15811,53%0,87
43,38% 0,06
51,47% 0,38
7055,81% 1,60
11326,76% 0,00
İzmit’in sevilen iki eğitim neferi, yarıyıl tatilinin huzurunu yaşamak ve sevdiklerine kavuşmak için çıktıkları yolda korkunç bir kaza ile sarsıldı! Görme engelli bireyler için canla başla çalışan GÖRAYDER Derneği’nin emektar isimleri Ediz ve Gülçelen Mut çifti, Adana’da meydana gelen şiddetli çarpışma sonucu ağır yaralandı. İzmit Hacıbektaş İlköğretim Okulu'nun emektar öğretmeni Ediz Mut'un entübe edildiği haberi eğitim camiasını yasa boğarken, eşiyle birlikte verdikleri kritik yaşam mücadelesi tüm kenti kenetledi. Tatil sevincinin yerini gözyaşı ve dualara bıraktığı bu trajik olayda son durum ne? Hastaneden gelen ilk raporlar neyi işaret ediyor? İşte Kocaeli ve Adana arasında kurulan o hüzünlü bekleyişin tüm perde arkası...
Adana’da Trafik Kazası: İzmitli Öğretmen Çift Yoğun Bakımda
Adana’da meydana gelen trafik kazasında İzmit’te görev yapan iki öğretmen ağır yaralandı. Kazanın ardından sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan eğitimcilerin, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı ve sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.
Edinilen bilgilere göre, İzmit Hacıbektaş İlköğretim Okulu’nda görev yapan öğretmen Ediz Mut ile eşi Gülçelen Mut, yarıyıl tatili dolayısıyla Adana’ya gittikleri sırada trafik kazası geçirdi. Kazanın ardından ağır yaralanan Ediz Mut’un entübe edildiği, her iki eğitimcinin de Adana Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.
İzmit’te eğitim camiası ve sivil toplum çalışmalarıyla tanınan Mut çifti, özellikle görme engelli bireylerin topluma kazandırılmasına yönelik yürütülen projelerde aktif rol alıyordu. Görme engellilere yönelik sosyal farkındalık çalışmalarıyla bilinen GÖRAYDER Derneği’nin gönüllü üyeleri arasında yer alan çiftin durumu, meslektaşları ve gönüllüler tarafından yakından takip ediliyor.
Akraba ziyareti amacıyla Adana’ya giden eğitimci çiftin, yolculuk sırasında geçirdiği trafik kazasının ardından olay yerine sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan öğretmenlerin tedavileri yoğun bakımda devam ederken, kazayla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.
Mut çiftinin sağlık durumuna ilişkin gelişmeler, başta eğitim camiası olmak üzere dernek üyeleri ve sevenleri tarafından endişeyle izleniyor. Meslektaşları ve gönüllü arkadaşları, eğitimcilerden gelecek iyi haber için umutlu bekleyişini sürdürüyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.