Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14165,18%-0,12
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Sırbistan'da Türkçe öğrenen 86 kursiyere sertifika verildi

Genel 26.06.2024 11:53:05 0
Sırbistan

NİŞ (AA) - Sırbistan'ın güneyindeki Niş'te 2023-2024 akademik yılında Türkçe öğrenen 86 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.

Niş Üniversitesi Felsefe Fakültesi ve Fen Matematik Fakültesi ile Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği tarafından düzenlenen Türkçe kursuna katılan 110 öğrenciden başarılı olan 86 öğrenci için üniversitenin toplantı salonunda tören yapıldı.

A1, A2 ve B1 seviyelerinde Türkçe kurslarına katılan öğrenciler için düzenlenen törene, Türkiye'nin Niş Konsolosu Atilla Küçüktalaslı, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Yunus Yıldırım, Felsefe Fakültesi Dekan Yardımcısı Ivan Jovanovic, Fen Matematik Fakültesi Türkçe Kursları Koordinatörü Danica Dobrosavljevic ile öğrenciler katıldı.

Niş Konsolosu Küçüktalaslı, törende yaptığı konuşmada, Türkçe öğrenmek için gayret gösteren tüm kursiyerlere teşekkür ederek, Türkiye ile Sırbistan arasında kültür ve sanatta olduğu gibi dil konusunda da ortak çok fazla noktanın bulunduğunu söyledi.

Türkçe öğrenen öğrencilerin Türkiye ile Sırbistan arasında kültür köprüsü kurduklarını belirten Küçüktalaslı, "Sizler de Türkçe öğrenerek Türkiye ile bağınızı kurdunuz, Türkiye ve Sırbistan'ın geleceğinin inşasını yapıyorsunuz. Bizler gençlere inanıyor ve onların atacakları adımlara güveniyoruz. Sizler Türkçe öğrendikçe bizler burada daha da güçlü çalışıyoruz." dedi.

Eğitim Müşaviri Yıldırım da kurslara gelen öğrencileri tebrik ederek, dil öğrenmenin önemli olduğunu, Türkçe öğrenerek aynı zamanda Türkiye'nin kültürünün de öğrenildiğini kaydetti.

Yıldırım, eğitimin insanları birbirine yaklaştırdığını belirterek, "Bu kurslar sayesinde, Türkiye ile Sırbistan arasında var olan dostluk bağlarının daha da güçlendiğine inanıyorum. Kursiyerlerimiz, öğrendikleri Türkçe ile bu dostluğun elçileri olacaklar ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine katkıda bulunacaklardır. Türkçe kurslarımızda, dil öğrenmenin ötesinde, Türkiye'nin zengin kültürel mirasını ve Türkiye gezimizle de doğal güzelliklerimizi paylaştık." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından kursa katılan ve başarılı olan 86 öğrenciye sertifikaları verildi.

Yorum

Kamu Çalışanlarının Kaderini Değiştirecek 7 Maddelik Teklif TBMM'de!

Hangi Bildiriler Kabul Edilecek? MEB Türkçe Konferansı Başvuru Şartları ve Kritik Detaylar.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerinde Büyük Kesinti

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Bilişim Öğretmeni mi, Okul Tamircisi mi? YEĞİTEK Sorumlularının "Tornavidalı" Sınavı!

Emniyet Genel Müdürlüğünün Yeni Adı Belli Oldu

Yurt Dışında Olsanız Bile Resmi Tatil İzinden Düşülemez!

13 Yaşındaki öğrenci arkadaşının kafasını taşla ezdi!

İstanbul Merkezli Dev Operasyon: 7 Milyar Liralık Sahte Fatura Çarkı Çökertildi!

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

Bazı Memurlara Seyyanen Maaş Zammı Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.