14243,21%0,70
42,73% 0,04
50,25% 0,15
5952,10% -0,17
9603,36% 0,00
BURSA – Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB-SEN), kamusal ve parasız eğitim talebiyle Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Kükürtlü Ortaokulu önünde bir eylem gerçekleştirdi. Sendika Başkanı Serkan Bebek tarafından yapılan açıklamada, sendikal faaliyetlerinin okul yönetimi tarafından engellendiği ve bu duruma ilişkin suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.
Sendikal çalışma öncesinde okul idaresiyle görüşmek istediklerini belirten Serkan Bebek, kendilerine "çalışmanız bittikten sonra görüşülecek" yanıtının verildiğini ifade etti. Sendikal faaliyetleri sona erdikten sonra tekrar görüşme talebinde bulunduklarında ise okul kapılarının "keyfi şekilde" kapatıldığını ve içeri alınmadıklarını dile getirdi. Bebek'in iddiasına göre, okul müdürü ve müdür yardımcısının okulda olmadığı söylendi.
Öğrenci listelerinin okul kapısına asılıp asılmadığını kontrol etmek amacıyla içeri girme taleplerine de "sizi içeri alamam, müdür beyin talimatı" yanıtının verildiğini aktaran Bebek, velilerin okula alınmasına rağmen Milli Eğitim personeli olan öğretmenlerin içeri alınmamasını "anayasal bir hak olan sendikal faaliyetin keyfi şekilde engellenmesi" olarak yorumladı.
Yaşananların ardından sendika tarafından polis çağrıldı. Ekiplerin okula gelmesiyle birlikte, okulda olmadığı iddia edilen idarecilerin tamamının okulda olduğu tespit edildi. Serkan Bebek, yaşanan bu durumun okulun güvenlik kameraları önünde gerçekleştiğini belirterek, kamera kayıtlarını talep edeceklerini ve sendikal faaliyetin engellenmesi gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
TÖB-SEN Genel Eğitim Sekreteri Serkan Bebek, Kükürtlü Ortaokulu ile ilgili sendikalarına ulaşan başka iddiaları da gündeme getirdi. Bir velinin yazılı dilekçe ile okula "150 bin TL zorunlu bağış istendiği" ve "gerçeğe aykırı adres beyanları nedeniyle sınıf mevcutlarının 40'a yaklaştığı" yönünde şikayette bulunduğunu belirtti. Bu ihbarlar üzerine sendika, aynı gün saat 12.00 sularında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak okul idarecileri ve okul aile birliği hakkında soruşturma talebinde bulunduklarını bildirdi.
Bebek, bu başvurunun ardından, daha önce belirlenmiş ve duyurulmuş olan sendikal faaliyetlerini saat 15.00'da okulun önünde bir buçuk saatlik bir çalışmayla gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Serkan Bebek, açıklamasının sonunda, "Kamu okulunun kapısını babasının mülkü sananlar ve sendikal faaliyetimizi engelleyenlerle hakkında yarın suç duyurusunda bulunacağız" diyerek konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.