9493,89%0,03
38,42% 0,22
43,66% -0,20
4081,01% -1,17
6625,51% -0,30
Milli Eğitim Bakanlığı'nın heyecanla beklenen sözleşmeli öğretmen atama sonuçları 23 Kasım'da açıklandı. Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği görev başlangıcı tarihi belli oldu. İşte detaylar...
23 Kasım tarihinde yapılan 20.000 sözleşmeli öğretmen atamasının ardından başlatılan güvenlik araştırması ve arşiv taraması işlemleri, eğitim sisteminin güvenliği ve öğrencilerin menfaatleri açısından büyük önem taşımaktadır.
Bu süreç, atanan öğretmenlerin;
Görev yaptığı kurumun güvenliğini sağlama: Okul ortamında olası riskleri en aza indirmek ve öğrencilerin güvenliğini korumak
Öğretmenlik mesleğine uygunluğu: Mesleki ahlak ve etik değerlere uygun olup olmadığını tespit etmek
Devletin güvenliğine zarar verebilecek herhangi bir faaliyette bulunup bulunmadığını tespit etmek: Bu sayede, okulların yasa dışı örgütler tarafından kullanılmasının önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, öğretmen ihtiyacının acil olduğu dikkate alınarak güvenlik araştırması ve arşiv taraması işlemlerinin hızlandırılması yönünde komisyonlara talimat vermesi oldukça önemli bir gelişmedir.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, sözleşmeli öğretmen atamalarında güvenlik araştırması ve arşiv taraması süreçlerini hızlandırma yönündeki talimatı doğrultusunda önemli adımlar atılmıştır. İl milli eğitim müdürlükleri, bu süreçlerin tamamlanmak üzere olduğunu ve atama kararnamelerinin yayınlanmaya başlandığını duyurmuştur.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı 20.000 sözleşmeli öğretmen ataması ile ilgili olarak yayınlanan atama kararnamelerinin ardından, öğretmenlerin en geç 15 gün içerisinde görev yerlerine başlaması yönünde bir takvim belirlenmiştir. Bu durum, hem eğitim sistemimiz hem de öğretmen adayları için önemli bir gelişmedir.
15 Günlük Bir Süre Neden Belirlendi?
3 Şubat Tarihi Neden Önemli?
Sürecin Tamamlanması: 3 Şubat tarihi, öğretmenlerin göreve başlama işlemlerinin tamamlanması için belirlenen son tarihtir. Bu tarihe kadar tüm öğretmenlerin görev yerlerinde olması hedeflenmektedir.
Eğitim-Öğretim Sürecinin Düzenlenmesi: Yeni dönemde eğitim-öğretim sürecinin düzenli bir şekilde başlaması için bu tarihin önemi büyük önem taşımaktadır.