14183,03%0,27
42,73% 0,04
50,18% 0,01
5943,69% -0,31
9579,44% -0,27
Giresun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen maaş promosyon ihalesi düşük teklifler nedeniyle iptal edildi. Sağlık çalışanları 100-120 bin TL beklerken bankaların en yüksek teklifi 74 bin TL’de kaldı. Çalışanlardan tepki yağdı, sendikalar harekete geçti. Giresun İl Sağlık Müdürlüğü'nün düzenlediği banka promosyon ihalesi, sağlık çalışanları arasında büyük bir hayal kırıklığına yol açtı. Bankaların beklentinin çok altında teklifler sunması üzerine ihale komisyonu süreci iptal etme kararı aldı. Bu karar, hem çalışanların hem de sendikaların tepkisini çekti.
Giresun İl Sağlık Müdürlüğü’nün düzenlediği banka maaş promosyon ihalesi, düşük teklifler nedeniyle iptal edildi. Sağlık çalışanlarının büyük umut bağladığı ihale, beklentilerin çok altında gelen rakamlarla sonuçsuz kaldı. Yaklaşık 7 binden fazla sağlık personelini ilgilendiren süreçte, çalışanlar bankaların düşük tekliflerine tepki gösterdi.
Sağlık Bakanlığı’nın yeni talimatıyla ilk kez uygulanan promosyon ihalesinde açılış bedeli 60 bin TL olarak belirlenmişti. Ancak bankaların teklifleri beklentileri karşılamadı. Beşinci turda verilen 74 bin TL’lik en yüksek teklif, ihale komisyonu tarafından “yetersiz” bulunarak süreç iptal edildi.
İhalenin iptali sonrası sosyal medyada seslerini duyuran sağlık çalışanları, bankaların düşük teklifler konusunda adeta ortak hareket ettiğini iddia etti. “Bankalar milyarlarca lira kâr açıklıyor ama çalışanlara gelince elini sıkıyor” diyen personel, promosyon sürecinin daha şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesini istedi.
Yüksek enflasyon ve artan hayat pahalılığı nedeniyle maaş promosyonlarının hızla eridiğini vurgulayan sağlık emekçileri, ihalenin daha yüksek rakamlarla yenilenmesini talep ediyor. Çalışanlar, “Emeklerimizin karşılığını almak istiyoruz. 3 yıl boyunca geçerli olacak promosyon, bugünkü şartlarda bile yetersiz” diyerek tepki gösterdi.
Giresun’da promosyon tartışmalarını büyüten bir diğer konu ise Keşap Belediyesi oldu. Daha az personeli bulunan belediyede kişi başına 80 bin 100 TL promosyon ödenmesi kararlaştırıldı. Sağlık çalışanları, “Belediye çalışanı bizden fazla alıyor, bu kabul edilemez” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, bankaların düşük teklif yarışı içinde olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Çalışanlarımız 100-120 bin TL arasında promosyon beklerken bankaların 65-70 bin TL seviyesinde kalması asla kabul edilemez. Türkiye genelinde ortalama promosyon rakamları 100 bin bandındayken, Giresun’daki sağlık emekçilerinin bu rakamların altında kalmasına izin vermeyeceğiz.”
Ekiz, ihalenin iptal edilmesinin doğru bir karar olduğunu, sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.
Yetkililer, promosyon ihalesinin yaklaşık bir ay içinde yeniden yapılacağını ve bu kez daha yüksek bir açılış bedeli ile sürecin başlatılacağını açıkladı. Sağlık çalışanları, yeni ihalenin emeklerinin karşılığını verecek rakamlarla sonuçlanmasını talep ediyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.