Vodafone Busıness IoT DAY'de verimlilik ve sürdürülebilirlik temaları öne çıktı

- Vodafone Türkiye CEO'su Engin Aksoy: - 'Vodafone Business olarak yatırımlarımızın önemli bir kısmını yapay zeka ve IoT tarafına yapmaya ve işletmelere bu yönde fayda sağlayacak çözümler sunmaya devam edeceğiz'

Ekonomi 12.06.2024 11:55:21 0
Vodafone Busıness IoT DAY

İSTANBUL (AA) - Vodafone Business'ın IoT Day etkinliğinde verimlilik ve sürdürülebilirlik temaları masaya yatırıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, işletmelerin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone Business, dünyanın en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezlerinden MESS Teknoloji Merkezi MEXT'te, Vodafone Business IoT Day etkinliğinin ikincisini düzenledi.

Üretimden perakendeye, otomotivden enerjiye kadar pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren kurum yöneticilerinin yer aldığı etkinlikte, sektörün önde gelen isimleri, nesnelerin birbirine bağlandığı akıllı dünyayı ve geleceğe bugünden yön vermeye başlayan nesnelerin interneti (IoT) trendlerini konuşurken, gün boyu devam eden panellerde verimlilik ve sürdürülebilirlik temaları öne çıktı. Katılımcılar, etkinlikteki deneyim alanlarında Vodafone Business çözümlerini deneyimleme fırsatı da yakaladı.

- "175 ülkede 175 milyondan fazla nesneyi birbirine bağlıyoruz"

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Engin Aksoy, IoT, günümüz işletmelerin dijitalleşmesinde önemli rol oynadığını belirterek, "Vodafone Grubu, bugün 175 ülkede 175 milyondan fazla nesneyi birbirine bağlayarak dünyanın en büyük IoT hizmet sağlayıcısı konumunda bulunuyor. Grubumuzdan aldığımız bu güçle, Türkiye'de de kendimizi sadece bir telekom şirketi olarak değil, inovasyonlarıyla işletmelerin tüm teknolojik ihtiyaçlarına yanıt veren bir dijital iş ortağı ve teknoloji danışmanı olarak konumluyoruz." ifadelerini kullandı.

Vodafone Business çatısı altında bulut, siber güvenlik, IoT, dijital tarım, hizmet yönetimi, enerji verimliliği ve akıllı bağlantı çözümleri sunarak Türkiye'nin dijitalleşmesine katkı sağladıklarını vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Bizler Vodafone olarak, dijitalleşme yolculuğunu tamamlamış ve artık teknolojik gelişimin takipçisi değil öncüsü olan bir Türkiye hayal ediyoruz. Dijitalleşmenin Türkiye ekonomisini dönüştürecek, kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesi sürecine ivme katacak bir unsur olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda diyebiliriz ki, Vodafone Business olarak yatırımlarımızın önemli bir kısmını yapay zeka ve IoT tarafına yapmaya ve işletmelere bu yönde fayda sağlayacak çözümler sunmaya devam edeceğiz."

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu da katılımcılara sundukları IoT bazlı çözümlerden sürdürülebilirlik, akıllı tarım, görüntü işleme, bağlantılı araç gibi çeşitli hizmetleri tanıttıklarını, bu ürünlerin verimliliğe ve tasarrufa yönelik sağladığı faydaları gösterdiklerini belirtti.

Vodafone Business olarak üretimden lojistiğe, otomotivden enerjiye kadar birçok sektörde IoT bazlı çözümleri müşterilerle buluşturduklarını kaydeden Kestioğlu, Türkiye'de nesnelerin interneti pazarına yön vermenin, en önemli misyonları arasında yer aldığına işaret etti.

Kestioğlu, "Özellikle son dönemde yatırımlarımızı yoğunlaştırdığımız nesnelerin internetini farklı perspektiflerden, sektörünün uzman isimleriyle bir araya gelerek değerlendirirken, bu teknolojiye yönelik trendleri ve IoT'nin sürdürülebilirliğe sağladığı katkıyı farklı başlıklar altında masaya yatırarak katılımcılarımıza ilham verici bakış açıları sunduk. Önümüzdeki dönemde de gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize farklı konu ve konuklarla devam etmeyi hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



Yorum
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Emniyet Genel Müdürlüğü, "Emniyet Başkanlığı" adıyla yeniden yapılandırılıyor. Bazı daire başkanlıkları genel müdürlük seviyesine çıkarılacak.
Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez! Kamu Denetçiliği Kurumu KDK'dan emsal karar: Yıllık iznini yurt dışında geçiren memurların, izne denk gelen resmi tatil günleri yıllık izin süresinden düşülemez. İdarenin bu uygulaması hukuka aykırı bulundu.
13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi! Konya'da 13 yaşındaki Hasan Berat, arkadaşının taşlı saldırısıyla ağır yaralandı. Kafatası titanyumla onarılan çocuğun hayati riski sürerken, tahliye edilen saldırgan tepki topladı.
İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi! İstanbul merkezli 5 ilde mali müşavirlere operasyon! 7 milyar TL'lik sahte fatura ile devleti 69,5 milyon TL zarara uğratan ve para aklayan 43 şüpheliye yönelik baskın başlatıldı.
Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitiminde sahadaki başarılı örnekleri görünür kılmak amacıyla “Öğrencilerin Söz Varlığı” temalı kapsamlı bir konferans düzenlemeye hazırlanıyor.
Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi? TBMM’de görüşülen 2026 bütçesinde, 30 bini aşkın kariyer personeline yönelik 30 bin TL’lik seyyanen zam düzenlemesi komisyonda geri çekildi. Gözler şimdi yeni adımlarda.
Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü! Bağımsız Türk Yargısı’nın verdiği kararlar artık tartışmayı bitirmiştir. Bu kararlarla birlikte, 8. Toplu Sözleşme sürecinde sergilenen ikircikli, tutarsız ve çelişkili tavırlar yan yana konulduğunda, teşkilatın
LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor MEB, 2028 LGS ve YKS için ezberciliği bitiren beceri odaklı yeni soru modeline geçiyor. ÖSYM ile yürütülen çalışmayla bilginin hayata tatbiki ölçülecek. İşte yeni sınav düzeni!
Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinde kapsamlı değişiklikler gündemde. MEB’in yeni modelinde ÖBA eğitimi, modül sistemi ve sınav başlığı yeniden şekilleniyor.
Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti Eskişehir ve Aydın’daki eğitim camiası iki acı kayıpla sarsıldı. Öğretmenler Ahmet Akyürek ve Şeniz Özdoğan Dilek’in vefatı, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.
Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında! Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alan haritaları güncelledi. Yeni haritalar; Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihsel süreçleri ve bölgesel yapıyı esas alıyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.