Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14165,18%-0,12
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Van'da açılan 'Sporcu Fabrikası'nda 2 bin 300 sporcu eğitim alıyor

- Tuşba ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından iki yıl önce açılan Sporcu Fabrikası'nda judo, boks, güreş, yüzme, jimnastik, voleybol, basketbol ve dart eğitimi veriliyor - Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir: - 'Sporc

Spor 27.05.2024 11:10:57 0
Van

VAN (AA) - NAZLI TİMUR - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Van'da 2 yıl önce açılan"Sporcu Fabrikası"nda 2 bin 300 sporcu, çeşitli branşlarda eğitim alıyor.

Tuşba ilçesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmete sunulan Sporcu Fabrikası'ndaki 5 spor salonunda judo, boks, güreş, yüzme, jimnastik, voleybol, basketbol ve dart branşlarında teorik ve pratik eğitimler veriliyor.

Deneyimli antrenörler tarafından verilen eğitimlere katılan çocuklar ve gençler, donanımlı spor salonlarında iyi bir sporcu olmak ve büyük başarılar elde etmek için ter döküyor.

Hayallerini gerçekleştirmek ve milli takım formasını giymek için kendilerini geliştiren sporcular, sunulan imkanlardan en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyor.


- "Salonlarımızda 2 bin 300 sporcumuz faydalanıyor"

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarılı sporcular yetiştirmek için tüm imkanları kullandıklarını söyledi.

Çocukları spora teşvik etmek için çeşitli programlar düzenlediklerini anlatan Özdemir, "İki çok amaçlı spor salonumuz var. Bu tesislerimizi çocuklarımız 24 saat kullanabiliyor. Bir tesiste birçok branşta eğitimler veriliyor. Tekerlekli sandalye basketbol takımımız resmi müsabakalarını burada oynuyor. Bu salonlarımızdan 2 bin 300 sporcumuz faydalanıyor, eğitim alıyor." dedi.

Başarılı sporcular yetiştirmek için tüm imkanları kullandıklarını anlatan Özdemir, şunları kaydetti:

"Burada yüzme havuzu da var. Spor Van Projesi kapsamında yüzme bilmeyen çocuk ve gençlerimiz bu tesislerden faydalanıyor. Sayın Valimizin büyük desteğiyle önemli projeler yürütülüyor. Çocuk ve gençlerimiz sporun her dalında kendilerini yetiştiriyor. Bölgedeki yakın okullar antrenmanlarını ve beden eğitimi derslerini bu salonda yapıyor. Biz de sezon itibarıyla yapılacak resmi müsabakalarımızı bu salonumuzda oynatmaya çalışıyoruz. Sporcu Fabrikası, çocuk ve gençlerimiz için iyi bir eğitim yuvası haline geldi. Amacımız başarılı sporcular yetiştirmek. Bu anlamda tüm olanakları sunuyoruz."

Güreş antrenörü Remzi Atalan ise "Amacımız sporcuları yetiştirerek milli takıma göndermek. Yaklaşık 30'a yakın sporcum var. Haftanın 5 günü antrenman yapıyorlar. Sporcularımız Avrupa'da milli takım forasıyla ter dökmek istiyor." diye konuştu.

Milli sporcu olmak istediğini belirten Abdullah Karanfil de "Güreşi çok seviyorum. 4 aydır güreş eğitimine katılıyorum. Kendimi geliştirmek istiyorum. Burada bize tüm olanaklar sunuluyor." ifadelerini kullandı.

Basketbol eğitimi alan 12 yaşındaki Ahsen Aycan da başarılı bir sporcu olmak ve büyük takımlarda forma giymek için çalıştığını aktardı.

Yorum

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.