Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı? 2022-2023 eğitim öğretim yılı ücretli öğretmenlik başvuruları nasıl ve ne zaman yapılır? Başvuru şartları neler?

2022/2023 Ücretli öğretmenlik başvuruları. Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı? 2022-2023 eğitim öğretim yılı ücretli öğretmenlik başvuruları nasıl ve ne zaman, şartları neler? Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri. Ü

Eğitim 21.07.2022 08:12:49 0
Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı? 2022-2023 eğitim öğretim yılı ücretli öğretmenlik başvuruları nasıl ve ne zaman yapılır? Başvuru şartları neler?

Ücretli öğretmenlik başvuruları. MEB öğremten kadrolarında yaşanan açığı ücretli öğretmen görevlendirerek kapatıyor. Kadrolu öğretmenler maaş + ek ders ücreti alırken, ücretli öğretmenlere maaş ödenmiyor ve sadece girdiği derslerin ücreti ödeniyor. Ancak yeni düzenleme ile ücretli öğremtenlere her 5 ders için 1 saat fazla ek ders ücreti ödenecek. Ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri. Ücretli öğretmenlik başvuruları başladı mı? Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman başlıyor? Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl ücretli öğretmen görevlendirmesi yapıyor. Bu yıl da MEB kadrolarında yaşanan öğretmen açığı ücretli öğretmenlerle kapatılacak. Bu da onbinlerce ücretli öğretmen görevlendirilmesi anlamına geliyor. MEB bu kapssamda ücretli öğretmenlik başvurlarını alacak ve oluşturulan havuzdan ihtiyaç bulunan okullara öğremten görevlendirmesi yapacak. Başvurular yapıldıktan sonra evraklar teslim edilecek. İlte ücretli öğretmenlik başvuru tarihleri, başvuru şekli, ücretli öğremtenlerin alacağı ücret ve konuya ilişkin detaylar.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretli öğretmenlik başvuruları henüz alınmaya başlamadı. Ücretli öğretmen alımı başvuruları başladığında onbinlerce öğretmenin ve öğretmenlik yapmaya aday kişinin başvuru yapması bekleniyor. Peki ücretli öğretmenlik başvurları ne zaman alınacak?

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NE ZAMAN, BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda başlattığı uygulama ile ücretli öğretmenlik başvurularını daha profesyonel hale getirdi. Artık başvurular erkenden alınıp sisteme giriliyor. Sistem üzerinden ihtiyaç duyulan branşlara ve kurmlara görevlendirme yapılıyor. Ancak ihtiyacın giderilemediği durmlarda ek alımlar da yapılıyor. Bakanlık, ücretli öğretmenlik başvurularını yeni eğitim öğretim yılı başlamadan alıyor ve sıkıntı yaşanmasının önüne geçmeye çelışıyor. Bu alımlar da genellikle Temuz ve Ağustos aylarında başlıyor. Başvuru yapan ücretli kişilerden komisyon tarafından yapılan görevlendirmeler sonucunda, ilgili evraklar görevlendirilen Okul Müdürlüğüne elden teslim edilecek.
2022-2023 eğitim öğretim yılı için ücretli öğretmenlik başvuruları henüz başlamadı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ücretli öğretmenlik başvuru klavuzunu bu güne kadar henüz yayınlamadı.
Her yıl temmuz-ağustos aylarında alınan ücretli öğretmen başvurulaarı için duyurunun yakın bir tarihte yapılması bekleniyor. MEB tarafından başvuru işlemleri başlatıldığında sitemizden duyurusu yapılacaktır. Bu nedenle sitemizi takipte kalınız.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ücretli öğretmenliğe başvuru yapacak olan adaylar, ücretli öğretmenlik başvurularını kayıtlı oldukları ilçelerin Milli Eğitim Müdürlüklerine yapabileceklerdir. Ayrıca online olarak e-Devlet üzerinden başvuru tamamlayacaklar. e-Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvurusu yapacak olan vatandaşlar, şu adımları takip edecek;

