Winter Run İstanbul'a 3 bine yakın sporcu katıldı

Spor 19.03.2023 12:20:45 0
Winter Run İstanbul

İSTANBUL (AA) - Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen uluslararası yol koşusu Winter Run İstanbul'da dereceye girmek için 3 bine yakın sporcu mücadele etti.

Şubat ayında yapılması planlanan ancak Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ertelenen koşu, deprem bölgesine yardım ve dayanışma için bugün Bağdat Caddesi'nde düzenlendi.

İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonunun desteğiyle organize edilen 10 kilometre parkurlu Winter Run İstanbul'a, 18 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu katıldı. Sporcular, Bostancı istikameti, Bağdat Caddesi, Göztepe Parkı'nı katedip start noktası Şaşkınbakkal'a ulaşarak yarışı tamamladı.


- Dereceye girenlerler

Bilet gelirleri depremzedelere bağışlanacak yarış sonunda, erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünden Abdullah Tuğluk 30.48'lik dereceyle birinci, İbrahim Erata 31.11'le ikinci, Mestan Turhan da 31.20'yle üçüncü oldu.

Kadınlarda ise Batman Petrolspor üyesi Damla Çelik'in 36.26'lık dereceyle birinciliği elde ettiği yarışta, Dilan Atak 37.22'lik dereceyle ikinciliği ve Meryem Kılınç Gündoğdu da 37.35'le üçüncü oldu.


- Birincilerin görüşleri

Erkekler birincisi Abdullah Tuğluk, kış koşusunun Türkiye'de ilk defa düzenlendiğine dikkati çekerek, "Ortam güzel, yağmur da çiseliyor. Parkur da güzeldi. Her şey mükemmel. Geldik, koştuk. Benim de antrenman yarışımdı. Mayıs ayında Avrupa barajı deneyeceğim." dedi.

İspanya'da gerçekleşecek 3 bin metre engel yarışı için Erzurum'da kampa gireceğini ve mayıs ayında da İspanya'ya geçeceğini aktaran Tuğluk, orada olimpiyat barajını deneyeceğini de sözlerine ekledi.

Kadınlarda birinci gelen Damla Çelik de Türkiye'ye 500 ve 800 metre yarışlarda temsil eden milli bir sporcu olduğunu belirterek, "Bu yarışa katılmamın sebebi depremzedelere ve yaşanan sel felaketinden zarar gören insanlara yardım etmek. Birinciliğimi onlara armağan ediyorum. Tüm Türkiye birlik olduk, desteğimiz tam onlar için, her zaman yanlarındayız." diye konuştu.


- Batuhan Buğra Eruygun: "Yapılmayan şeyleri yapmak istiyoruz"

Eras Madencilik, Nilky, CarrefourSA, Danone ve Hayat Su firmalarının destek verdiği etkinliği düzenleyen milli atlet Batuhan Buğra Eruygun ise dünyada çok çeşitli bölgelerde yapılan bu yarışın Türkiye'de ilk kez yapıldığına işaret ederek, "Çok soğukta zor şartlarda yapılan bir yarış. O yüzden Türkiye'de pek yanaşılmamış herhalde buna. Biz de cesaretle giriştik bu işe ve burada yapılması gerektiğini düşündük." ifadesini kullandı.

Boş geçen kış sezonunu kendilerini denemek isteyen yarışçılar için bu yarışı düzenlediklerini kaydeden Eruygun, şöyle devam etti:

"Deprem felaketinden dolayı ertelemiştik. Deprem bizi çok üzdü. Organizasyon olarak daha ikinci günden bölgeye yardımlarımızı yaptık. Koşuyu yardım ve dayanışma koşusu olarak düzenledik. Buradan gelen ek gelirlerimizi deprem bölgelerine bağışlıyoruz. 'Her çocuk için bir kitap' sloganı oluşturduk. 18 ülkeden yaklaşık 3 bin kişi parkurda koştu. Biz bunu her sene yapmak isteriz. İsim hakkını da biz aldık. Yurt dışında da bunu yapmak için artık bizden izin alacaklar aslında. Patenti de bizde artık. Bu organizasyonu başka şehirlerde de yapmak istiyoruz. Bir dahaki sene bunu kara denk getirmeye çalışacağız. Yapılmayan şeyleri yapmak istiyoruz açıkçası."

Yorum
4 yıllık üniversitelerin süresi kısalıyor! Fakülteler 3 yıllık oluyor Yükseköğretim Kurulu YÖK Başkanı Erol Özvar, lisans eğitiminin ders yükü azaltılmadan 3 yıla indirilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Model ile tasarruf ve gençlerin hızlı istihdamı hedefleniyor.
Bakanlıktan "Hatalı Hesaplama" Uyarısı: Okula Gitmeyen Çocuk Sayısı Neden Yanlış Açıklandı? Milli Eğitim Bakanlığı, bir köşe yazısında yer alan “612 bin çocuk okula gitmiyor” iddiasının hatalı hesaplamalara dayandığını belirterek, resmi verilerle kamuoyunu bilgilendirdi.
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.