Bugün, 22 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14231,69%0,02
  • DOLAR

    42,81% 0,03
  • EURO

    50,22% 0,13
  • GRAM ALTIN

    6073,27% 1,71
  • Ç. ALTIN

    9644,38% 0,00

Uzman öğretmenlik Başöğretmenlik başvuruları ÖMK kılavuzu ve güvenlik soruşturması için Geylan’dan açıklama

Eğitim 12.12.2024 07:35:00 0
Uzman öğretmenlik Başöğretmenlik başvuruları ÖMK  kılavuzu ve güvenlik soruşturması için Geylan’dan açıklama

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Bengü Türk Tv'de yayınlanan 'Söz Hakkı' programında öğretmenlerin yaşadığı sorunlara ve taleplerine dikkat çekti. Geylan, özellikle güvenlik soruşturmalarının gecikmesi, mülakat sonuçlarındaki adaletsizlikler, alan değişikliği takviminin belirsizliği ve Öğretmenlik Meslek Kanunu kılavuzunun yayınlanmaması gibi konularda hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığını eleştirdi.

Güvenlik Soruşturmaları ve Mülakatlar

20 bin öğretmen atamasında güvenlik soruşturmalarının hala tamamlanmaması ve mülakat sonuçlarındaki adaletsizlikler, Geylan'ın en önemli eleştiri konuları arasında yer aldı. Geylan, güvenlik soruşturmalarının 1 Ocak 2025'e kadar tamamlanması gerektiğini belirtirken, mülakatlarda yaşanan sorunlar nedeniyle ilk 20 bine girerek atanma hakkı kazanan ancak elenen öğretmenlere ilave atama hakkı verilmesi gerektiğini savundu.

Alan Değişikliği ve Öğretmenlik Meslek Kanunu

Öğretmenlerin alan değişikliği taleplerine değinen Geylan, Türk Eğitim Sen olarak MEB'e yazılı başvuruda bulunduklarını ve alan değişikliğine bağlı atama işlemlerinin her yıl belirli bir ayda düzenli olarak yapılması yönünde yönetmelikte düzenleme yapılması talebinde bulunduklarını ifade etti. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılmasına rağmen kılavuzun hala yayınlanmaması da Geylan'ın eleştirileri arasında yer aldı.

Üniversite İdari Personelinin Nakil Sorunları

Geylan, üniversite idari personelinin nakil sorunlarına da değinerek, bütün üniversiteleri bağlayıcı bir nakil yönetmeliği çıkarılması gerektiğini belirtti. YÖK'ün toplu sözleşme hükümlerini uygulamada gecikmesi nedeniyle anayasanın ihlal edildiğini savunan Geylan, YÖK'ü bir an önce bu yönetmeliği yayınlamaya çağırdı.

Özetle

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan'ın açıklamalarından şu sonuçlar çıkarılabilir:

  • Öğretmenler çeşitli mağduriyetler yaşıyor: Güvenlik soruşturmalarının gecikmesi, mülakat sonuçlarındaki adaletsizlikler, alan değişikliği takviminin belirsizliği ve Öğretmenlik Meslek Kanunu kılavuzunun yayınlanmaması gibi sorunlar öğretmenlerin mağduriyetlerine neden oluyor.
  • Hükümet ve MEB'e çağrılar: Geylan, hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığını öğretmenlerin sorunlarına çözüm bulmaya ve taleplerini karşılamaya davet ediyor.
  • Anayasa ihlali iddiası: YÖK'ün üniversite idari personelinin nakil sorunlarını çözmemesi nedeniyle anayasanın ihlal edildiği iddiası öne sürülüyor.

Türk Eğitim Sen, öğretmenlerin haklarını korumak ve daha iyi çalışma koşulları yaratmak için mücadelesini sürdürüyor.

Yorum

Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da

Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu

Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı!

MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi

19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı

MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede!

Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek?

Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama!

Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda

Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler

MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında

Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak?

1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı?

2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri

2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı!

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi

Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!!

Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı

EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor!

YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı!

Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır?

Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı

Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı!

Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir?

Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor

Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.