Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14167,13%-0,44
  • DOLAR

    42,80% 0,00
  • EURO

    50,50% 0,35
  • GRAM ALTIN

    6110,91% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9752,45% 0,00

Wushu Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor

- Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz: 'İddialıyız, bu şampiyonada özlediğimiz dünya şampiyonluklarını elde etmek istiyoruz' - Antrenör Eren Koç: 'Allah'ın izniyle güzel bir kadromuz var. Hedefimiz bu sene d?

Spor 9.10.2023 11:17:49 0
Wushu Milli Takımı, Dünya Şampiyonası

ORDU (AA) - EYÜP ELEVLİ - Wushu Milli Takımı, 16. Dünya Wushu Şampiyonası hazırlıklarını Ordu'da düzenlenen kampta sürdürüyor.

Milli sporcular, antrenör Eren Koç ve Emrah Şahanoğlu yönetiminde Yeni Ordu Stadyumu ile Ulubey 75. Yıl Spor Salonu'nda 2 Eylül'de başladığı çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en son Çin'de yapılan Geleneksel Dünya Şampiyonası'nda büyük bir başarı kazandıklarını söyledi. Sporcuların şampiyonada 14'ü altın olmak üzere çok sayıda madalya aldığını hatırlatan Akyüz, şimdi ise ABD'nin Teksas eyaletinde kasım ayında düzenlenecek şampiyona için hazırlıkların sürdürüldüğünü ifade etti.


- "Birkaç dünya şampiyonluğu hedefliyoruz"

Akyüz, bu organizasyonun önemli bir şampiyona olduğuna işaret ederek, "Biz milli takımı olarak bu şampiyonaya tam takım olarak katılmak için hazırlık yapıyoruz. Sanda takımımıza Ordu'da kamp yaptırıyoruz. İddialıyız, bu şampiyonada inşallah özlediğimiz dünya şampiyonluklarını elde etmek istiyoruz." dedi.

Ordu'nun sporcuların hazırlanması açısından elverişli ve güzel bir şehir olduğunu da belirten Akyüz, kampın ardından katılacakları şampiyonada birkaç dünya şampiyonluğu hedeflediklerini vurguladı.

Akyüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine ve Ordu'daki ilgililere desteklerinden dolayı teşekkür etti.


- "Takımda çok değerli sporcularımız var"

Antrenör Eren Koç da 5 erkek, 3 kadın sporcudan oluşan milli takımın, şampiyonaya iddialı bir şekilde hazırladığını söyledi.

Takımda daha önce uluslararası arenada derece yapmış sporcuların bulunduğuna dikkati çeken Koç, "Allah'ın izniyle güzel bir kadromuz var. Hedefimiz bu sene dünya şampiyonu çıkarmak." diye konuştu.


- "Altın madalya hedefliyorum"

24 yaşındaki sporcu Berna Tut da Çin'de düzenlenen 31. Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda ikinci olduğunu anımsattı.

ABD'de yapılacak Dünya Şampiyonası'nda ise altın madalya hedeflediğinin altını çizen Tut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya Şampiyonası 16-20 Kasım tarihlerinde ABD'de yapılacak. Yaklaşık bir ay daha antrenmanlara devam edeceğiz. En son yapılan Dünya Şampiyonası'nda maçım kıl payı gitti, ikinci oldum. Bu benim için burukluktu. Önceden dünya üçüncülüğüm vardı, son organizasyonda ikincilik oldu. İnşallah şimdi birincilik elde ederek İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinletmek istiyorum. Bayrağımızı da göndere çekmek istiyorum."


- "Çok güzel bir takımımız var"

Yaklaşık 10 yıldır wushu sporu yapan Mehmet Demirci de bu branşta çok iyi yerlere geldiğini düşündüğünü, önündeki şampiyonada da başarılarına yenisini eklemek istediğini vurguladı.

Demirci, birçok uluslararası organizasyonda dereceleri bulunduğunu da belirterek, şunları kaydetti:

"Çok güzel bir takımımız var. Takımdaki bütün sporcular zaten kendini kanıtlamış, kendi sıkletlerinde şampiyon olmuş ve seçilip gelen sporcu arkadaşlarımız. Bütün sıkletteki sporcu arkadaşlarım çok yetenekli. İnşallah bu kamp bize çok iyi gelecek ve ABD'ye gittiğimizde en iyi şekilde ülkemizi temsil edeceğiz, en iyi dereceleri alıp gelmeye çalışacağız."

Yorum

Bakanlıktan "Hatalı Hesaplama" Uyarısı: Okula Gitmeyen Çocuk Sayısı Neden Yanlış Açıklandı?

Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı

Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı

Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak?

MEB'den öğretmenlere zorunlu görev

Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu

MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti!

MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor

Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak?

Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da

Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu

Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı!

MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi

19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı

MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede!

Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek?

Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama!

Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda

Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi

Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.