Türkiye'nin Çınarları - Pop müziğin 'kadife sesli romantik prensi' Ömür Göksel

- 81 yaşındaki Ömür Göksel: - 'Amacım, son nefesime kadar şarkı söylemek' - 'Beklediğim hiçbir şey yok. Sadece mutluluğum bitmesin. Ne kadar nefes alırsam o kadar mutluyum'

Spor 19.09.2023 11:02:20 0
Türkiye

İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Türkiye'de popüler müziğin öncü isimlerinden olan ve "Kadife Sesli Romantik Prens" lakabıyla anılan 81 yaşındaki Ömür Göksel, son nefesine kadar şarkılar söylemek istediğini söyledi.

Kültür, sanat, bilim, spor, siyaset ve iş dünyasının duayen isimlerini "Türkiye'nin Çınarları" projesi kapsamında fotoğraflayan Anadolu Ajansı (AA) ekibi, bu kapsamda Ömür Göksel ile İzmir'de bir araya geldi.

Ömür Göksel, AA muhabirine, annesinin konservatuvar mezunu olduğunu, bunun da etkisiyle daha okuma yazma öğrenmeden İtalyanca ve İngilizce şarkılar ezberleyip söylediğini belirtti.

Çocukluğunda sporla da ilgilendiğini ifade eden Göksel, şöyle konuştu:

"Önceleri futbol oynuyordum. Sonra bir gün antrenmanda Yalçın Granit abi gördü beni, 'Ömür, ne kadar enteresan; kafan havada oynuyorsun. Bana bir playmaker, oyun kurucu lazım.' dedi. 'Yalçın abi hiç basketbol oynamadım.' dedim. 'Genç takımda sana şans vereceğim.' dedi. Sonra basketbola başladım, Galatasaray genç takımında 5 yıl şampiyon olduk üst üste. Ben o takımın kaptanlığını yaptım. O takımda Kerem Tunçeri'nin babası Haluk Tunçeri, ünlü spiker Tuna Huş, profesör Nur Danişmend vardı. Bunlar milli basketbolcu oldular."

- Arkadaşlarının başvurusuyla gelen birincilik

Sesini beğenen takım arkadaşlarının, bir müzik yarışmasına ismini kendisine haber vermeden yazdırdığını anlatan Göksel, şöyle devam etti:

"Ben müzik yarışmasını dinlemeye gitmiştim fakat soyunma odasında duş yaparken şarkı söylediğim için 'Ömür, sesin çok güzel, bir müsabakaya girsen.' gibi laflar ediyorlardı. Ben de şaka yapıyorlar zannetmiştim. Baktım ismimi yazdırmışlar, hoşuma gitti tabii bu ama çekindim, 'Acaba şarkı söylersem, beğenilir miyim?' diye. Baktım kıs kıs gülüyor hepsi. Onlar hazırlamış bu komployu bana."

Göksel, yarışmada 1960'lı yıllarda popüler olan "Till" isimli şarkıyı seslendirdiğini ve birinci olduğunu ifade ederek, "Tabii çok sevindim, çok şaşırtıcı oldu. Bütün orkestralar peşime düştü ama tabii okul vardı. Ben Almanya'ya gittim üniversite okumaya. Gerçi bitiremedim üniversiteyi ama iktisat okudum orada biraz." dedi.

- "Kadife Sesli Romantik Prens"

Türkiye'ye döndükten sonra askerliğin ardından yeniden müzikle ilgilendiğini dile getiren Göksel, "Ankara'da ve İstanbul'da şarkılar söylerken herkes bana 'Prens gibi adam' gibi lakaplar takarken, 'Kadife Sesli Prens' dediler. O isim bana yapıştı ve işte kadife sesli bir de üstelik buna romantik şarkılar söylediğim için 'Kadife Sesli Romantik Prens' oldu bu." diye konuştu.

"Sevemem artık", "Yaşadım mı öldüm mü anlayamadım" gibi şarkılara zirveye çıktığını ve bu süreçte 3 altın plak aldığını belirten Göksel, "Hatta 'Sevemem artık' bugün hala bütün Türkiye'de statlarda, işte 'I love you Hagi', 'Fener buraya', 'Kartal buraya'.... Herkes Ömür Göksel şarkısı söylüyor." dedi.

- "Ömür Göksel'i alkışlıyorum ben de"

Göksel, daha sonra bir otel zincirinde aldığı teklifle yurt dışına gittiğini, kısa süreceğini düşündüğü çalışmanın 17 yıl sürdüğünü anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dönüp geldiğimde bambaşka bir nesille karşılaştım. Cenk Koray, derdi ki bana hep, 'Ömür bir gittin, o senin için sana sevgili gözüyle bakanların hepsi anneanne oldu.' Acımasızca bana böyle takılırdı. Sonra gelip İngilizce albümler yapmaya başladım. Bunlar bir anda 1 numara oldu. Şimdi tabii 20 yaşında star olursunuz ama 60 yaşından sonra unutulmuşken yeniden gelip 1 numara olmak her babayiğidin işi değil. Orada Ömür Göksel'i alkışlıyorum ben de."

