TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündeme dair açıklamalarda bulundu:

- '(Depremler nedeniyle ligden çekilen takımlarla ilgili hükmen mağlubiyet kararı) Hiçbir takım için haksızlık söz konusu değil. Bir takımımız çıkıp, 'Diğer takımlar 6 puan almış, ben 1 puan aldım. Hepsini iptal edin.' diyor. Bu akl

Spor 5.06.2023 23:28:49 0
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündeme dair açıklamalarda bulundu:

İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş Kulübünün depremler nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor'un tüm maçlarının geçersiz sayılması talebini eleştirdi.

Başkan Büyükekşi, TRT Spor'da yayımlanan programda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Deprem sonrasında farklı liglerden 9 takımın çekildiğini aktaran Büyükekşi, "Bu sene 6 Şubat'ta asrın felaketini yaşadık. 50 binden fazla insanımız hayatını kaybetti. Binlerce insanımız afetzede durumda. Çok büyük bir acımız var. Olağanüstü bir durum söz konusu. 1989'dan beri gelen uygulamalar var, içtihatlar oluşmuş. Biz, herhangi bir zamanda olağanüstü durumlarda verilen kararları uyguladık. Ligden çekilen takımları sahaya çıkmadığı maçlarda 3-0 hükmen mağlup saydık. Bu tüm ülkelerde uygulanan bir kural. Farklı bir şey yapmadık." ifadelerini kullandı.

Bu konunun istişare edilmesine gerek olmadığını dile getiren Mehmet Büyükekşi, "Hiçbir takım için haksızlık söz konusu değil. Bir takımımız çıkıp, 'Diğer takımlar 6 puan almış, ben 1 puan aldım. Hepsini iptal edin.' diyor. Bu akla zarar bir şey. Bir mantığı yok. Şu anda öyle bir karar alsak bile şampiyon yine başka bir takımdı. Bununla ilgili bıkmadan usanmadan başkanı, başkan yardımcıları, yöneticileri, daha sonra teknik direktörünün her gün bir açıklama yapması ne kadar doğru? Bununla ilgili, 'Hukuksuz ve adaletsiz' demek ligin marka değerine zarar veriyor. Bütün kulüplerimizin buna karşı çıkması lazım." şeklinde görüş belirtti.

Büyükekşi, depremler nedeniyle liglerden çekilen bazı takımların yeni sezonda da haklarının dondurulmasını istediğini belirterek, "Şu anda birkaç takım önümüzdeki sezon için de, 'Bizim tesislerimiz ve sahamız yok.' diyerek yazılı müracaatta bulundu. Bir sezon daha haklarının dondurulmasını istiyor. Onu da yarın yönetim kurulunda karar vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.


- VAR kayıtları bir daha açıklanmayacak


Mehmet Büyükekşi, Gaziantep FK-Beşiktaş ve Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçlarından sonra paylaşılan Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının bir daha açıklanmayacağını dile getirdi.

İki karşılaşmada yaşanan hakem hatalarıyla ilgili yaptırım gerçekleştirdiklerini vurgulayan başkan Büyükekşi, "Her iki kulübün başkanı da kamuoyuna sürekli VAR kayıtlarının açıklanması çağrısında bulundu. VAR kayıtları bu işin yatak odası. Bu zamana kadar hiç açıklanmadı. Ancak, 'Burada gizli bir şeyler var. Yanlış bir şeyler oluyor. Bu yanlış şeyler de bir takımın lehine, diğerinin aleyhine yapılıyor.' algısı oluşturuldu. Ben VAR kayıtlarını dinledim. Herhangi bir kulübün lehine veya aleyhine yapılan bir yapılan bir şey olmadığını gördüm. Yayınlama kararı aldık. VAR kayıtları, sadece eğitim amaçlı açıklanabiliyor. Biz de kamuoyunun eğitimi amaçlı bir seferliğine açıkladık. Sonrasında birçok sefer VAR kayıtları açıklansın çağrısı geldi ancak bu konuda tekrarı olmayacak." diye konuştu.


