Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5941,79% -0,35
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

Sendika Maaşları: Kazak'ın Açıklamalarıyla Yeni Bir Boyut Kazandı

Sendika başkanlarının maaşları uzun süredir tartışma konusu olurken, Liyakat-Sen Genel Başkanı Emir Kazak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tartışmalara yeni bir boyut kattı.

Genel 12.01.2025 22:05:00 0
Sendika Maaşları: Kazak

Sendika başkanlarının maaşları uzun süredir tartışma konusu olurken, Liyakat-Sen Genel Başkanı Emir Kazak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tartışmalara yeni bir boyut kattı. Kazak, sendika başkanı olarak hiçbir ücret almadığını ve sendika bütçesinin sadece giderleri karşılamak için kullanıldığını iddia etti. Kazak'ın bu açıklamaları, diğer sendika başkanlarının maaşları hakkında da yeni soruları gündeme getirdi.

Sendika Başkanlarının Maaşları Tartışması: Kazak'tan Şeffaflık Çağrısı

Sendika başkanlarının maaşları, kamuoyunda uzun süredir merak konusu olan ve sık sık tartışılan bir konu. Son olarak, Liyakat-Sen Genel Başkanı Emir Kazak'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, bu tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Kazak, yaptığı paylaşımda sendika kasasına giren aylık üye aidatı miktarını ve bu paranın nasıl kullanıldığını detaylı bir şekilde açıkladı. Kazak, sendika başkanı olarak hiçbir ücret almadığını ve sendika bütçesinin sadece avukatlık masrafları, kira gibi giderleri karşılamak için kullanıldığını belirtti. Ayrıca, diğer sendika başkanlarının, özellikle de Eğitim-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın aldığı maaş miktarının kamuoyuna açıklanması gerektiğini savundu.

Kazak'ın bu açıklamaları, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bir kısım kullanıcı, Kazak'ın şeffaflığı takdir ederken, bir kısım kullanıcı da diğer sendika başkanlarının da benzer açıklamalar yapması gerektiğini belirtti.

Liyakat-Sen Başkanı'ndan Şeffaflık Çağrısı: 'Sendika Bütçesi Üyeler İçin Harcanıyor!'

Liyakat-Sen Genel Başkanı Emir Kazak, son günlerde sendika başkanlarının maaşları konusunda gündeme gelen tartışmalara dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kazak, kendi sendikasının bütçesini şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşarak, diğer sendika başkanlarına da aynı çağrıda bulundu.

Kazak'ın paylaştığı bilgilere göre;

  • Aylık Üye Aidatı: Sendikaya aylık olarak yaklaşık 30.000 TL tutarında üye aidatı geliri giriyor.
  • Giderler: Bu gelir, sendikanın avukatlık masrafları, kira gibi zorunlu giderlerini karşılamakta kullanılıyor.
  • Önceki Birikim: Daha önce sendika kasasında biriken yaklaşık 350.000 TL ise, %2 barajından dolayı istifa etmeyen üyelere eğitim yardımı olarak dağıtılmış.

Kazak, bu açıklamalarının ardından diğer sendika başkanlarına da seslenerek, özellikle Eğitim-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın maaşının kamuoyuyla paylaşılmasını istedi. Kazak, 'Bir sendika başkanı olarak bırakın 500.000 TL maaş almayı, Ali Yalçın'ın sendikasından aldığı maaş kadar sendika kasamıza üye aidatı girişi olmuş olsaydı, bugün kamu çalışanlarının sesini daha etkin ve daha etkili projelerle duyurmuş olurduk.' diyerek, diğer sendika başkanlarını şeffaflığa davet etti.
Ekran Görüntüsü 2025 01 12 220905

Yorum

Talim ve Terbiye Kurulu’ndan Türkçe Eğitimine Akademik Dokunuş

2026 Bütçesinde "Kariyer" Makası: Seyyanen Zam Maddesi Neden İptal Edildi?

Algı Bitti, Hakikat Konuştu: Ali Yalçın Dönemi Çöktü!

LGS ve YKS’de Soru Modelleri Yenileniyor

Uzman ve Başöğretmenlikte "Video İzle-Unvan Al" Dönemi Bitiyor: İşte Yeni Modül Sistemi!

Türkiye'nin Eğitim Çınarları Devrildi: Eskişehir ve Aydın İki Değerli İsmini Kaybetti

Müfredata "Harita" Ayarı: Temel İlkeler ve Güncel Verilerle Hazırlanan Yeni Eğitim Araçları Yayında!

3600 Ek Gösterge, Kira Yardımı, Seyyanen Zam: Masadaki Talepler Açıklandı

Yıl Sonu Sürprizi: Öğretmenlerin Ek Ders Ödemeleri İçin Erken Ödeme Takvimi Belli Oldu!

2024-KPSS Branş Bazında Sıralamalar Güncellendi! ÖSYM'den Teknik Açıklama

KPSS-2025/2 Tercih Maratonu Başladı: Binlerce Kadro İçin Başvurular Alınıyor

Fenerbahçe’den Tarihi Hamle: 46 Milyar TL’lik Satışla Borçlar Sıfırlanıyor

İstanbul’da Dev Narkotik Operasyonu: Ünlü İsimlere Gözaltı ve Yakalama Kararı

Öğretmenlikte Yeni Dönem: Artık Diploma Yetmiyor

Memur Maaşlarında "Erdoğan" Dokunuşu: Seyyanen Zam Dosyası Yeniden Açıldı!

Asgari Ücret Sürecinde Gerilim: TÜRK-İŞ Neden Masadan Çekildi?

Emniyet Teşkilatında Kapsamlı Yenilenme: 235 İsim Emekli Edildi

Ortak Sınav Takvimi Netleşti: MEB Tarihleri Açıkladı

Sözleşmeliden Başöğretmene Derece Derece Öğretmen Maaşları! Ocak'ta Kim, Ne Kadar Alacak?

Asgari Ücrette Kritik Viraj: Erdoğan Devreye Girer mi, Rakam 30 Bin TL’ye Çıkar mı?

2025 Aralık AÖL Sınav Giriş Şartları: Geç Kalanlar Sınava Girebilecek mi? İşte Resmi Saatler!

MEB’den "İl ve İlçe Emri" Kararı: Mağduriyet Bitiyor, Norm Fazlası Atamadan Muafiyet Geldi!

Ali Yalçın’dan Memurlara 3600 Ek Gösterge Açıklaması

MEB Norm Fazlası Öğretmenlerin Yerini Nasıl Belirleyecek? Hizmet Puanı Mı, Kura Mı?

Yeni Atanan Öğretmenlerin Maaşı Ne Kadar Olacak? İşte Branş Branş Net Tablo

Ali Yalçın’dan Memur Maaşı ve Emekli İçin Kalıcı İyileştirme Açıklaması

Seyyanen Zam Beklentisi Bitti mi? Ocak Zammı İçin Yeni Tahminler

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret zammı açıklaması

2026 öncesi maaşlara düzenleme! Amaç: eşit işe eşit ücret

MEB Yurt Dışı Öğretmen Görevlendirme Kılavuzunu Yayımladı: Sınav Takvimi ve Detaylar Belli Oldu

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.