Ücretli Öğretmenlere Yaz Tatilinde Ek Gelir Fırsatı

20 Haziran'da sona erecek eğitim-öğretim yılıyla birlikte görevi bitecek olan ücretli öğretmenlere, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) müjde geldi.

Eğitim 17.06.2025 14:31:00 0
Ücretli Öğretmenlere Yaz Tatilinde Ek Gelir Fırsatı

 20 Haziran'da sona erecek eğitim-öğretim yılıyla birlikte görevi bitecek olan ücretli öğretmenlere, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) müjde geldi. Yaz tatilinde açılacak kurslarda ek ders ücreti karşılığında görev alma fırsatı sunuluyor.
2024-2025 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte görevleri sona erecek olan ücretli öğretmenler, yaz tatilinde açılacak kurslarda yeniden görev alarak ek ders ücreti kazanabilecek. Başvurular ilçe MEM ve belediye kurs merkezlerine yapılacak.

Ücretli Öğretmenlere Büyük Yaz Müjdesi: Tatilde de Kazanma Fırsatı Geldi!

20 Haziran 2025 tarihinde sona erecek olan eğitim öğretim yılı ile birlikte görevleri tamamlanacak olan ders ücreti karşılığı görevlendirilen ücretli öğretmenlere, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) sevindirici bir haber geldi. Yaz tatili boyunca okullarda düzenlenecek kurslar ve büyükşehir belediyelerinin sanat ve meslek edindirme programları, bu öğretmenlere ek ders ücreti kazanma kapısını aralayacak.

2024-2025 eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşırken, ders ücreti karşılığı görev yapan ücretli öğretmenlerin görev süreleri de resmi olarak sona eriyor. Bu durum, öğretmenlerin Haziran ayında girdikleri ders saatlerine istinaden hazırlanan puantajlarla birlikte Temmuz ayı içerisinde son ek ders ücretlerini alacakları anlamına geliyor. Ancak yaz dönemi, bazı öğretmenler için yeni bir kazanç kapısı açıyor.

Yaz Tatilinde Kurslar İçin Ücretli Öğretmenler Görev Alabilecek!

Yaz tatili, öğrenme ve gelişim fırsatlarını beraberinde getirirken, okullarda yürütülecek olan yaz kursları ve özellikle büyükşehir belediyeleri tarafından açılan sanat ve meslek edindirme kursları, ücretli öğretmenler için önemli bir iş imkanı sunuyor. Bu kurslar sayesinde, ders ücreti karşılığında görev yapan öğretmenler, yaz döneminde de aktif kalarak ek ders ücreti kazanma şansına sahip olacaklar. Bu, özellikle dönemsel çalışma prensibiyle görev yapan öğretmenler için büyük bir finansal rahatlama sağlayacak.

Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacak?

Yaz tatilinde bu kurslarda görev almak isteyen ücretli öğretmenlerin izlemesi gereken adımlar oldukça basit. Öğretmenlerin, ilgili ilçe milli eğitim müdürlüklerine veya büyükşehir belediyelerinin sanat ve meslek edindirme kursları müdürlüklerine başvuruda bulunmaları yeterli olacak.

Başvuru sırasında, görev almak istediklerini belirten bir dilekçe ile birlikte, mezuniyetlerini gösteren resmi evrakları teslim etmeleri gerekiyor. Bu kolay başvuru süreci, öğretmenlerin bürokratik engellere takılmadan hızlıca görev alabilmelerini sağlayacak.

Bu uygulama, ücretli öğretmenlerin yaz aylarında da mesleki faaliyetlerini sürdürürken, aynı zamanda ekonomik olarak kendilerini destekleyebilmelerine olanak tanıyor. Eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle ortaya çıkan boşluğu doldurarak, hem öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak hem de öğretmenlerin ek gelir elde etmesine yardımcı olmak hedefleniyor.

Yorum
Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinde kapsamlı değişiklikler gündemde. MEB’in yeni modelinde ÖBA eğitimi, modül sistemi ve sınav başlığı yeniden şekilleniyor.
Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti Eskişehir ve Aydın’daki eğitim camiası iki acı kayıpla sarsıldı. Öğretmenler Ahmet Akyürek ve Şeniz Özdoğan Dilek’in vefatı, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.
Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında! Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alan haritaları güncelledi. Yeni haritalar; Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihsel süreçleri ve bölgesel yapıyı esas alıyor.
3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmenin ardından 2026’ya dair beklentileri açıkladı. Seyyanen zamdan 3600 ek göstergeye kadar talepler masada.
Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu! Yıl sonu mali kapanış nedeniyle 2025’e ait ek ders ücretleri Ocak ayına bırakılmayacak. Aralık ayı ek ders ödemeleri erkene çekildi, ödeme takvimi ve işlem süreci netleşti.
2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama ÖSYM, 2024-KPSS branş bazında sıralamaları güncelledi! Adaylar, YÖKSİS verileriyle yenilenen alan bazındaki başarı sıralamalarını ÖSYM AİS üzerinden hemen kontrol edebilirler.
KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor KPSS-2025/2 tercih süreci başladı! Adaylar, 18-25 Aralık tarihleri arasında ÖSYM AİS üzerinden tercihlerini yapabilecek. Kılavuzda lise, ön lisans ve lisans kadroları yer alıyor.
Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor Fenerbahçe, Ataşehir’deki arazisini 46 milyar TL’ye sattı! Kulüp, bu dev gelir ve %400 sermaye artırımıyla Bankalar Birliği borcunu kapatarak mali bağımsızlığını ilan etmeye hazır.
İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı İstanbul’daki dev uyuşturucu operasyonunda Aleyna Tilki ve Danla Bilic gözaltına alındı. Şeyma Subaşı ve Kasım Garipoğlu hakkında yakalama kararı çıkarken, Sercan Yaşar tahliye edildi.
Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor Öğretmenlik diploması artık tek başına yeterli değil. Milli Eğitim Akademisi’nde uygulanacak 12 aylık zorunlu program, atama sürecini uzatırken eğitim fakültelerinin rolünü yeniden tartışmaya açtı.
Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı! Yüksek yöneticiler için planlanan seyyanen zam geri çekilmişti. Kulislerde şimdi tüm memurları kapsayan yeni bir düzenleme konuşuluyor. Peki öğretmenler bu olası artıştan ne kadar pay alacak?
Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi? 2026 asgari ücreti için kritik toplantı öncesi TÜRK-İŞ’ten dikkat çeken bir çıkış geldi. “Sürece dahil edilmedik” diyen konfederasyon, komisyonda yer almayacağını açıkladı.
Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi Emniyet teşkilatında beklenen kararlar alındı. Yüksek Değerlendirme Kurulu’nun değerlendirmesi sonucu farklı rütbelerde toplam 235 emniyet müdürü emekliye sevk edildi
Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı Ortaokul ve lise öğrencilerinin karne notlarını doğrudan etkileyecek ortak sınavlar için takvim açıklandı. Sınavlar 29 Aralık’ta başlayacak, 9 Ocak’a kadar tamamlanacak.
Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak? Ocak ayında öğretmen maaşlarına yapılacak zam için en güçlü senaryo hesaplandı. Enflasyon farkı, toplu sözleşme artışı ve 1000 TL taban aylık zammı maaşlara nasıl yansıyacak?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.