Somali'deki Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'nde açık kalp ameliyatı yapılabilecek

Genel 4.03.2024 18:53:58 0
Somali

MOGADİŞU (AA) - Somali'de, Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde atılan adımla artık açık kalp ameliyatı gerçekleştirilebilecek.

Türkiye ile ​​​​​​Somali sağlık bakanlıkları arasındaki işbirliği sayesinde hayata geçirilen, açık kalp ameliyatlarının ilk kez yapılacağı yeni bölüm, düzenlenen törenle açıldı.

Törene Somali Sağlık Bakanı Ali Haji Adan başta olmak üzere bazı milletvekilleri ve yetkililer katıldı.

Somali Sağlık Bakanı Adan, burada yaptığı konuşmada, "Somali toplumuna önemli bir hizmetin açılışına katılmak benim için büyük bir onur. Açık kalp ameliyatı ihtiyacı olan birçok hasta, yüksek ameliyat ve tedavi maliyetleri, vize işlemleriyle uğraşırken, yaşamını yitiriyor. Bu tür hastalara acil müdahale gerekebiliyor." ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Mevlüt Karataş, Somalili kalp hastalarının sağlık hizmetleri için artık yurt dışına gitmesine gerek kalmadığını söyledi.

Karataş, hastanede bu sene çocuk ve kadın doğum alanında yeni bir birim açılacağını, kanser tedavisi ve diğer sağlık hizmetlerinin de genişletileceğini aktardı.

De Martino Devlet Hastanesi Müdürü Abdirisak Yusuf Ahmed, Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin sunduğu imkanların önemine işaret etti.

- Türkiye'den gelecek 7 uzman, ilk ameliyatlara eşlik edecek​​​​​​​

Açık kalp ameliyatları, modern ekipmanlar kullanılarak Somalili doktorlarca gerçekleştirilecek. Ayrıca Türkiye'den gelecek 7 uzman, ilk ameliyatlara eşlik edecek.

Somalililer, en çok açık kalp ameliyatı, organ nakli, kanser tedavisi ve tüp bebek gibi sağlık hizmetlerine ulaşabilmek için genellikle Hindistan, Kenya ve Türkiye'ye gidiyor.

Yorum
Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitimi alanındaki başarılı uygulamaları görünür kılmak amacıyla düzenlenecek konferans için başvuru sürecini başlattı, şartlar netleşti.
Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti Yılbaşı tatili nedeniyle ücretli öğretmenlerden yapılacak ek ders kesintileri netleşti. 1 Ocak’ta derse giremeyen öğretmenlerin maaşından zamlı tarifeyle ciddi tutarda kesinti yapılacak.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı! YEĞİTEK Okul Sorumlusu olarak görevlendirilen bilişim öğretmenleri, ek ders almadan teknik işlere zorlanıyor. Angarya görevler, iş güvenliği riskleri ve yargı süreci gündemde.
Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu: Emniyet Genel Müdürlüğü, "Emniyet Başkanlığı" adıyla yeniden yapılandırılıyor. Bazı daire başkanlıkları genel müdürlük seviyesine çıkarılacak.
Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez! Kamu Denetçiliği Kurumu KDK'dan emsal karar: Yıllık iznini yurt dışında geçiren memurların, izne denk gelen resmi tatil günleri yıllık izin süresinden düşülemez. İdarenin bu uygulaması hukuka aykırı bulundu.
13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi! Konya'da 13 yaşındaki Hasan Berat, arkadaşının taşlı saldırısıyla ağır yaralandı. Kafatası titanyumla onarılan çocuğun hayati riski sürerken, tahliye edilen saldırgan tepki topladı.
İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi! İstanbul merkezli 5 ilde mali müşavirlere operasyon! 7 milyar TL'lik sahte fatura ile devleti 69,5 milyon TL zarara uğratan ve para aklayan 43 şüpheliye yönelik baskın başlatıldı.
Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş Milli Eğitim Bakanlığı, Türkçe ve dil eğitiminde sahadaki başarılı örnekleri görünür kılmak amacıyla “Öğrencilerin Söz Varlığı” temalı kapsamlı bir konferans düzenlemeye hazırlanıyor.
Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi? TBMM’de görüşülen 2026 bütçesinde, 30 bini aşkın kariyer personeline yönelik 30 bin TL’lik seyyanen zam düzenlemesi komisyonda geri çekildi. Gözler şimdi yeni adımlarda.
Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü! Bağımsız Türk Yargısı’nın verdiği kararlar artık tartışmayı bitirmiştir. Bu kararlarla birlikte, 8. Toplu Sözleşme sürecinde sergilenen ikircikli, tutarsız ve çelişkili tavırlar yan yana konulduğunda, teşkilatın
LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor MEB, 2028 LGS ve YKS için ezberciliği bitiren beceri odaklı yeni soru modeline geçiyor. ÖSYM ile yürütülen çalışmayla bilginin hayata tatbiki ölçülecek. İşte yeni sınav düzeni!
Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi! Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinde kapsamlı değişiklikler gündemde. MEB’in yeni modelinde ÖBA eğitimi, modül sistemi ve sınav başlığı yeniden şekilleniyor.
Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti Eskişehir ve Aydın’daki eğitim camiası iki acı kayıpla sarsıldı. Öğretmenler Ahmet Akyürek ve Şeniz Özdoğan Dilek’in vefatı, meslektaşlarını ve öğrencilerini yasa boğdu.
Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında! Milli Eğitim Bakanlığı, ders kitapları ve eğitim araçlarında yer alan haritaları güncelledi. Yeni haritalar; Türkiye’nin jeopolitik konumu, tarihsel süreçleri ve bölgesel yapıyı esas alıyor.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.