Temmuz Zammı ile Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Ne Kadar Olacak?

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zamla birlikte, öğretmenlerin uzun süredir beklediği Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik tazminatlarında da artış yaşanacak.

Eğitim 30.06.2025 13:28:00 3
Temmuz Zammı ile Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Ne Kadar Olacak?

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zamla birlikte, öğretmenlerin uzun süredir beklediği Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik tazminatlarında da artış yaşanacak. Tahmini %16’lık zam oranıyla birlikte, öğretmenlerin alacağı yeni tazminat tutarları netleşmeye başladı. Temmuz ayı, öğretmenler için zam ayı olacak! Memur maaşlarına yapılacak artışla birlikte, uzun süredir merakla beklenen Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik tazminatlarında da önemli bir iyileşme yaşanacak. Yapılan son hesaplamalara göre, bu tazminatlara tahmini olarak yüzde 16 oranında zam gelmesi bekleniyor. İşte, öğretmenlerin maddi haklarında hissedilir bir rahatlama sağlayacak yeni tazminat miktarları ve tüm detaylar...

Öğretmenlerin Tazminatları Temmuz'da Katlanıyor: Uzman ve Başöğretmenlere Büyük Zam Müjdesi!

Temmuz ayı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenler için maddi iyileşmenin müjdesini getiriyor. Memur maaşlarına yapılacak zamla birlikte, uzun süredir beklenen Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik tazminatlarında da önemli artışlar yaşanacak. Bu gelişme, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini ve kariyer basamaklarındaki ilerleyişlerini maddi olarak da ödüllendiren kritik bir adım olarak öne çıkıyor.

Zam Oranı Netleşiyor: Beklentiler Yüzde 16 Civarında!

Memur maaşlarına uygulanması öngörülen zam oranı, yüzde 15 ila yüzde 16 arasında değişiyor. Ancak yapılan detaylı hesaplamalar, zam oranının yüzde 15,50'nin üzerine çıkmayacağı yönünde bir kanaat oluşturuyor. Buna karşın, Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik tazminatları için yapılan tahminler, mümkün olan maksimum artış tutarı olan yüzde 16 üzerinden gerçekleştirildi. Bu, öğretmenlerin alacakları zammın potansiyel olarak en üst seviyeden hesaplandığı anlamına geliyor.

Yeni Tazminat Miktarları Belli Oldu: İşte Uzman ve Başöğretmenlerin Kazancı!

Tahmini yüzde 16'lık zam oranıyla birlikte, Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlerin alacakları tazminatlar önemli ölçüde güncellenecek.

Uzman Öğretmen Tazminatında Beklenen Artışlar:
 

Kariyer basamaklarında ilk aşamayı tamamlayan Uzman Öğretmenlerin tazminatlarında, maaş derecelerine göre kayda değer bir artış öngörülüyor:

1. ve 2. Maaş Derecesindekiler:

Mevcut Tazminat: 5.771 TL

Yeni Tahmini Tazminat: 6.636 TL

Beklenen Artış: 865 TL

Diğer Maaş Derecelerindekiler:

Mevcut Tazminat: 4.809 TL

Yeni Tahmini Tazminat: 5.530 TL

Beklenen Artış: 721 TL

Başöğretmen Tazminatları 13 Bin TL'yi Aşıyor!
 

Meslekte zirve noktası olan Başöğretmen unvanına sahip eğitimcilerin tazminatlarında ise çok daha belirgin bir artış bekleniyor. Bu artışlar, Başöğretmenlerin uzun yıllara dayanan deneyim ve üstün başarılarının maddi bir karşılığı niteliğinde:

1. ve 2. Maaş Derecesindekiler:

Mevcut Tazminat: 11.542 TL

Yeni Tahmini Tazminat: 13.338 TL

Beklenen Artış: 1.846 TL

Diğer Maaş Derecelerindekiler:

Mevcut Tazminat: 9.619 TL

Yeni Tahmini Tazminat: 11.158 TL

Beklenen Artış: 1.539 TL

Bu zamlar, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini destekleyen, kariyer basamaklarında ilerledikçe hak ettikleri maddi karşılığı almalarını sağlayan önemli bir düzenleme olarak öne çıkıyor. Nihai zam oranları ve kesinleşmiş tazminat miktarları, Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte netleşecek ve öğretmenlerin maaşlarına yansıyacak.

