Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,79% 0,15
  • EURO

    50,17% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5989,27% 0,58
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Tokat'ta liselilerin atık malzemelerle yaptığı hayvan heykelleri sergilendi

Genel 5.06.2024 16:04:07 0
Tokat

TOKAT (AA) - Tokat'ta lise öğrencilerinin atık malzemelerden yaptığı, nesli tükenme tehlikesi altındaki hayvanların heykellerinden oluşan sergi törenle açıldı.

Tokat Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tokat Güzel Sanatlar Lisesi işbirliği ile düzenlenen "Atıktan Sanata Sürdürülebilir Nesiller" adlı sıfır atık sergisinde, öğrencilerin 8 ayda yaptığı bozkır kartalı, kunduz, albino goril gibi 19 hayvanın heykeli yer aldı.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen açılışa katılan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Belediye olarak sıfır atık konusuna önem verdiklerini belirten Yazıcıoğlu, "Tokat Belediyesi olarak, atık piller, bitkisel yağlar, elektronikler, ambalajlar ve ilaçlar gibi tüm değerlendirilebilir atıkların yönetimi için toplama noktaları oluşturuyoruz. Bundan sonraki süreçte de düzenleyeceğimiz eğitimler, kampanyalar ve yarışmalarla farkındalığı artırmaya çalışacağız. Bugün burada, Tokat Belediyesi ve Tokat Güzel Sanatlar Lisesi işbirliğiyle düzenlenen 'Atıktan Sanata Sürdürülebilir Nesiller' sergimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu sergi, tüketim toplumunda geri dönüşümün önemine dikkati çekerken, çevre kirliliği ve iklim değişikliği nedeniyle nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanların korunmasına da vurgu yapmaktadır." dedi.

Sergi için öğretmen ve öğrencilerin yoğun çalıştığına dikkati çeken Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

"2 danışman öğretmen ve 50 öğrencinin emeğiyle günlük hayatta atık haline gelen malzemelerden 19 sanat eseri ortaya çıkarılmıştır. Bu eserler, geri dönüşümün ve atıkların tekrar kullanımının önemini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Tüm birimlerimizde çevreyi, doğayı ve doğal kaynakları koruyan bir belediyecilik anlayışıyla çalışıyor ve şehrimizde sürdürülebilirliği artırmak için geri dönüşüm noktalarını çoğaltacağımızın, daha çok eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapacağımızın sözünü veriyoruz."

Yazıcıoğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır ve protokol üyeleri, açılışın ardından sergiyi gezerek öğrencilerden bilgi aldı.

Yorum

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.