- "Futbolun ekonomisi ve sürdürülebilirlik açısından büyük bir sıkıntı var"

Başkan Büyükekşi, yabancı oyuncu transferleriyle ilgili rakamlar paylaşarak, Türk futbolunun ekonomik durumunun sıkıntılı olduğunu söyledi.

Süper Lig kulüplerinin yabancı oyuncu transferine son 3 yılda 1 milyar dolar harcadığını aktaran Büyükekşi, "Son 3 yılda 4 büyük takımımız 252 yabancı futbolcu transfer etmiş. Bütün Süper Lig takımları, son 3 yılda yabancı transferine 1 milyar dolar para harcamış. Hala da aynı şeye devam ediyorlar. Özellikle 4 büyük kulübümüzün 3 ila 7 milyar lira arasında değişen borçları var. Anadolu takımlarımızın ortalama 300-500 milyon lira borçları var. Futbolun ekonomisi ve sürdürülebilirlik açısından büyük bir sıkıntı var." şeklinde konuştu.

Mehmet Büyükekşi, yeni sezon için uygulanacak ilk 11'de maksimum 8 yabancı futbolcu oynatma kuralıyla ilgili, "Önerimiz 7+4 olmasıydı. Ancak kulüpler bunu tartışmak istedi. Biz de 2023-2024 sezonu için geçici olarak aynı şartları devam ettirdik. 2024-2025 ve sonrasındaki 5 sezon için bu yılın sonuna kadar plan yapılacak. Onları tartışacağız. Hedefimiz kendi kaynaklarımızdan maksimum sayıda oyuncu yetiştirmek." değerlendirmesinde bulundu.

TFF Başkanı, kulüplerin akademi kurmalarını zorunlu hale getirerek, antrenör ve futbolcu eğitimiyle ilgili hayata geçirecekleri projeleri anlattı.


- "(Şampiyonlar Ligi) Kupa bir Türk kaptanın ellerinde yükselecek"


Mehmet Büyükekşi, İstanbul'da 10 Haziran'da Inter ile Manchester City arasında yapılacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalini değerlendirdi.

İki takımın kaptanlarının Türk olduğunu hatırlatan TFF Başkanı, "Çok büyük, dünya çapında bir organizasyon. Dünyadaki en çok seyircisi olan turnuva UEFA Şampiyonlar Ligi. Yaklaşık 72 bin seyirciye hizmet vereceğiz. Inter'ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, aynı zamanda milli takımımızın kaptanı. Manchester City'nin kaptanı İlkay Gündoğan. Hangi takım kazanırsa kazansın kupa bir Türk kaptanın ellerinde yükselecek. Bu çok sevindirici. Bu inşallah bir başlangıç olur ve bir Türk takımı kupayı kazanır. Bunu istiyoruz, hayal ediyoruz." diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye açısından önemine değinen Büyükekşi, "Ülkemiz aleyhine yapılan olumsuz propagandalar var. Bunları yumuşak güç ile olumluya çevirmek istiyoruz. Geçen sezon Paris'te yapılan maçta çok büyük güvenlik sıkıntıları oldu. Türkiye geçmişte de çok büyük organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yaptı. Son derece başarılı bir organizasyon yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonaları'nı düzenlemek için aday olduğunu hatırlatan Büyükekşi, UEFA Şampiyonlar Ligi finali organizasyonunun iyi bir referans olacağını kaydetti.


- "Avrupa Şampiyonası'na mutlaka katılmak istiyoruz"


Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılmasını istediklerini dile getirdi.

Almanya'da düzenlenecek turnuvayla ilgili hedeflerini anlatan Büyükekşi, "Avrupa Şampiyonası bizim için çok önemli. Bu ay içinde Letonya ve Galler ile maçlarımız var. İki maçta da tek hedefimiz galibiyet. Avrupa Şampiyonası'na mutlaka katılmak istiyoruz. İyi, genç ve kaliteli bir kadromuz var. Futbolcularımızın birçoğu önemli kulüplerde oynuyor. Almanya, Türkiye dışında en çok Türk'ün yaşadığı ülke. Finallere katılıp maçları kendi evimizde gibi oynamak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

TFF Başkanı, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un durumuyla ilgili, "Hocamızla devam ediyoruz. Alınacak sonuçlar çok önemli. İnsan bazen kaderini kendi yazar. Letonya ve Galler maçlarının sonucu çok önemli. Hocamızın bu zamana kadarki maçlardaki sonuçlarıyla ilgili olumsuz bir şey yok. Sadece şanssız bir Faroe Adaları maçımız var. Onun dışındaki maçlarda başarılı oldu. Hırvatistan maçına iyi başladık ama sonuç alamadık. Motivasyonumuzu kaybetmememiz lazım. Çok önemli 2 maç öncesinde bu konuları konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Hocamızın ve futbolcularımızın motivasyonu kaybetmemesi lazım. Şu anda tek hedefimiz var. Bu iki maçta galip gelmek istiyoruz. Ondan sonra bu konuları tartışabiliriz." değerlendirmesini yaptı.

Yorum
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.
Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı Okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim müdürlüğü görevine atandı. İşte okul müdürünün milli eğitim müdürlüğü görevi ataması ile ilgili detaylar:
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.
Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda Ocak ayında memurları iki ayrı ödeme bekliyor. Zamlı maaşlar ve 14 günlük maaş farkı aynı ay içinde hesaplara yatırılacak. Zam oranları ve tahmini tutarlar netleşti.
Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek Öğretmen yetiştirme sistemi değişti! Eğitim fakültesi mezunları için 12 aylık Milli Eğitim Akademisi eğitimi başlıyor. Atama sayılarındaki düşüş ve yeni modelin tüm detayları burada.
İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AR-GE birimlerinde görevlendirilmek üzere öğretmen başvurularını almaya hazırlanıyor. Resmi yazıyla duyurulan süreçte başvuru takvimi netleşti.
Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler Millî Eğitim Bakanlığı, ortak sınavlar öncesi öğretmenlere e-Okul üzerinden kritik görevler tanımladı. Sınav tarihleri, not girişleri ve karne takvimi için net tarihler açıklandı.
MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında Millî Eğitim Bakanlığı’nda uzun süredir konuşulan bürokratik dönüşüm yeniden gündemde. Kulislerde, il müdürleri için performans ve sahaya etki odaklı yeni bir sürecin başlayacağı konuşuluyor.
Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak? Memur maaş katsayısına bağlı aile ve çocuk yardımları 2026'da artıyor! Eşi çalışmayan ve iki çocuklu bir memurun sosyal yardım geliri 3.000 TL’ye yaklaşacak. İşte yeni rakamlar!
1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? 1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? İşte Tüm Detaylar
2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri Üç aylar 21 Aralık 2025 Pazar (Bugün) itibarıyla başladı! Diyanet takvimine göre Recep, Şaban ve Ramazan başlangıç tarihlerini ve manevi rehberlik detaylarını hemen keşfedin.
2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı! 2026 asgari ücret zammı için nefesler tutuldu! Masada %25 ve %32'lik iki güçlü senaryo var. Yeni maaşların 27.630 TL ile 29.000 TL arasında olması ve Aralık sonunda açıklanması bekleniyor.
AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2025-2026 1. Dönem Soru ve Cevap Anahtarı Yayınlanma Tarihi AÖL 1. dönem sınav sonuçları 20 Ocak 2026'da açıklanacak. Soru ve cevap anahtarları ise 24 Aralık 2025'te MEB üzerinden yayında olacak. İşte puan hesaplama ve sorgulama ekranı!
Özel okul ücretlerine yeni zam düzenlemesi!! Özel okul ücretlerini yeni zam düzenlemesi. Özel okula yeni başlayacak olan öğrenciler için başlangıç sınıflarına zam sınırı getirildi. İşte detaylar:

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.