Bugün, 16 Kasım 2025 Pazar
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

Türkiye Muharip Gaziler Derneği, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladı

Genel 20.07.2024 14:52:50 0
Türkiye Muharip Gaziler Derneği, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı

ANKARA (AA) - Türkiye Muharip Gaziler Derneği, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla tören düzenledi.

Ulus'taki Atatürk Anıtı'nın önünde yapılan törende anıta çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kıbrıs gazilerinin katıldığı törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dış İlişkiler Başkanı Emekli Astsubay Sebahattin Ünlüsoy, "Bundan 50 yıl önce Kıbrıs'ı ilhak ederek Türkiye'yi batıdan ve güneyden kuşatmak isteyen Yunanistan, 15 Temmuz 1974'te EOKA'cı katillere darbe yaptırarak adaya kan ve gözyaşı getirmiştir." dedi.

Ünlüsoy, Londra ve Zürih Antlaşmaları gereği garantör devlet Türkiye'nin, Kıbrıs'ta barışı tesis etmek ve soydaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla Kıbrıs'a müdahale kararının alındığını anımsattı.

Türk Ordusunun, Kıbrıs Harekatı'nın sabahında denizden ve havadan başarılı bir harekat icra ettiğini vurgulayan Ünlüsoy, Kıbrıs Türkü'nün 1878'den o güne kadar hasret duyduğu özgürlüğüne kavuştuğunu kaydetti.

Yıllardır Kıbrıs'ta her türlü şiddet ve zulme uğrayan Kıbrıs Türk'ünün hiçbir zaman pes etmeden 20 Temmuz 1974'te Mehmetçikle kucaklaştığını aktaran Ünlüsoy, 20 Temmuz'un Kıbrıs Türk'ünün esaretten kurtulduğu ve yavru vatanın ana vatana kavuştuğu gün olduğunu belirtti.

Ünlüsoy, şunları kaydetti:

"Kurtuluş Savaşı'nda, Kore Savaşı'nda ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda destan yazan Türk Ordusu, yurt içinde ve dışında her zaman güç ve kudret sembolüdür. Kıbrıs Barış Harekatı'nda 508 can kardeşimiz, 70 mücahit ve 270 Kıbrıs Türkü şehit olmuştur. Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Kuzey Türk Cumhuriyeti, Ne mutlu Türk'üm diyene."

KKTC'nin Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu da 20 Temmuz'un Kıbrıs'a barışın gelişinin, Kıbrıs Türk halkının kendi toprağında 50 yıldır huzur ve güven içerisinde yaşamını sürdürmesinin temellerinin atıldığı tarih olduğunu kaydetti.

Bu tarihin Kıbrıs Türkü için anlamının kelimelerle ifade edilemediğini belirten Korukoğlu, Kıbrıs Türkü'nün mücadeleden vazgeçmeyerek ana vatanı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk halkının desteğiyle bağımsızlığına kavuştuğunu söyledi.

Yorum

Yarıyıl, Ara Tatil ve Bayramlar Ne Zaman? Öğrenciler İçin Çifte Bayram Fırsatı!

15 Bin Öğretmen Ataması Tercihleri Tamamen Online! Göreve Başlama Tarihi Belli Oldu

24 Kasım Ataması Öncesi Kritik Veriler: En Çok Hangi Branşlara Öğretmen Alınacak?

MEB’den Tüm Öğretmenlere Zorunlu Seminer Talimatı! İyi Oluş Hâli Eğitimi Başlıyor

“Şair Nabi’nin İzinde” Urfa Etabı Gerçekleşti

Deprem bölgesinde öğretmenlere konteynırları terk etme talimatına Eğitim Gücü Sen’den sert tepki

Ortak Sınav Sonuçlarında Yeni Dönem: Paylaşım Yasağı Sıkılaştırıldı, Tarihler Belli Oldu

Mülakat Mağduru Öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüştü: Dosya Sunuldu, 1611 Kişilik Mağduriyet Aktarıldı!

Açık Lise ve Ortaokul Sınavlarında Görev Alan Öğretmene Büyük Destek

Emekli Maaşlarına Tarihi Dokunuş: 2026 Ocak Zammında Seyyanen Artış ve Refah Payı Beklentisi Tavan Yaptı

Memur ve emekli maaşını etkileyecek enflasyon raporu geldi! Maaşlar kaç TL oluyor?

2026 Ocak uzman Öğretmen maaşı ve başöğretmen maaşı kaç TL?

Fazıl Say’dan Yıl Sonu Buluşması: “Mother Earth” ve “Mozart ve Mevlana” Türkiye’de İlk Kez Sahnede

Sergi “Karşılaşmanın Meyveleri” Institut français Türkiye - İstanbul giriş kat sergi salonunda

MEB Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme İlanı Yayımlandı!

15 Kasım Maaşlarında Sürpriz Eksiklik! Nedeni Kademe ve Unvan İşlemeleri

Milli Eğitim Bakanlığı’nda Üst Düzey Görev Değişimi: Dr. Müberra Öztürk Genel Müdür Yardımcısı Oldu

Ücretli Öğretmen Ücretine Zam Yolda: Ek Ders Tutarı Artıyor

MEB’de İmza Trafiği Değişiyor: Akademi Yönetimine Yetki Devri

23 ilde yoğun kar yağışı! Okullara kar tatili var mı?

Fatih Mehmet Tanyıldız milli eğitim müdürü olarak atandı

Yoğun kar yağışında trafik kazası: 14 yaralı var

Devlet Memurları Yönetmeliği’nde Değişiklik! Hangi memurlar etkilenecek?

Norm fazlası öğretmen atamasına iptal kararı!

Merkez Bankası Tahminiyle Zam Oranı %20,5'i Aştı: Emekliden Bedelli Askerliğe Kadar Her Kalem Artıyor!

2025-TUS 2. Dönem Ek Yerleştirme Tercih Süreci Başladı!

Öğrenci Gelişimini Destekleyen 10'dan Fazla Dersin Programı Güncellendi!

400.000 TL borç kapatma kredisi! Kredi başvuru şartları açıklandı

İLKSAN Emekli Yardım Formülü Değişti, İşte Yeni Hesaplama Esasları!

“MEB’den Önemli Uygulama: Dijital Modüller Tüm Öğretmenlere Uygun Değil”

Yükleniyor

YAZARLAR