Bugün, 16 Haziran 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Tekirdağ'da 'Küresel Siyonizm ve Gazze' konferansı düzenlendi

Genel 14.05.2024 17:39:30 0
Tekirdağ

TEKİRDAĞ (AA) - İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Gündüz, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında soykırım ve etnik temizlik yapıldığını, insanların bunu canlı yayınlarla izlediğini söyledi.

Gündüz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İl Müftülüğünce Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen "Küresel Siyonizm ve Gazze" Konferansı'nda yaptığı konuşmada, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de insanların öldürülmeye devam ettiğini söyledi.

Gazze'de soykırım yaşandığını ifade eden Gündüz, "Gazze'de soykırım ve etnik temizlik yaşanmasını canlı yayın izler gibi izliyoruz. 1930'larda Yahudi soykırımını insanlar canlı yayında izlemedi. Hindistan'daki İngiliz zulmünü insanlar canlı yayında izlemedi. ABD'deki yerlilerin soykırıma tabi tutulmasını canlı izlemedi. 40 bine yakın insan katledildi." diye konuştu.

Gündüz, Gazze'de insanların yerinden edilerek açlığa mahkum edilmesinin tüm dünyada, bir televizyon programı gibi tepkisiz izlediğinin altını çizdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin de Gazze'nin İslam dünyasının kanayan yarası olduğunu vurguladı.

Gazze'nin, İslam dünyasının en mazlum coğrafyası olduğunu ifade eden Keskin, "Gazze'de yaşananlara dünya seyirci kalıyor. Çok cılız sesler çıkıyor. Bu konuda maalesef İslam dünyası sınavı kaybetti. Bu, İslam dünyası için çok önemli bir sınavdı. Bu kardeşlerimize destek vermeye bize dinimiz emrediyor." diye konuştu.

Konferansa Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program kapsamında Kur'an tilaveti de icra edildi.

Yorum

Ali Yalçın’dan maaş zammı ve emeklilere ek zam açıklaması

Öğretmenlerin Kariyer Basamaklarında Önemli Değişiklik: İşte Uzman ve Başöğretmenlik İçin Yeni Eğitim Sistemi!

TBMM'de Kritik Haftalar: 3600 Ek Gösterge, Kademeli Emeklilik, Staj Sigortası Masada! Milyonların Gözü Meclis'te!

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Kudüs Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUDAM) Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı.

MEB'den Yeni Performans Değerlendirme Sistemi Geliyor: İşte O Kritik Kriterler!

MEB Noktayı Koydu! Öğretmenler Görev Yeri Dışında Sınav Görevi Alabilir Mi? İşte Resmi Cevap!

75 kişi Demirkapı Yaylası’nda kayboldu

LGS 2025’te Arda Güler Sürprizi

Öğretmen Adaylarının Babalarından 2024 KPSS Ek Atama Çağrısı!

3 Temmuz Çarşamba Kritik Gün! Milyonlarca Kişinin Maaşı Değişecek: İşte Zam Senaryoları!

LGS Soru Kitapçıkları Yayımlandı!

Milli Eğitim Bakanlığı Duyurdu: LGS'de Görev Alan Personele Ödenecek Ücretler Açıklandı!

Çay Severlere Kötü Haber! ÇAYKUR'dan Flaş Zam Kararı

Kadro Bekleyenlere Umut Işığı: Taşeron İşçiler İçin Tarihi Adım Atılıyor

İller Arası Yer Değişikliği Gerçekleşen Öğretmenler Dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Kritik Duyuru!

Ücretli Öğretmenlere Performans Takibi: Görev Devamı Artık Bu Kriterlere Bağlı!

Temmuz Zammı İçin Geri Sayım Başladı! Emekli ve Memur Maaşları Ne Kadar Artacak? İşte Kritik Enflasyon Verisi!

MEB'den 2025-2026 Eğitim Takvimi Duyuruldu! Yaz Tatili ve Okul Başlangıç Tarihleri Netleşti, Planlar Değişiyor!

Matematik Öğretmeni Ali Rama Kalp Krizinden Hayatını Kaybetti!

Okulların Son Haftasında Devamsızlık Sürprizi: MEB’den Resmî Açıklama Geldi

Bakan Memişoğlu Duyurdu: 80 Yaş Üstü ve Yatağa Bağımlılara Sağlık Raporu Evde! Otomatik Yenileme Dönemi!

Boş Derse Giren Öğretmenin Ek Dersi Ödenir mi?

MEB'den Zümre Başkanlığına Müd t Ve Müdürü Yardımcısı İçin Kritik Uyarı

İl Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanı ve Yardımcısı Görevden Alındı!

500 ve 1000 TL'lik Banknotlar İçin Beklenen Tarih Belli Oldu Mu?

İngilizce Öğretmeni Akıncan Pekçok Hayatını Kaybetti!

ABD 36 ülkeye seyahat kısıtlaması getiriyor! Trump‘ın seyahat yasağında Türkiye var mı?

PIKTES Gösterisi Büyük İlgi Gördü: Kültürel Zenginlikler Aynı Sahnede Buluştu

Van'da Trafik Kazası Geçiren Öğretmene Müdürden Moral Ziyareti

Tapu İşlemlerinde Düşük Beyana Bakanlık Radarı: İşte Bekleyen Cezalar!

Yükleniyor

YAZARLAR