Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,00
  • EURO

    50,19% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5953,41% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,00

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, kadın istihdamını artıran kooperatifçiliğe önem veriyor

- Komisyon Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek: - 'Kadın istihdamına çok önem veriyor, kadının ekonomik olarak güçlenmesini önemli buluyoruz. Özellikle kırsaldaki kadınlar için kooperatiflerin çok ciddi emniyet supabı olduğunu düşünüyor

Ekonomi 23.11.2023 10:15:31 0
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, kadın istihdamını artıran kooperatifçiliğe önem veriyor

ANTALYA (AA) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, kamu desteğiyle istihdama katkı sunan kooperatiflerin büyük başarı yakaladığını belirterek, özellikle kırsaldaki kadınlar için kooperatiflerin emniyet supabı olduğunu bildirdi.

Atabek, "Kadın Erkek Fırsat Eşitliğinin Sağlanması ve Kadınların Güçlenmesi" toplantısı için geldiği Antalya'da, AA muhabirine, fırsat eşitliğine yönelik, Türk Cumhuriyetleri'nde çalışmaların devam etmesi için parlamentolar arası ilişkilerin artarak sürdüğünü söyledi.

Türkiye-Azerbaycan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonlarının işbirliği protokolü imzalayacağını vurgulayan Atabek, Azerbaycan heyetiyle yakından çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Komisyonlar kurarak çalıştıklarına değinen Atabek, şunları kaydetti:

"Geçen dönemde kadın istihdam komisyonu kurduk. Kadın istihdamını çok önemsiyoruz, kadının ekonomik olarak güçlenmesini önemli buluyoruz. Özellikle kırsaldaki kadınlar için kooperatiflerin çok ciddi emniyet supabı olduğunu düşünüyoruz. Kadınların ekonomisine çok ciddi katkısı var. Kadın kooperatifi ve kadın girişimciliğiyle alakalı çalışmamız oldu. Kadınlar için iş ve aile uyumu da çok önemli. Bununla alakalı çalışma komisyonumuz oldu. İş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasıyla alakalı çalışmalar. Kız çocuklarının fen, matematik ve teknoloji gibi alanlara yönlendirilmesiyle alakalı alt çalışmamız oldu."

- "Kooperatiflerin sayısı arttı"

KEFEK Başkanı Atabek, son yıllarda kooperatifçiliğin çok ciddi artış gösterdiğini, her ilde özellikle kamu destekli kooperatifler kurulduğunu dile getirdi.

Kamunun desteğinin çok önemli olduğunu anlatan Atabek, Sakarya'da belediyelerin, kaymakamlıkların, sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin desteklediği yirmiden fazla kooperatif olduğunu aktardı.

"Çalışmalarımızda özellikle kırsaldaki kadını güçlendirmek için kooperatifçiliğin önemli olduğunu gördük. Kentli kadın için de çok önemli kooperatifler kuruldu, büyük kooperatif yapıları oluşturuldu" diyen Atabek, kamu desteğiyle bu kooperatiflerin neler başarabildiğini gördüklerini vurguladı.

Atabek, "Bakanlıklarımızın kadın kooperatiflerine çok ciddi hibe programları, destekleri var. Kadın kooperatiflerini çok yakinen takip ediyoruz, destekliyoruz ve destek vermeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

- AA'nın destekleriyle fotoğraf sergisi açılacak

Çiğdem Erdoğan Atabek, 5 Aralık'ın, kadına seçme ve seçilme hakkının tanındığı ilk tarih olduğuna değinerek, buna yönelik TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un himayelerinde önemli programlar düzenleyeceklerini belirtti.

Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar seçilmiş kadın parlamenterleri TBMM'ye davet edeceklerine dikkati çeken Atabek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Filistin'in acısına şahitlik ederken bir taraftan da sesimiz çıktığı, gücümüz yettiği kadar destek olmaya ve dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. 5 Aralık'ta 'Gazze'de Kadın Olmak' temalı fotoğraf sergimiz olacak. Anadolu Ajansı'nın da destekleriyle oradaki arkadaşlarımızın zor şartlarda hayatlarını riske atarak çektiği o kıymetli fotoğrafları bir fotoğraf sergisiyle katılımcılarla paylaşacağız, Filistinli kadınlara destek olmak için."

Yorum

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

2026 Bütçesinde "Kariyer" Makası: Seyyanen Zam Maddesi Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.