Uzman Öğretmenlik Başöğretmenlik Eğitimleri: ÖBA üzerinden mi, Öğretmen Akademisi’nden mi yapılacak?

Eğitim 21.10.2024 11:32:00 0
Uzman Öğretmenlik Başöğretmenlik Eğitimleri: ÖBA üzerinden mi, Öğretmen Akademisi’nden mi yapılacak?

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kadrolarına atanmak isteyen öğretmenler için beklenen yönetmelik ve eğitim süreçleri merak konusu olmaya devam ediyor. Mevcut durumda, öğretmenlerin bu kadrolara atanabilmesi için öğretmen akademilerinde belirli bir eğitim alması gerekiyor. Ancak, öğretmen akademilerinin kurulması ve faaliyete geçmesi zaman alacağı için, eğitimlerin ÖBA (Öğretmen Bilgi Sistemi) üzerinden verilmesi yönünde talepler bulunuyor.

2024-2025 eğitim öğretim yılı için uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitimlerinin nasıl yapılacağı henüz kesinleşmiş değil. Öğretmen sendikaları, eğitimlerin ÖBA üzerinden verilmesi ve böylece öğretmenlerin daha kısa sürede bu kadrolara atanabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Bakanlık ise öğretmen akademilerinin kurulması için gerekli çalışmaları yürütüyor.

Peki, bu durum öğretmenleri ne gibi etkileyecek?

  • Eğitim Sürecinde Belirsizlik: Öğretmenler, eğitimlerin nerede ve nasıl yapılacağı konusunda belirsizlik yaşıyor.
  • Atama Sürecinde Gecikme: Öğretmen akademilerinin kurulması zaman alacağı için, atamalarda gecikmeler yaşanabilir.
  • ÖBA Üzerinden Eğitim İmkanı: ÖBA üzerinden verilecek eğitimler, öğretmenlerin daha kısa sürede eğitimlerini tamamlamasına olanak sağlayabilir.
  • Yeni Yönetmelik Beklentisi: Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıkaracağı yeni yönetmelikle, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kadrolarına atanma şartları ve süreçleri netleşecek.

Öğretmenler ne yapmalı?

  • Gelişmeleri Takip Etmeli: Öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı açıklamaları yakından takip etmeli.
  • Sendikalarla İletişimde Olmalı: Sendikaların yapacağı çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmalı.
  • Eğitim İçin Hazırlıklı Olmalı: Eğitimlerin ne zaman ve nerede yapılacağı kesinleşince, eğitimlere katılmak için gerekli hazırlıkları yapmalı.

Özetle, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kadrolarına atanmak isteyen öğretmenler için heyecan verici bir süreç yaşanıyor. Ancak, bu süreçte belirsizlikler de bulunuyor. Öğretmenlerin bu belirsizlikleri en aza indirmek için gelişmeleri takip etmeleri ve gerekli hazırlıkları yapmaları önemlidir.

Not: Bu haber, mevcut bilgilere dayanarak hazırlanmıştır. Detaylı bilgi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi duyurularını takip etmenizi öneririz.

Yorum
EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor! Emniyet Teşkilatı bünyesinde görev almak isteyen binlerce aday için beklenen duyuru geldi! İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 2025 yılı 5. Dönem personel alımı kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde istihdam edilm
YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı! YÖK, üniversite sisteminde köklü değişikliklere gidiyor. Kontenjanlar azaltılıyor, bazı bölümler kapatılıyor, lisans eğitimi 3 yıla düşerken staj süreleri uzatılıyor.
Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır? 2026 yılbaşı tatili için 9 günlük fırsat kapıda! 1 Ocak'ın Perşembe olmasıyla, 4 günlük izin kullanarak uzun bir mola vermek mümkün. İşte 2026 resmi tatil takvimi ve izin rotası. Yılbaşında dokuz günlük tatil planı nasıl yapılır?
Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı Anadolu Üniversitesi AÖF 2025–2026 Güz Dönemi sınavları için görevli başvuruları başladı. İstanbul ve diğer iller için ayrı belirlenen ücretler öğretmenlerin dikkatini çekti.
Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB, ASKİ ve EGO’da görev yapan memurlar için Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini yasal tavan olan %120 üzerinden yeniledi.
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.