya'dan Yürek Burkan Haber: Genç Öğretmen Beyin Kanamasına Yenildi

Meslek Kursiyerlerine İstihdam Garantisi: Yeni Yönetmelik Resmi Gazete'de Yayımlandı

1 Mayıs Hangi Ek Ders Ücretleri Ödenecek, Hangileri Kesilecek?

Öğretmenlere Performansa Dayalı Ödül ve Rehberlik Sistemi Geliyor!

Son Dakika: MEB'de Üzücü Gelişme! Genel Müdür Ali Karagöz Hastaneye Kaldırıldı

Arkadaşlık Ölümle Sonlandı: Sosyal Medya Fenomeni Bıçaklanarak Öldürüldü

Meteorolojiden Peş Peşe Kritik Uyarılar! Yağmur, Toz, Rüzgar ve Sis Bir Arada Geliyor!

Aile Bakanlığından Büyük Destek: 5 Bin TL’ye Kadar Ödeme Annelerin Hesabına!

Öğretmenlerin Norm Kadro Sistemi Güncellendi

3 tatil daha geliyor, okullar, resmi daireler tatil olacak

Emeklilere Her Ay 5000 TL Nakit Müjdesi Resmi Gazete’de

Dikkat Öğretmenler! Kitap İnceleyerek Ayda 16 Bin TL Kazanma Fırsatı

15.000 öğretmen atama ve 2024 KPSS branş bazlı aday sayısı dağılımı

Yaz tatilinin süresi değişiyor mu, tatil önemi çekiliyor? MEB’den kritik talep!

Proje Okul Nedir, Öğretmen Atamaları Neden Tartışılıyor, Atamalar Nasıl Yapılıyor, Kimler Görevden Alındı?

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 30 22 2 6 47 72
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 31 14 9 8 15 50
5.Beşiktaş 30 13 7 10 12 49
6.İstanbul Başakşehir 30 14 10 6 10 48
7.Trabzonspor 30 11 10 9 12 42
8.Gazişehir Gaziantep 30 12 12 6 0 42
9.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
10.Göztepe 30 10 10 10 9 40
11.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
12.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
13.Kayserispor 30 9 11 10 -11 37
14.Rizespor 30 11 15 4 -13 37
15.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
16.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
17.Sivasspor 31 8 16 7 -12 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 30 2 24 4 -48

YAZARLAR