Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

T3 Vakfı, Uluslararası Uzay Federasyonu'na üye oldu

Genel 14.10.2024 20:35:05 0
T3 Vakfı, Uluslararası Uzay Federasyonu

ANKARA (AA) - ZEYNEP DUYAR - Türkiye'nin Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Türkiye'ye uzay liginde basamak atlatma hedefiyle Uluslararası Uzay Federasyonuna (IAF) üye oldu.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Türkiye'yi uzay, havacılık ve teknoloji alanında önde gelen TEKNOFEST'lerle buluşturan ve bu alanda çok sayıda nitelikli insan yetiştirmenin önünü açan kurum, çalışma alanına bir yenisini ekledi.

T3 Vakfı'nın, uzay ekonomisini canlı tutmak ve uzay ekosistemini geliştirmek amacıyla kurulan IAF'a üyeliği, bu yıl 14-18 Ekim tarihlerinde İtalya'nın Milano kentinde gerçekleştirilen 75. Uluslararası Uzay Kongresi'nde (IAC) onaylandı.

80 ülkeden 563 üyesiyle dünyanın en önemli ve en büyük uzay yapılanması olan IAF, her yıl düzenlediği IAC ile sektördeki güncel gelişmelerin ele alınmasına platform sağlıyor.

- "Buraya üye olmamız son derece önemli"

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Elvan Kuzucu Hıdır, AA muhabirine, geçen yıl ilk defa T3 Vakfı olarak TEKNOFEST'te derece alan ekiplerle Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 74. IAC'ye katıldıklarını hatırlattı.

Kongredeki atmosferden çok etkilendiklerini belirten Hıdır, TEKNOFEST gibi dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivalini düzenleyen kurum olarak, uzay alanındaki en prestijli kongrenin de mutlaka bir parçası olmaları gerektiğini söyledi.

Hıdır, Bakü dönüşü IAF'a üyelik için başvurduklarını ve 1 yıllık değerlendirme süreci geçirdiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Şimdi 75. IAC'te düzenlenen IAF Genel Kurulu'nda üyeliğimiz onaylandı. Uzay alanında yapılan çalışmaları yakından izlemek ve uzay ajanslarının çalışmalarını yürüten kurumların bulunduğu bir federasyonun içinde bulunmak kritik öneme sahip. Üyeliğimiz, IAF tarafından düzenlenen kongre, etkinlik ve toplantılara katılım sağlayarak ülkemizin uzay alanındaki faaliyet ve hedeflerini uluslararası arenada anlatabilmemize ve ülkemizin uzay çalışmalarına basamak atlatmamıza imkan tanıyacak. Ayrıca 2026'da Antalya'da düzenleyeceğimiz 77. IAC öncesinde ülkemizden önemli firmalarla birlikte buraya üye olmamız son derece önemli."

- TEKNOFEST finalistleri Milano'da

IAC Komitesi'nin her yıl öğrenciler tarafından gelen makaleleri değerlendirerek, uygun bulduklarını sunum yapmaları için kongrelere davet ettiğini dile getiren Hıdır, burada da TEKNOFEST olarak yer aldıklarını aktardı.

Elvan Kuzucu Hıdır, TEKNOFEST'lerde finale kalan ekiplere özel bir çağrı açtıklarını ve Milano'daki kongre için birer makale hazırlamalarını istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Öğrenciler, TEKNOFEST'teki biyoteknoloji, dikey inişli roket ve uzayla ilgili projelerini geliştirerek, 75. IAC'de sunulmak üzere makaleler hazırladı, bunları IAC'ye gönderdiler. IAC teknik heyeti çalışmaları değerlendirdi ve TEKNOFEST'ten çıkan öğrencilerimizin 7'sinin makalesi kabul edildi. Bunların içerisinde 2 tane lise öğrencisi var. Biz de onların T3 Vakfı olarak yol ve konaklamalarını karşıladık. TEKNOFEST'ten ekiplerimiz, yarışmalarda ortaya koydukları çalışmalarını akademik bir çıktıya dönüştürdü ve şimdi burada 7 ayrı makalenin sunumunu gerçekleştirecekler. Bu da bizim için çok büyük bir gurur."

- IAF hakkında

IAF, sektörün önde gelen uzay ve savunma kuruluşlarından biri olarak 1951'de Fransa'nın başkenti Paris'te kuruldu. Her yıl düzenlenen, tüm küresel uzay aktörlerinin bir araya geldiği IAC'ye ev sahipliği yapan IAF'a üye olunması, özellikle uluslararası işbirliklerinin artırılması açısından büyük önem taşıyor.

Yorum

ÖSYM'den Yıl Sonu Finali: 5 Oturumda Sınav Görevi Fırsatı!

Öğretmenlerin Ek Ders Takviminde "Vergi" Freni: Ödemeler Öne Çekildi, Kesintiler Arttı!

Eğitim Mil-Sen: Memurların Çözülemeyen Sorunları Artık Ertelenemez

Ali Yalçın’a Yıldırım Demirci’den ağır eleştiri: “Hangi yüzle üyenin karşısında?”

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.