TFF Tahkim Kurulu, '1959 öncesi şampiyonluk komisyonu'yla ilgili Galatasaray'ın itirazını reddetti

Spor 7.09.2023 21:21:33 0
TFF Tahkim Kurulu,

ANKARA (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, 1959 öncesi şampiyonluklar için kurulan komisyonla ilgili Galatasaray'ın yaptığı itirazı reddetti.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, Tahkim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun 1959 öncesi şampiyonluklar için kurulan komisyonla ilgili Galatasaray'ın itirazını değerlendirdi. Kurul, TFF Yönetim Kurulu kararının hukuka aykırılık yönünden yapılan incelemesinde, Fenerbahçe tarafından yapılan başvuru üzerine araştırma komisyonu kurulmasına dair tesis edilen kararın, işin esasını sonuçlandıracak nitelikte olmadığı anlaşıldığından, bu aşama itibarıyla itiraz başvurusunun reddine karar verdi.


- Fenerbahçe'ye "yıldız" kullanımından ihtar

Tahkim Kurulu, basın toplantıları sırasında kullanılacak röportaj panolarında kulüp logosunun talimatlara aykırı kullanılması ve müsabaka öncesi ısınan futbolcuların sportif ekipmanında ve seremoniye katılan refakatçi çocukların forma setlerinde şampiyonluk yıldızı kullanılmasından dolayı PFDK'nin Fenerbahçe'ye verdiği ihtar cezasını da onama kararı aldı.

Kurul, PFDK'nin Beşiktaş Kulübü ile başkanı Ahmet Nur Çebi ve ikinci başkanı Engin Baltacı'ya verdiği 400'er bin lira para cezasını da onadı.

Hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar nedeniyle Galatasaray'a verilen 400 bin lira para cezasını 200 bin liraya düşüren kurul, sarı-kırmızılı kulübün belgelerin haksız kullanımı nedeniyle aldığı 195 bin lira cezasını da onamayı kararlaştırdı.

Tahkim Kurulu, ayrıca Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in 400 bin liralık para cezasını da 200 bin liraya düşürdü.


- Trabzonspor'da cezalar yarıya indi

Taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Trabzonspor'un 520 bin lira para cezasını onayan Tahkim Kurulu, bordo-mavili kulübün ve başkanı Ertuğrul Doğan'ın 400'er bin liralık cezalarını ise 200'er bin lira olarak düzeltilmesini kararlaştırdı.

Kasımpaşa Kulübü yöneticisi Serkan Reçber'in müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle verilen 3 maçlık müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağının 2'ye indirilmesine, 117 bin liralık para cezasının ise 78 bin liraya düşürülmesine karar verildi.


Yorum
Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı! Altın piyasasında tarihi gün: Ons altın 4 bin 394 dolara, gram altın ise 6 bin 45 TL’ye yükselerek rekor kırdı. Kapalıçarşı'da fiziki altın fiyatı 6 bin 140 TL seviyesini gördü.
MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi Milli Eğitim Bakanlığı MEB, yasal artış oranı belli olmadan "erken kayıt" adı altında ilan veren özel okullar hakkında soruşturma talimatı verdi. Mevzuata aykırı ücret belirleyen kurumlara inceleme başlatılacak.
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.
Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı Okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim müdürlüğü görevine atandı. İşte okul müdürünün milli eğitim müdürlüğü görevi ataması ile ilgili detaylar:
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.
Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda Ocak ayında memurları iki ayrı ödeme bekliyor. Zamlı maaşlar ve 14 günlük maaş farkı aynı ay içinde hesaplara yatırılacak. Zam oranları ve tahmini tutarlar netleşti.
Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek Öğretmen yetiştirme sistemi değişti! Eğitim fakültesi mezunları için 12 aylık Milli Eğitim Akademisi eğitimi başlıyor. Atama sayılarındaki düşüş ve yeni modelin tüm detayları burada.
İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AR-GE birimlerinde görevlendirilmek üzere öğretmen başvurularını almaya hazırlanıyor. Resmi yazıyla duyurulan süreçte başvuru takvimi netleşti.
Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler Millî Eğitim Bakanlığı, ortak sınavlar öncesi öğretmenlere e-Okul üzerinden kritik görevler tanımladı. Sınav tarihleri, not girişleri ve karne takvimi için net tarihler açıklandı.
MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında Millî Eğitim Bakanlığı’nda uzun süredir konuşulan bürokratik dönüşüm yeniden gündemde. Kulislerde, il müdürleri için performans ve sahaya etki odaklı yeni bir sürecin başlayacağı konuşuluyor.
Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak? Memur maaş katsayısına bağlı aile ve çocuk yardımları 2026'da artıyor! Eşi çalışmayan ve iki çocuklu bir memurun sosyal yardım geliri 3.000 TL’ye yaklaşacak. İşte yeni rakamlar!
1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? 1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? İşte Tüm Detaylar

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.