T3 Vakfı, Uluslararası Uzay Federasyonu'na üye oldu

Genel 14.10.2024 20:35:05 0
T3 Vakfı, Uluslararası Uzay Federasyonu

ANKARA (AA) - ZEYNEP DUYAR - Türkiye'nin Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Türkiye'ye uzay liginde basamak atlatma hedefiyle Uluslararası Uzay Federasyonuna (IAF) üye oldu.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Türkiye'yi uzay, havacılık ve teknoloji alanında önde gelen TEKNOFEST'lerle buluşturan ve bu alanda çok sayıda nitelikli insan yetiştirmenin önünü açan kurum, çalışma alanına bir yenisini ekledi.

T3 Vakfı'nın, uzay ekonomisini canlı tutmak ve uzay ekosistemini geliştirmek amacıyla kurulan IAF'a üyeliği, bu yıl 14-18 Ekim tarihlerinde İtalya'nın Milano kentinde gerçekleştirilen 75. Uluslararası Uzay Kongresi'nde (IAC) onaylandı.

80 ülkeden 563 üyesiyle dünyanın en önemli ve en büyük uzay yapılanması olan IAF, her yıl düzenlediği IAC ile sektördeki güncel gelişmelerin ele alınmasına platform sağlıyor.

- "Buraya üye olmamız son derece önemli"

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Elvan Kuzucu Hıdır, AA muhabirine, geçen yıl ilk defa T3 Vakfı olarak TEKNOFEST'te derece alan ekiplerle Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 74. IAC'ye katıldıklarını hatırlattı.

Kongredeki atmosferden çok etkilendiklerini belirten Hıdır, TEKNOFEST gibi dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivalini düzenleyen kurum olarak, uzay alanındaki en prestijli kongrenin de mutlaka bir parçası olmaları gerektiğini söyledi.

Hıdır, Bakü dönüşü IAF'a üyelik için başvurduklarını ve 1 yıllık değerlendirme süreci geçirdiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Şimdi 75. IAC'te düzenlenen IAF Genel Kurulu'nda üyeliğimiz onaylandı. Uzay alanında yapılan çalışmaları yakından izlemek ve uzay ajanslarının çalışmalarını yürüten kurumların bulunduğu bir federasyonun içinde bulunmak kritik öneme sahip. Üyeliğimiz, IAF tarafından düzenlenen kongre, etkinlik ve toplantılara katılım sağlayarak ülkemizin uzay alanındaki faaliyet ve hedeflerini uluslararası arenada anlatabilmemize ve ülkemizin uzay çalışmalarına basamak atlatmamıza imkan tanıyacak. Ayrıca 2026'da Antalya'da düzenleyeceğimiz 77. IAC öncesinde ülkemizden önemli firmalarla birlikte buraya üye olmamız son derece önemli."

- TEKNOFEST finalistleri Milano'da

IAC Komitesi'nin her yıl öğrenciler tarafından gelen makaleleri değerlendirerek, uygun bulduklarını sunum yapmaları için kongrelere davet ettiğini dile getiren Hıdır, burada da TEKNOFEST olarak yer aldıklarını aktardı.

Elvan Kuzucu Hıdır, TEKNOFEST'lerde finale kalan ekiplere özel bir çağrı açtıklarını ve Milano'daki kongre için birer makale hazırlamalarını istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Öğrenciler, TEKNOFEST'teki biyoteknoloji, dikey inişli roket ve uzayla ilgili projelerini geliştirerek, 75. IAC'de sunulmak üzere makaleler hazırladı, bunları IAC'ye gönderdiler. IAC teknik heyeti çalışmaları değerlendirdi ve TEKNOFEST'ten çıkan öğrencilerimizin 7'sinin makalesi kabul edildi. Bunların içerisinde 2 tane lise öğrencisi var. Biz de onların T3 Vakfı olarak yol ve konaklamalarını karşıladık. TEKNOFEST'ten ekiplerimiz, yarışmalarda ortaya koydukları çalışmalarını akademik bir çıktıya dönüştürdü ve şimdi burada 7 ayrı makalenin sunumunu gerçekleştirecekler. Bu da bizim için çok büyük bir gurur."