1-Öncelikle başvuru ekranına girecek olan ücretli öğretmen adayları, kimlik bilgilerinin olduğu ekranla karşılaşacak.
2- İletişim bilgileri, Milli Eğitim İl veya İlçe Müdürlüğü'nün öğretmen adayıyla iletişim kurabilmesi için önem arz ettiğinden, bu bölümün doğru incelenmesi, yanlışlık varsa düzeltilmesi gerekecek.
3- Eğitim bilgileri bölümünde yer alan; 'Formasyonum var.' , 'Köy Okullarında alışmak İstiyorum.', 'Milli Eğitim Bakanlığından Emekli Oldum.' , Yurt dışı eğitim kurumlarından mezun oldum ve YÖK denkliğim var ya da Eğitim Enstitüsünden mezun oldum.' seçenekleri incelenerek, varsa ilgilendiren seçenek tercih edilecek.
4- Yukarıdaki bilgiler tamamlandıktan sonra 'Kaydet ve İlerle' butonuna basılmalıdır.
5- 'Kaydınız başarıyla oluşturulmuştur. Tercih bilgilerinizi aşağıdan girmeye başlayabilirsiniz.' bildiriminin karşınıza çıkmasının ardından ön lisans ve lisans mezuniyeti bilgileriniz içerisinden tercihinize esas olan mezuniyet bilginizi belirtilen alandan seçmeniz zorunlu olacak.
6- İl ve ilçe tercihiniz ile birlikte branş belirtmeli, ikinci dönem de bu tercihlere göre çalışmak istiyorsanız 'İlgili tercihimin ikinci dönemde de geçerli sayılmasını istiyorum.' seçeneğini işaretlemelisiniz.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK EK DERS ÜCRETİ MAAŞLARI NE KADAR?

Ücretli öğretmenler girdikleri dersin ücretini almaktadır. Yani her öğretmen için ayrı maaş ortaya çıkmaktadır. Genellikle en fazla ücreti sınıf öğretmenliği yapanlar alabilmektedir. ünkü sınıf öğretmenliğinde ders saati standart olarak 30 saattir. Diğer branşlarda nu kadar fazla derse girme ihtimali daha düşüktür. 
Haberimizde 30 saat ek ders ücreti alan bir öğremteni örnek olarak gösterecek olursak; Haftada 30 saat derse giren bir ücretli öğertmen 2022 Ocak tarihi itibariyle 3.360,64 TL maaş alıyordu. Temmur memur maaş zamı ve 5 saate 1 saat ek ders uygulaması ile birlikte 30 saat derse giren bir ücretli öğretmenin maaşı 5.740 TL'ye çıkmış oldu.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER GÖREVDEN İSTEDİĞİ ZAMAN AYRILABİLİR Mİ?

Ücretli öğretmenler göreve başlarken herhangi bir taahhütname imzalamamaktadırlar. Bu nedenle bazı özel okullardaki uygulama gibi eğitim öğretim sezonunun sonuna kadar görev yapma zorunlulukları bulunmamaktadır. Yani ücretli öğremtenler istedikleri anda görevi bırakabilmektedirler.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİKTE ÖNCELİK KİMLERDEDİR?

Ücretli öğretmen görevlendirmelerinde öncelikle ihtiyaç duyulan branşın mezunu olan branş öğretmenlei tercih edilit. Örneğin sınıf öğretmeni ihtiyacı vara önce sınıf öğretmeni görevlendirilir. Şayet branş öğretmeni bulunamazsa yan alanı olan, ya da branşa en yakın bölüm mezunları, bu da bulunamazda şartları en uygun olan kişi ücretli öğretmen olarak görevlendirilmektedir.

Yorum
ÖSYM'den Yıl Sonu Finali: 5 Oturumda Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Takviminde "Vergi" Freni: Ödemeler Öne Çekildi, Kesintiler Arttı! Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”
Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de! MHP, artan enflasyon karşısında alım gücü eriyen memurlar için zam, refah payı ve özlük haklarını kapsayan 7 maddelik düzenleme teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Emniyet Genel Müdürlüğü, "Emniyet Başkanlığı" adıyla yeniden yapılandırılıyor. Bazı daire başkanlıkları genel müdürlük seviyesine çıkarılacak.
Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez! Kamu Denetçiliği Kurumu KDK'dan emsal karar: Yıllık iznini yurt dışında geçiren memurların, izne denk gelen resmi tatil günleri yıllık izin süresinden düşülemez. İdarenin bu uygulaması hukuka aykırı bulundu.
13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi! Konya'da 13 yaşındaki Hasan Berat, arkadaşının taşlı saldırısıyla ağır yaralandı. Kafatası titanyumla onarılan çocuğun hayati riski sürerken, tahliye edilen saldırgan tepki topladı.
İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi! İstanbul merkezli 5 ilde mali müşavirlere operasyon! 7 milyar TL'lik sahte fatura ile devleti 69,5 milyon TL zarara uğratan ve para aklayan 43 şüpheliye yönelik baskın başlatıldı.
Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitiminde sahadaki başarılı örnekleri görünür kılmak amacıyla “Öğrencilerin Söz Varlığı” temalı kapsamlı bir konferans düzenlemeye hazırlanıyor.
Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi? TBMM’de görüşülen 2026 bütçesinde, 30 bini aşkın kariyer personeline yönelik 30 bin TL’lik seyyanen zam düzenlemesi komisyonda geri çekildi. Gözler şimdi yeni adımlarda.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.