Terörle mücadelenin unutulmayan kahramanları polis özel harekat gazileri

Terörle mücadelenin unutulmayan kahramanları polis özel harekat gazileri

Genel 19.09.2023 12:28:00 0
Terörle mücadelenin unutulmayan kahramanları polis özel harekat gazileri

ANKARA (AA) - İSMAİL KAPLAN - Polis Özel Harekat gazileri, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde terör örgütlerine karşı verilen kahramanca mücadelelerde gazi olmanın gururunu ilk günkü gibi yaşıyor.

Kutsal saydığı vatan toprağı için, toplum huzur ve güvenliğini sağlamak adına canını vermeye hazır olan özel harekat gazileri, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla duygularını AA muhabirine anlattı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2015'de terörle mücadelede iki bacağını kaybeden 54 yaşındaki Ömer Kula, kutsal saydığı vatan toprağı için canını vermeye her zaman hazır olduğunu söyledi.

Kula, 'Bu vatan için iki bacağımı feda ettim. Mevzu bahis vatansa gerisi bizim için teferruattır. Vatanımız için her daim her görev hazırız. Önemli olan Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet daima muzaffer olmasıdır.' dedi.

- 'Vatan varsa biz varız'

27 Mart 2016'da 'Çukur olayları' sırasında Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerle çıkan yakın alan çatışmasında yaralanan 53 yaşındaki Cengiz Gönültaş ise gazi olmanın gururunu yaşadığını dile getirdi.

Gönültaş, 'Vatan varsa biz varız. Bayrağımız varsa, ezanımız susmuyorsa varız. Bizler bu ülke için gazi de oluruz, şehit de oluruz.' ifadelerini kullandı.

Vatani görevini en iyi şekilde yerine getirmek için gözünü kırpmadan ailesinden, sevdiklerinden kilometrelerce uzağa gitmeyi göze alan 60 yaşındaki Ahmet Özdemir ise 1991'de Muş'ta görev sırasında teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralandığını ifade etti.

Özdemir, Tedavi gördüğü sırada düşündüğü tek şeyin görevine geri dönmek olduğunu anlatarak, '2004'te gazilikten emekli oldum. Vatanın birliği ve bütünlüğü için, bayrak için şu an aynı görev olsa yine yaparım. Vatandaşları huzur ve güven içinde görmek bana mutluluk veriyor.' şeklinde konuştu.

- 'Gazilik manevi bir duygu'

Diyarbakır'daki görevi sırasında 'Gazi' ünvanını aldığını anlatan 46 yaşındaki Veli Oflaz da 'Gazilik manevi bir duygu. Bu ülke için bir çok şehit verildi. Allah da bize gaziliği nasip etti. Bu ülke için her zaman kanımın son damlasına kadar savaşmaya da hazırım.' diye konuştu.

Vatan ve bayrak sevgisinin her şeyin üstünde olduğunu aktaran 33 yaşındaki Gazi Koray Tuncer de 'Arkadaşlarımızla her zaman vatan, millet bayrak şuuruyla hareket ettim. Yaralandığım zaman bile o an tek aklımda olan bu ve arkadaşlarımın ne durumda olduğuydu kendimden önce onları düşünüyordum.' dedi.

Gaziliği, şehitlikten sonra en onurlu ve en şerefli rütbe olarak gördüğünü dile getiren 53 yaşındaki Veli Murat Taşlı da Türk milletinin varlığının her şeyin üzerinde olduğunu vurguladı. Taşlı, bu uğurda görev yaptıklarını ve her zaman yapmaya hazır olduklarını söyledi.

- 'Tek kaygımız vatanın bekası'

Vatan uğruna her zaman canlarını seve seve vereceklerini aktaran 57 yaşındaki Gazi Nesip Saz ise '1999'da Hakkari Yüksekova'da terör saldırısında gazi oldum. Vatanın bekası için gazi olduk, gerekirse canımızı bile veririz. Tek kaygımız vatanın bekası.' ifadesini kullandı.

Toplumun huzuru ve barışı için mücadele ettiklerini ve bundan dolayı gurur duyduklarını dile getiren 57 yaşındaki Gazi Aydın Şendere ise şöyle konuştu:

'2015'de Şırnak merkezde Çukur operasyonlarında yaralanarak gazi oldum. İnsanların mutlu ve huzurlu bir şekilde gezmesi bizi mutlu ediyor. Onların içinde gezerken bazı şeylere vesile olduğumuzu bilmek bize onur ve gurur veriyor.' ifadelerini kullandı.

