Üniversite Adayları Dikkat! YKS 2025 Sınav Giriş Belgesi Yayınlandı

ÖSYM, 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sınav giriş belgelerini erişime açtı. İşte YKS sınav yerleri sorgulama ekranı ve dikkat edilmesi gereken kritik uyarılar...

Eğitim 12.06.2025 00:32:00 0
Üniversite Adayları Dikkat! YKS 2025 Sınav Giriş Belgesi Yayınlandı

Milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği an geldi! Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde üç oturum halinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sınav giriş belgelerini erişime açtı. Adaylar, "Üniversite sınavına hangi okulda gireceğim?" sorusunun yanıtını artık ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden kolayca bulabiliyor. İşte YKS sınav yerleri sorgulama ekranı ve dikkat edilmesi gereken kritik uyarılar...

YKS Sınav Yerleri Belli Oldu: İşte Belge Görüntüleme Adımları!

ÖSYM, 21 Haziran 2025'te uygulanacak 2025-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 22 Haziran 2025'te uygulanacak 2025-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve yine 22 Haziran 2025'teki 2025-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi'ni, 11 Haziran 2025 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin resmi internet adresi olan https://ais.osym.gov.tr  üzerinden edinebilecekler. Belgeye erişim için adayların T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri yeterli olacak.

Sınavın uygulanmasına ilişkin ayrıntılı bilgilere ve adayların uyması gereken "Temel Kurallar" metnine, ayrıca 2025-YKS Kılavuzu'na ÖSYM'nin web sitesindeki ilgili bağlantılardan erişilebilir. Sınava katılacak tüm adayların bu bilgileri son derece dikkatli bir şekilde incelemesi, sınav günü herhangi bir sorunla karşılaşmamak adına büyük önem taşıyor.
YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI ve ÖSYM AİS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN: https://www.turkiye.gov.tr/osym-aday-islemleri-sistemi-sso   
Ayrıca, E-DEVLET ÖSYM GİRİŞ SAYFASI üzerinden de sisteme erişim mümkün : https://www.turkiye.gov.tr/osym-aday-islemleri-sistemi-sso
ÖSYM tarafından belirlenen kurallar sınav kılavuzuna erişmek için: https://www.osym.gov.tr/TR,33008/2025-yuksekogretim-kurumlari-sinavi-yks-kilavuzu.html 
bağlantılarını ziyaret edebilirsiniz..

Geç Kalma Uyarısı: Sınav Saatleri Kritik!

ÖSYM Başkanlığı, adaylara yönelik önemli bir "DİKKAT!" uyarısı da yayımladı. Sınavlara giriş saatleri konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiği vurgulandı:

  • 21 Haziran 2025 tarihinde uygulanacak 2025-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına kesinlikle alınmayacaktır.
  • 22 Haziran 2025 tarihinde uygulanacak 2025-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına kesinlikle alınmayacaktır.
  • 22 Haziran 2025 tarihinde uygulanacak 2025-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) için adaylar, saat 15.30'dan sonra sınav binalarına kesinlikle alınmayacaktır.

Bu uyarılar, sınavın başlama saatlerinden önce bina kapılarının kapanacağı ve geç kalan hiçbir adayın sınava kabul edilmeyeceği anlamına geliyor. Adayların sınav saatlerinden en az bir saat önce sınav binalarında hazır bulunmaları büyük önem taşıyor.

ÖSYM Başkanlığı, tüm adaylara ve kamuoyuna bu bilgileri saygıyla duyurarak, sınav sürecinin şeffaf ve düzenli ilerlemesi için gerekli tüm adımların atıldığını belirtti.

Yorum
Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü! Bağımsız Türk Yargısı’nın verdiği kararlar artık tartışmayı bitirmiştir. Bu kararlarla birlikte, 8. Toplu Sözleşme sürecinde sergilenen ikircikli, tutarsız ve çelişkili tavırlar yan yana konulduğunda, teşkilatın
LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor MEB, 2028 LGS ve YKS için ezberciliği bitiren beceri odaklı yeni soru modeline geçiyor. ÖSYM ile yürütülen çalışmayla bilginin hayata tatbiki ölçülecek. İşte yeni sınav düzeni!
Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinde kapsamlı değişiklikler gündemde. MEB’in yeni modelinde ÖBA eğitimi, modül sistemi ve sınav başlığı yeniden şekilleniyor.
Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti Eskişehir ve Aydın’daki eğitim camiası iki acı kayıpla sarsıldı. Öğretmenler Ahmet Akyürek ve Şeniz Özdoğan Dilek’in vefatı, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.
Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında! Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alan haritaları güncelledi. Yeni haritalar; Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihsel süreçleri ve bölgesel yapıyı esas alıyor.
3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından 2026’ya dair beklentileri açıkladı. Seyyanen zamdan 3600 ek göstergeye kadar talepler masada.
Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu! Yıl sonu mali kapanış nedeniyle 2025’e ait ek ders ücretleri Ocak ayına bırakılmayacak. Aralık ayı ek ders ödemeleri erkene çekildi, ödeme takvimi ve işlem süreci netleşti.
2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama ÖSYM, 2024-KPSS branş bazında sıralamaları güncelledi! Adaylar, YÖKSİS verileriyle yenilenen alan bazındaki başarı sıralamalarını ÖSYM AİS üzerinden hemen kontrol edebilirler.
KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor KPSS-2025/2 tercih süreci başladı! Adaylar, 18-25 Aralık tarihleri arasında ÖSYM AİS üzerinden tercihlerini yapabilecek. Kılavuzda lise, ön lisans ve lisans kadroları yer alıyor.
Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor Fenerbahçe, Ataşehir’deki arazisini 46 milyar TL’ye sattı! Kulüp, bu dev gelir ve %400 sermaye artırımıyla Bankalar Birliği borcunu kapatarak mali bağımsızlığını ilan etmeye hazır.
İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı İstanbul’daki dev uyuşturucu operasyonunda Aleyna Tilki ve Danla Bilic gözaltına alındı. Şeyma Subaşı ve Kasım Garipoğlu hakkında yakalama kararı çıkarken, Sercan Yaşar tahliye edildi.
Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor Öğretmenlik diploması artık tek başına yeterli değil. Milli Eğitim Akademisi’nde uygulanacak 12 aylık zorunlu program, atama sürecini uzatırken eğitim fakültelerinin rolünü yeniden tartışmaya açtı.
Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı! Yüksek yöneticiler için planlanan seyyanen zam geri çekilmişti. Kulislerde şimdi tüm memurları kapsayan yeni bir düzenleme konuşuluyor. Peki öğretmenler bu olası artıştan ne kadar pay alacak?
Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi? 2026 asgari ücreti için kritik toplantı öncesi TÜRK-İŞ’ten dikkat çeken bir çıkış geldi. “Sürece dahil edilmedik” diyen konfederasyon, komisyonda yer almayacağını açıkladı.
Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi Emniyet teşkilatında beklenen kararlar alındı. Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun değerlendirmesi sonucu farklı rütbelerde toplam 235 emniyet müdürü emekliye sevk edildi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.