Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,03
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5990,19% 0,47
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

Van'da 'Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'nın tanıtımı yapıldı

Genel 13.11.2023 16:24:52 0
Van

VAN (AA) - Van'da Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ev sahipliğinde ve Bitlis Eren, Hakkari, Iğdır, Siirt ile Muş Alparslan üniversitelerinin paydaşlığında düzenlenecek "Doğu Anadolu Kariyer Fuarı"nın tanıtımı yapıldı.

Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinasyonunda düzenlenecek fuarın, 6 üniversitenin iş birliğiyle 3-4 Ocak 2024'te gerçekleştirileceğini söyledi.

Fuara kariyer hedeflerini gerçekleştirmek isteyen öğrencilerin ve mezunların, staj ve iş imkanı arayanların, kalifiye çalışan ihtiyacı olan kamu kurum, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katılımının hedeflendiğini bildiren Şevli, şöyle konuştu:

"Ülkemizin dört bir yanındaki gençlerin kariyer planlarını sağlam temellere dayandırmalarını desteklemek amacıyla tasarlanan fuar, üniversiteler, kamu ve özel sektör kuruluşları ile meslek odaları arasında köprü kurarak gençlerimizin potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için fırsatlar sunacak. Öğrencilerin iş yaşamını tanıması açısından kariyer fuarlarının reddedilemez işlevlerinin olduğunun farkındayız. Fuarda kamu ve özel sektör kuruluşları nitelikli öğrenci ve mezunlarla buluşma, faaliyetlerini tanıtma, kurum saygınlığı ve marka bilinirliğini artırma imkanları bulabilecek. Her bölümden öğrencilere ve mezunlara yönelik yüzlerce firmanın yer alacağı fuara, farklı üniversitelerden ve bölgemizden çok sayıda katılımın olacağını öngörüyoruz."

Fuara katılmak isteyen üniversite öğrencilerinin kayıt yaptırması gerektiğini anlatan Şevli, şöyle devam etti:

"Üniversite sınavlarına hazırlanan lise 3 ve 4. sınıf öğrencileri ile lise mezunu öğrencileri misafir olarak kabul edeceğiz. Öğrenciler kariyer hayatlarına yön vermek için iş verenlerle bir araya gelecek ve onlara mesleklerle ilgili sorular sorabilecek. İşverenler de öğrencilere staj ve iş imkanı sunabilecek. Fuarı himayelerinde gerçekleştirmemize olanak tanıyan başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Sayın Doç. Dr. Salim Atay ile destek veren herkese teşekkür ederim."

Van YYÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Gümüş'ün sunumuyla sona eren programa, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, rektör yardımcıları, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kamuran Karaman, kurum müdürleri, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürleri, iş insanları, STK temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Yorum

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Öğrencilerine Uygunsuz Görüntü Gönderen Tacizci Öğretmen Tutuklandı

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Bakan Işıkhan Tarih Vererek Duyurdu! Yeni Yıl Zammı İçin Geri Sayım Başladı!

Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik İçin Maaş Dengesi Sinyali: Bakan Yerlikaya Açıkladı

MEB Personeline Ödül Şartları Açıklandı: İki Kritik Engel Dikkat Çekiyor

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.