Tarih: 24.03.2025 00:08

Talip Geylan’dan Çarpıcı Uyarı: Cehaletin Bedelini Hesaplayın!

Facebook Twitter Linked-in

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, eğitimde tasarruf yapılamayacağına dikkat çeken açıklamalar yaptı. Sosyal medya üzerinden eğitimle ilgili önerilerini sıralayan Geylan, öğretmen açığının kapatılması, ek ders ücretlerinin artırılması ve liyakat esaslı atamaların uygulanması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar…

Talip Geylan’dan Eğitimde Reform Çağrısı: Tasarruf Olmaz!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, eğitimde yaşanan sorunları sosyal medya üzerinden gündeme taşıdı ve çarpıcı önerilerde bulundu. Geylan, eğitim sisteminin geleceğini öğretmenlere yapılan yatırımlarla şekillendirilmesi gerektiğini belirterek, “Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın.” sözüyle dikkatleri üzerine çekti.

Eğitimde Tasarruf Politikalarına Karşı Çıkış

Geylan, eğitimin taşıyıcı kolonunun öğretmenler olduğunu ifade ederek, bu alanda yapılacak tasarruf politikalarının eğitim sistemine zarar vereceğini vurguladı. Türk Yüzyılı vizyonunun hayata geçirilebilmesi için eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini dile getiren Geylan, öğretmenlerin sorunlarına yönelik acil çözümler talep etti.

Öneriler ve Talepler

Geylan’ın açıklamalarında öne çıkan öneriler şu şekilde sıralandı:

  1. Ücretli Öğretmenlerin Yerine Kadrolu Atama: Gelecek öğretim yılında, ücretli öğretmenler kadar kadrolu öğretmen ataması yapılması gerektiğini belirtti.
  2. Mülakat Mağdurlarına Hak: Mülakatlarda haksızlığa uğrayan öğretmenler için ilave atama hakkı verilmesini talep etti.
  3. KPSS Başarılılarına İvedi Atama: 2024 KPSS’de başarılı olan ve aylardır atama bekleyen öğretmenlerin takviminin bir an önce duyurulması gerektiğini ifade etti.
  4. Maaş İyileştirmesi: Kamuda neredeyse en düşük maaşı alan öğretmenlerin aylık ücretlerinin mesleğin haysiyetine uygun şekilde iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.
  5. Ek Ders Ücretlerinde Artış: Ek ders ücretlerinin %100 oranında artırılarak adil bir düzeye çıkarılması çağrısında bulundu.

Eğitimde Liyakat ve Adalet

Geylan, öğretmen atamalarında mülakat uygulamalarına karşı çıkarak, liyakat esaslı bir sistemin önemini vurguladı. Atama süreçlerinin şeffaflaştırılması gerektiğini belirten Geylan, adaletli bir yönetim anlayışı ile öğretmenlerin motivasyonlarının artırılabileceğini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —