Ümraniye'de gençlere ucuz alternatif sunan kahve kiosku açıldı

- Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: - 'Bunun bir de boykot tarafı var. En çok tanınan markalardan İsrail'e alenen destek açıklayanlar var. İsrail'in katliamına, soykırımına ortak olmuyoruz' - Kahve kioskunun işletmecisi Kaan Yam

Genel 10.11.2023 17:43:01 0
Ümraniye

İSTANBUL (AA) - Ümraniye'de, 14-30 yaşlarındaki öğrencilere uygun fiyata kahve içme imkanı sunulan kiosk açıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ilçedeki 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda açılan "Bir Başka Kahve" adlı kiosk hakkında AA muhabirine açıklamada bulundu.

Daha önce belediye olarak Çanakkale'ye götürdükleri öğrencilere uygun fiyatlı kahve sözü verdiğini hatırlatan Yıldırım, öğrencilerin 15 TL'ye günde 3 kez kahve alabileceğini ifade etti.

Kahve kiosklarını çoğaltacakları bilgisini veren Yıldırım şunları kaydetti:

"Bunun bir de boykot tarafı var. En çok tanınan markalardan İsrail'e alenen destek açıklayanlar var. Biz bunları boykot ediyoruz. Yani İsrail'in yaptığı bu mezalimi boykot ediyoruz. İsrail'in katliamına, soykırımına ortak olmuyoruz. Ama kuru kuruya da boykot edip kenara çekilmiyoruz. Aynı zamanda gençlerimize çok daha ucuz bir kahve alternatifi sunuyoruz. Boykota devam. Ekonomik olarak İsrail'e destek yok."

Yıldırım, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 10 binden fazla kişinin şehit olduğunu, şehitlerin yüzde 75'ini çocukların ve kadınların oluşturduğunu vurgulayarak "Böyle bir katliama biz ancak neyle cevap veririz? Ekonomik olarak bunların hiçbir ürününü almayacağız. İşte kahve meselesiyle girdik. İsmini söylemeyeceğim. Hatta o kahve markası destek oldu." diye konuştu.

Diğer belediyelere de çağrıda bulunan Yıldırım bu tür kioskların çoğalmasını ümit ettiklerini dile getirdi.

Lise birinci sınıf öğrencisi Aysima Ecem Kurt da uygun fiyata kahve aldığı için memnun olduğunu belirterek "Adımıza çıkan kartla beraber 15 TL'ye aldık. Öğrenci indiriminden yararlandık. Kampanya bence çok güzel. Dışarıda kahveler çok pahalı olduğu için indirim öğrenci olarak çok işimize yarıyor. Okul çıkışı kahve içmeye geldim." ifadesini kullandı.

Kahve kioskunun işletmecisi Kaan Yama da çok fazla rağbet gördüklerini söyledi.

Kioskun 09.00-22.00 saatlerinde açık olduğunu bildiren Yama, "Vatandaşların da öğrencilerin de talepleri oldukça iyi. Öğrencilere zaten indirimli kahvelerimiz mevcut. Günde 300-350 bardak kahve, 250-300 bardak da çay satışımız mevcut. Alternatif kahve çeşitlerimiz de var. Yani herhangi bir marka kafede ne içiliyorsa aynılarının daha iyilerini burada yapıyoruz." diye konuştu.

Yorum
Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı Bir ortaokul müdürünün öğrencinin silahlı saldırısında ağır yaralanması eğitimde güvenliği yeniden gündeme taşıdı. Talip Geylan, her okula güvenlik personeli çağrısını yineledi.
Öğretmenlere Hafta Sonu Mesai Fırsatı: Atatürk Üniversitesi 3 Oturumluk Sınav Görevi Açtı Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin Ocak 2026’da yapılacak üç oturumlu sınavı için görev başvuruları başladı. Görev türlerine göre ödenecek ücretler de açıklandı.
Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak? Ocak ayında memur maaşlarına %18,7 zam ve 1.000 TL taban aylık artışı bekleniyor. Kariyer basamaklarına göre şekillenecek yeni maaş listeleri ve zamlı bordro detayları haberimizde.
MEB'den öğretmenlere zorunlu görev MEB ortak sınavları 29 Aralık'ta başlıyor. Öğretmenlerin sınav tarihlerini 22 Aralık'a kadar e-Okul'a girmesi gerekiyor. Not işlemleri sonrası 16 Ocak'ta karne heyecanı ve tatil başlayacak. Bakanlıktan öğretmenlere zorunlu görev.
Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu Mersin Anamur’da 12 yaşındaki öğrenci, okul müdürü Ender Kara’yı tüfekle vurarak ağır yaraladı. Yoğun bakımdaki müdürün durumu kritikliğini korurken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti! Milli Eğitim Bakanlığı, erken kayıt adı altında mevzuata aykırı ücret ve zam ilanı yapan özel okullarla ilgili valilikleri harekete geçirdi. İnceleme ve soruşturma süreci gündemde.
MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders saati güncellemesiyle İngilizce ve Almanca branşlarında norm ve ek ders artışı yaşanacak. Yeni uygulama, tayin ve istihdam dengesini de etkileyecek.
Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak? Ocak ayında uygulanması beklenen toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve taban aylık artışıyla uzman ve başöğretmen maaşları yeniden hesaplandı. İşte öne çıkan senaryolar.
Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da Bütçe maratonunun TBMM’de aralıksız sürdüğü günlerde Ali Yalçın’ın apar topar Burdur’a gitmesi Ankara kulislerinde de kamuoyunda da haklı bir merak uyandırdı.
Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu Meteoroloji'den kritik uyarı: Yurt genelinde kuvvetli sağanak, kar ve don bekleniyor. Antalya ve Muğla'da sel riski varken; Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da kar yağışı etkili olacak.
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.