- "Mutlu bir hayatı var Ömür Göksel'in"

Artık daha çok caz şarkıları söylediğini, söz ve müziği kendisine ait şarkılardan oluşan bir plağı da bitirdiğini belirten Göksel, şöyle devam etti:

"Aşk şarkıları söylüyorum; yine romantizmim üstümde. Artık amacım, son nefesime kadar şarkı söylemek. Dünyanın en güzel şeyi. İnsanları mutlu ediyorsunuz. Sizin şarkılarınızı mırıldanıyorlar. Sokakta görenler 'Ömür Göksel' demeden evvel 'Beni hiç eden sensiz hayatı' diyorlar. Bunlar çok güzel şeyler tabii. Yılların tortusu kalmış. Beni çok mutlu ediyor bunlar. Zaten mutlu bir hayatım var, evliliğimde de mutlu bir insan oldum. Galatasaray'da spor yaptım, eşim Galatasaray'ın yüzme ve kürek takımının şampiyonlarındandı; Hülya Göksel. Kızım 'Serenat' ismini aldı, oğlum 'Sonat' ismini aldı. Üçüncü olsaydı herhalde 'Konçerto' falan koyacaktık ama iki çocuk yeter diye düşündük. Mutlu bir hayatı var Ömür Göksel'in."

Göksel, geçmişte konserlerde kendisiyle şarkı söyleyenlerle tekrar bir araya gelmenin çok mutluluk verdiğini kaydederek, "Beklediğim hiçbir şey yok. Sadece mutluluğum bitmesin. Ne kadar nefes alırsam o kadar mutluyum." dedi.

- "Ezberlediğim şarkılar sağ cebimde dururdu"

Gençliğinde şarkı sözlerini yazdığı kağıtları cebinde taşıdığını anlatan Göksel, hatıralarından oluşan kitabının ismini de bundan dolayı "Cebimde Saklı Şarkılar" olarak belirlediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Ezberlemediğim şarkılar sağ cebimde dururdu. Ezberlediğim şarkılar, terfi edip sol cebime geçerdi. Anneciğim de pantolonumu ütülediğinde ezberlemediğim şarkıları yine sağ cebime yerleştirir, ezberlediğim şarkıları da sol cebime koyardı. Onun için buradan hareket ederek 'Cebimde Saklı Şarkılar' dedim. Ben hiç düşünmemiştim o kağıt parçalarının günün birinde banknota dönüşeceğini. Onlar bana para kazandırdı."

Yorum
Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler Millî Eğitim Bakanlığı, ortak sınavlar öncesi öğretmenlere e-Okul üzerinden kritik görevler tanımladı. Sınav tarihleri, not girişleri ve karne takvimi için net tarihler açıklandı.
MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında Millî Eğitim Bakanlığı’nda uzun süredir konuşulan bürokratik dönüşüm yeniden gündemde. Kulislerde, il müdürleri için performans ve sahaya etki odaklı yeni bir sürecin başlayacağı konuşuluyor.
Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak? Memur maaş katsayısına bağlı aile ve çocuk yardımları 2026'da artıyor! Eşi çalışmayan ve iki çocuklu bir memurun sosyal yardım geliri 3.000 TL’ye yaklaşacak. İşte yeni rakamlar!
1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? 1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? İşte Tüm Detaylar
2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri Üç aylar 21 Aralık 2025 Pazar (Bugün) itibarıyla başladı! Diyanet takvimine göre Recep, Şaban ve Ramazan başlangıç tarihlerini ve manevi rehberlik detaylarını hemen keşfedin.
2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı! 2026 asgari ücret zammı için nefesler tutuldu! Masada %25 ve %32'lik iki güçlü senaryo var. Yeni maaşların 27.630 TL ile 29.000 TL arasında olması ve Aralık sonunda açıklanması bekleniyor.
AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi AÖL 1. dönem sınav sonuçları 20 Ocak 2026'da açıklanacak. Soru ve cevap anahtarları ise 24 Aralık 2025'te MEB üzerinden yayında olacak. İşte puan hesaplama ve sorgulama ekranı!
Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!! Özel okul ücretlerini yeni zam düzenlemesi. Özel okula yeni başlayacak olan öğrenciler için başlangıç sınıflarına zam sınırı getirildi. İşte detaylar:
Norm kadro fazlası öğretmenin atamaları için yeni takvim! MEB’den yeni yazı MEB, 2025 yılı norm kadro fazlası öğretmen belirleme takvimini açıkladı. 18-22 Aralık tarihlerindeki tespit sürecinden sonra atama yetkisi ilk kez Bakanlığa geçiyor. İşte detaylar!
EGM’den Yılın Son Personel Bombası: 3 Büyük İlde 500 Hizmetli Alımı Başlıyor! Emniyet Teşkilatı bünyesinde görev almak isteyen binlerce aday için beklenen duyuru geldi! İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 2025 yılı 5. Dönem personel alımı kapsamında Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde istihdam edilm
YÖK’ten Tarihi Karar: Üniversite 3 Yılda Bitecek, 175 Bölüm Tamamen Kapatıldı! YÖK, üniversite sisteminde köklü değişikliklere gidiyor. Kontenjanlar azaltılıyor, bazı bölümler kapatılıyor, lisans eğitimi 3 yıla düşerken staj süreleri uzatılıyor.
Yılbaşında 9 günlük tatil planı nasıl yapılır? 2026 yılbaşı tatili için 9 günlük fırsat kapıda! 1 Ocak'ın Perşembe olmasıyla, 4 günlük izin kullanarak uzun bir mola vermek mümkün. İşte 2026 resmi tatil takvimi ve izin rotası. Yılbaşında dokuz günlük tatil planı nasıl yapılır?
Bina Sorumlusu, Salon Başkanı, Gözetmen… AÖF’te Ücret Tablosu Açıklandı Anadolu Üniversitesi AÖF 2025–2026 Güz Dönemi sınavları için görevli başvuruları başladı. İstanbul ve diğer iller için ayrı belirlenen ücretler öğretmenlerin dikkatini çekti.
Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB, ASKİ ve EGO’da görev yapan memurlar için Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini yasal tavan olan %120 üzerinden yeniledi.
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.