- IAF hakkında

IAF, sektörün önde gelen uzay ve savunma kuruluşlarından biri olarak 1951'de Fransa'nın başkenti Paris'te kuruldu. Her yıl düzenlenen, tüm küresel uzay aktörlerinin bir araya geldiği IAC'ye ev sahipliği yapan IAF'a üye olunması, özellikle uluslararası işbirliklerinin artırılması açısından büyük önem taşıyor.

Yorum
Ankara’da Memura Rekor Destek: Mansur Yavaş %120 Tavan Oranıyla İmzayı Attı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB, ASKİ ve EGO’da görev yapan memurlar için Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini yasal tavan olan %120 üzerinden yeniledi.
Öğretmen Atamalarında ‘Kilometre’ Muamması: Kimler Uzak İlçelere Gönderilebilir? Milli Eğitim Bakanlığı’nın norm fazlası öğretmenlere yönelik yayımladığı son yazı, aile birliği olanları korurken bekâr ve eşi çalışmayan öğretmenler için resen atama belirsizliğini yeniden gündeme taşıdı.
Eskişehir’de Kayıp Öğretmen Alarmı: Türkçe Öğretmeni 4 Gündür Aranıyor Eskişehir Odunpazarı’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Tuncay Arslan’dan 4 gündür haber alınamıyor. Polis ekipleri kent genelinde ve Porsuk Çayı çevresinde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Öğretmenlerin Ek Ders Hesaplamalarında Büyük Risk Aralık ayı ek ders hesaplamalarında en kritik kalem sınav görevleri oldu. Okul yönetimlerinin KBS işlemlerini atlaması halinde açık lise sınav ücretleri öğretmenlerin hesabına yatmayabilir.
Zamlı Uzman ve Başöğretmen Tazminatları Kaç TL’ye Çıkacak Ocak ayında öğretmenlere yapılacak zamla birlikte uzman ve başöğretmen tazminatları yeniden hesaplandı. Yüzde 11 zam, enflasyon farkı ve 1.000 TL artış maaşlara nasıl yansıyacak?
Şanlıurfa Öğretmen Akademilerinde Mevlânâ Mesnevisi Programı Millî Eğitim Bakanlığımız uhdesinde yürütülen Şanlıurfa Öğretmen Akademileri kapsamında faaliyet gösteren Edebiyat Akademisi, bu hafta vefatının 752. yıl dönümü dolayısıyla Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anısına program düzenledi.
Öğretmen atama branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programı detayları netleşiyor Milli Eğitim Akademisi’nde öğretmen adaylarını ilgilendiren süreçte sona yaklaşıldı. Branş kontenjanları, eğitim merkezleri ve 1 yıllık akademi programına ilişkin detaylar netleşiyor.
Öğretmenlere 5 Oturum Sınav Görevi Fırsatı! ÖSYM, Aralık ayı sonunda yapılacak Uzman Yardımcılığı ve Sayıştay Denetçi Yardımcılığı sınavları için öğretmenlere 5 ayrı oturumda görev alma imkânı sundu.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine Yüksek Kazanç Kesintisi Aralık ayı ek ders ödemeleri yıl sonu mali kapanış nedeniyle erkene çekildi. Ancak üst vergi dilimine giren öğretmenler için net tutarlarda dikkat çekici düşüşler yaşanacak.
Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez Kamu hizmetlerinin asli unsuru olan memurlar, uzun yıllardır biriken ekonomik, sosyal ve özlük hak kayıpları nedeniyle ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır.
Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?” Yıldırım Demirci, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı yargı kararları üzerinden eleştirip bombardımanına tuttu: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”
Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de! MHP, artan enflasyon karşısında alım gücü eriyen memurlar için zam, refah payı ve özlük haklarını kapsayan 7 maddelik düzenleme teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.