- 'Herkese nasip olmaz'

Gazi ve şehitliğin yüce bir makam olduğunu ve herkese nasip olmayacağını aktaran 51 yaşındaki Halil Arı da '28 Şubat'ta Çukur olaylarında Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaralandım, gazi oldum. Bizler bu vatan ve millet için her zaman seve seve gazi ve şehit olmaktan gurur duyarız.' dedi.

Gazilik sıfatını taşımaktan gurur duyduğunu belirten 50 yaşındaki Gazi Yavuz Aksu ise '2000'de Şırnak'ta gazi oldum, her zaman bu vatanın huzuru ve güvenliği için canımızı ortaya koyduk yine aynı durum olursa gözümüzü kırpmadan yine aynı şeyleri yaparız.' şeklinde konuştu.

Yorum
19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 öğrencinin şikayet etmesi üzerine taciz iddiası ile gözaltına alınan öğretmen S.Ö, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede! TBMM’de 2026 bütçe görüşmelerinde konuşan MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, atanamayan öğretmen sorununa dikkat çekerek çözüm için kademeli ve sürdürülebilir planlama çağrısı yaptı.
Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları Memurların 2026 yılında tabi olacağı vergi dilimleri belli oldu. %15’te sabitleme beklentisi karşılık bulmazken, gelir sınırları ve uygulanacak oranlar netleşti.
Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı Okul müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından milli eğitim müdürlüğü görevine atandı. İşte okul müdürünün milli eğitim müdürlüğü görevi ataması ile ilgili detaylar:
Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek? Asgari ücrette 2. toplantı bitti, kulisler hareketlendi! %31'lik zam senaryosuyla 28.956 TL öne çıkarken, Erdoğan'ın çağrısı sonrası 30 bin TL sınırı konuşulmaya başlandı.
Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama! Sosyal medyada yayılan “okullar haftada 4 gün olacak” iddiası kafa karıştırdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimi ve mevzuatı, söylentilerin aksine net bir tablo ortaya koyuyor.
Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda Ocak ayında memurları iki ayrı ödeme bekliyor. Zamlı maaşlar ve 14 günlük maaş farkı aynı ay içinde hesaplara yatırılacak. Zam oranları ve tahmini tutarlar netleşti.
Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek Öğretmen yetiştirme sistemi değişti! Eğitim fakültesi mezunları için 12 aylık Milli Eğitim Akademisi eğitimi başlıyor. Atama sayılarındaki düşüş ve yeni modelin tüm detayları burada.
İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, AR-GE birimlerinde görevlendirilmek üzere öğretmen başvurularını almaya hazırlanıyor. Resmi yazıyla duyurulan süreçte başvuru takvimi netleşti.
Eğitimde "Dönem Sonu" Alarmı: e-Okul Veri Girişlerinde Yeni Kurallar ve Kritik Tarihler Millî Eğitim Bakanlığı, ortak sınavlar öncesi öğretmenlere e-Okul üzerinden kritik görevler tanımladı. Sınav tarihleri, not girişleri ve karne takvimi için net tarihler açıklandı.
MEB’de Sessiz Devrim Sinyali: İl Müdürleri Mercek Altında Millî Eğitim Bakanlığı’nda uzun süredir konuşulan bürokratik dönüşüm yeniden gündemde. Kulislerde, il müdürleri için performans ve sahaya etki odaklı yeni bir sürecin başlayacağı konuşuluyor.
Memur Maaşlarında Gizli Zam: 2026 Aile ve Çocuk Yardımı Ödenekleri Ne Kadar Olacak? Memur maaş katsayısına bağlı aile ve çocuk yardımları 2026'da artıyor! Eşi çalışmayan ve iki çocuklu bir memurun sosyal yardım geliri 3.000 TL’ye yaklaşacak. İşte yeni rakamlar!
1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? 1 Ocak 2026 Perşembe Resmi Tatil Mi? Okullar, Bankalar ve Devlet Daireleri Kapalı mı? İşte Tüm Detaylar
2026 Üç Aylar Ne Zaman Başlıyor? Diyanet Takvimi ile Recep, Şaban ve Ramazan Başlangıç Tarihleri Üç aylar 21 Aralık 2025 Pazar (Bugün) itibarıyla başladı! Diyanet takvimine göre Recep, Şaban ve Ramazan başlangıç tarihlerini ve manevi rehberlik detaylarını hemen keşfedin.
2026 Asgari Ücret Zammı Netleşiyor: Masadaki Rakamlar ve Kritik Tarih Açıklandı! 2026 asgari ücret zammı için nefesler tutuldu! Masada %25 ve %32'lik iki güçlü senaryo var. Yeni maaşların 27.630 TL ile 29.000 TL arasında olması ve Aralık sonunda açıklanması bekleniyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.