10565,74%-0,59
42,32% 0,20
49,14% 0,07
5551,21% 0,01
9220,38% 0,00
İzmir-Balıkesir karayolunda meydana gelen zincirleme kazada, üniversite kaydı için yola çıkan ailenin yolculuğu faciayla son buldu. Uzman Çavuş Vedat Kıyçak’ın kullandığı araçta eşi Melek Kıyçak hayatını kaybederken, kızları Büşra’nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.
İzmir-Balıkesir karayolu, 5 aracın karıştığı feci bir zincirleme trafik kazasına sahne oldu. Üniversite kaydı için Karabük'e gitmekte olan uzman çavuş ve ailesinin bulunduğu otomobil, lastik patlaması sonucu kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Kazada anne Melek Kıyçak hayatını kaybederken, uzman çavuş ve kızı dahil 4 kişi yaralandı. İşte yürekleri yakan kazanın tüm detayları...
İzmir-Balıkesir karayolunda saat 14.00 sıralarında yaşanan zincirleme kazada bir kişi hayatını kaybederken, üç kişi yaralandı. Kazaya karışan araçlardan birinde bulunan ailenin, kızlarının üniversite kaydı için yola çıktığı öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, Uzman Çavuş Vedat Kıyçak (49) idaresindeki 33 ACD 60 plakalı otomobil, seyir halindeyken lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıktı. Araç karşı şeride geçerek Süleyman Fevzi Akdoğan’ın (55) kullandığı 45 NS 929 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle Kıyçak’ın aracı, aynı yönde ilerleyen Semih Cangül’ün (26) kullandığı 45 AEU 143 plakalı araca çarptı.
Savrulan diğer araçlar da zincire eklendi. Akdoğan’ın kullandığı otomobil, karşı şeritteki Şans Emekli’nin (52) idaresindeki 45 FB 292 plakalı otomobile çarptı. Bir başka araç, Mustafa Özgenç’in (60) yönetimindeki 16 BSY 377 plakalı otomobil ise bariyerlere çarparak durabildi.
Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Vedat Kıyçak’ın yanında bulunan eşi Melek Kıyçak’ın (48) olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Araçta bulunan kızları Büşra Kıyçak, sürücülerden Semih Cangül ve yolcu Mehmet Cangül ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Doktorların verdiği bilgiye göre, Büşra Kıyçak’ın sağlık durumu kritik.
Acı olayın ayrıntıları yürek burktu. Hakkari’de görev yapan Uzman Çavuş Vedat Kıyçak’ın, eşi ve kızıyla birlikte Karabük’e doğru hareket ettiği, yolculuğun amacının Büşra’nın üniversite kaydını yaptırmak olduğu öğrenildi.
Kazaya şahit olan bir sürücü, yaşananları şöyle aktardı:
“Önümdeki aracın lastiği patladı ve bir anda savruldu. Çok hızlı gelişti, fren yapmaya bile fırsat olmadı. Çarpışmalar ardı ardına geldi. O an resmen film sahnesi gibiydi.”
Trafik güvenliği uzmanı Prof. Dr. Ahmet Demir, yaşanan kazanın altını çizerek şunları söyledi:
“Uzun yolculuklara çıkmadan önce lastik kontrolü yapmak hayati önem taşır. Özellikle yaz aylarında aşırı sıcaklar lastik patlama riskini artırır. Zincirleme kazaların büyük kısmı, ihmal edilen küçük bakımlar yüzünden meydana geliyor. Bu olay, bize araç güvenliğinin eğitimli sürücüler için bile ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.”
Kaza sonrası İzmir-Balıkesir karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Jandarma ve polis ekipleri yolu trafiğe kapatarak güvenlik önlemleri aldı. Kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından yol tekrar ulaşıma açıldı.
Savcılık, kazayla ilgili soruşturma başlatırken, araçların teknik incelemeye alındığı bildirildi. Yetkililer, sürücülere özellikle uzun yolculuk öncesi lastik basınçlarını ve araç bakımlarını ihmal etmemeleri uyarısında bulundu.