Yorum
Yorumlar
Muhtar
01 Temmuz 2025
Kariyer Basamakları Sistemi getiriyoruz diye Milli Eğitim Müdürünü emrinde çalışan özel büro çalışanından daha az ücret alır duruma getiren. Eğitimde hiyerarşiyi mahveden beceriksiz bakan yardımcıları derhal görevden alınmalı. Öyle yayla yayla gezmek ne güzel...
Kapatın
30 Haziran 2025
Ülkede bin tane halk eğitim merkezi var. Birilerine yalandan kurs açıp milletin patalarının çarçur edildiği kurumlar. Kapayın kurumları da satın. Ülkeye yetecek kadar yangın söndürme uçağı alınır o paralarla. Bari ülkenin ormanları korunur.
Kenan
30 Haziran 2025
Tazminatlar 100.000 TL olsa bile emekliliğe yansıtmadıktan sonra hiçbir anlamı olmuyor. Tazminatlar emekliliğe yansıtılsın
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Emniyet Genel Müdürlüğü, "Emniyet Başkanlığı" adıyla yeniden yapılandırılıyor. Bazı daire başkanlıkları genel müdürlük seviyesine çıkarılacak.
Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez! Kamu Denetçiliği Kurumu KDK'dan emsal karar: Yıllık iznini yurt dışında geçiren memurların, izne denk gelen resmi tatil günleri yıllık izin süresinden düşülemez. İdarenin bu uygulaması hukuka aykırı bulundu.
13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi! Konya'da 13 yaşındaki Hasan Berat, arkadaşının taşlı saldırısıyla ağır yaralandı. Kafatası titanyumla onarılan çocuğun hayati riski sürerken, tahliye edilen saldırgan tepki topladı.
İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi! İstanbul merkezli 5 ilde mali müşavirlere operasyon! 7 milyar TL'lik sahte fatura ile devleti 69,5 milyon TL zarara uğratan ve para aklayan 43 şüpheliye yönelik baskın başlatıldı.
Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitiminde sahadaki başarılı örnekleri görünür kılmak amacıyla “Öğrencilerin Söz Varlığı” temalı kapsamlı bir konferans düzenlemeye hazırlanıyor.
Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi? TBMM’de görüşülen 2026 bütçesinde, 30 bini aşkın kariyer personeline yönelik 30 bin TL’lik seyyanen zam düzenlemesi komisyonda geri çekildi. Gözler şimdi yeni adımlarda.
Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü! Bağımsız Türk Yargısı’nın verdiği kararlar artık tartışmayı bitirmiştir. Bu kararlarla birlikte, 8. Toplu Sözleşme sürecinde sergilenen ikircikli, tutarsız ve çelişkili tavırlar yan yana konulduğunda, teşkilatın
LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor MEB, 2028 LGS ve YKS için ezberciliği bitiren beceri odaklı yeni soru modeline geçiyor. ÖSYM ile yürütülen çalışmayla bilginin hayata tatbiki ölçülecek. İşte yeni sınav düzeni!
Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinde kapsamlı değişiklikler gündemde. MEB’in yeni modelinde ÖBA eğitimi, modül sistemi ve sınav başlığı yeniden şekilleniyor.
Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti Eskişehir ve Aydın’daki eğitim camiası iki acı kayıpla sarsıldı. Öğretmenler Ahmet Akyürek ve Şeniz Özdoğan Dilek’in vefatı, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.
Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında! Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alan haritaları güncelledi. Yeni haritalar; Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihsel süreçleri ve bölgesel yapıyı esas alıyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.