Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14195,59%0,20
  • DOLAR

    42,82% 0,04
  • EURO

    50,72% 0,71
  • GRAM ALTIN

    6174,86% 1,08
  • Ç. ALTIN

    9937,22% 1,89

Sabiha Gökçen Havalimanında 3 yeni rekor

Ekonomi 25.11.2024 13:57:35 0
Sabiha Gökçen Havalimanında 3 yeni rekor

İSTANBUL (AA) - İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Uluslararası Havalimanı, "günlük toplam uçuş sayısı", "dış hat günlük uçuş sayısı" ve "dış hat yolcu sayısı"nda tüm zamanların en yüksek sayılarına dün ulaşılarak rekor kırıldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sabiha Gökçen Havalimanında, pazar günü gerçekleşen uçuşlarda, iç hatlar gelen 154, iç hatlar giden 144, dış hatlar gelen 222, dış hatlar giden 220 olmak üzere günlük toplam 740 uçuşla rekor kırıldı. Bir önceki uçuş sayısı rekoru 23 Temmuz 2018'de günlük toplam 739 sefer olarak kayıtlara geçmişti.

Havalimanında ayrıca dış hatlarda giden ve gelen toplam 442 uçuşla dış hatlar uçuş rekoruna da imza atıldı. Bir önceki rekor 6 Ağustos 2023'te 201 gelen ve 209 giden olmak üzere 410 dış hat uçuşuyla gerçekleşti.

Kırılan bir başka rekor ise dış hatlar yolcu sayısında kayıtlara geçti. Pazar günü dış hat gelen yolcu sayısı 36 bin 701, dış hat giden yolcu sayısı 38 bin 599 olmak üzere toplam dış hatlar yolcu sayısı 75 bin 300 oldu. Bir önceki dış hat yolcu sayısı rekoru 17 Kasım'da 36 bin 285 gelen, 36 bin 302 yolcu olmak üzere toplam 72 bin 587 yolcu olarak gerçekleşti.

Sabiha Gökçen Havalimanı, Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyinin (ACI Europe) açıkladığı haziran hava trafik raporuna göre yılın ilk yarısında Avrupa'nın hava trafiği en yüksek 10 havalimanı arasında yer aldı. ACI'nın açıkladığı haziran sonu rakamlarına göre bu senenin ilk yarısında Sabiha Gökçen'den yararlanan yolcu sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,6 artışla 19 milyon 835 bin 915 oldu.

"Şehrin Havalimanı" olarak adlandırılan Sabiha Gökçen, 51 ülkede 38 iç hat ve 102 dış hat noktasına hizmet verirken genel olarak 140 destinasyonla ulusal ve uluslararası güçlü bağlantılara sahip.

İSG, kasım itibarıyla 14 dış hat ve 1 iç hat olmak üzere toplam 15 yeni destinasyon açılışı gerçekleştirdi.

16 Aralık'ta başlayacak olan Nice (Fransa) uçuşlarıyla, İSG 2024'ü 16 yeni destinasyonla kapatmış olacak.

Yorum

Bakan Tekin’den LGS ve YKS Adaylarına Kaynak Kitap Talimatı:

YÖK Düzenlemesinde Devrim: 72 Yaş Sınırı, Güvenlik Soruşturması ve Öğrenciye Af Müjdesi!

İstanbullular Hazırlıklı Olun: AKOM Tarih Verdi, Kar Geliyor!

7 Gündür Aranan Öğretmenin Cesedi Derede Bulundu

Ek Dersler Erken Yatıyor: Aralık Ayı Bordrolarında Rekor Kesinti Kapıda!

2026 Köprü ve Otoyol Ücretlerine Yeni Zam: İşte Yeni Tarifeler!

MEB'den Fenomen Öğretmenler İçin Yeni Hamle

4 yıllık üniversitelerin süresi kısalıyor! Fakülteler 3 yıllık oluyor

Bakanlıktan "Hatalı Hesaplama" Uyarısı: Okula Gitmeyen Çocuk Sayısı Neden Yanlış Açıklandı?

Okulda Silahlı Saldırı Alarmı: Geylan’dan “Her Okula Güvenlik” Çağrısı

Öğretmenlere 3 Oturumluk Yeni Sınav Görevi

Memur maaşına ocakta taban aylık sürprizi! Memur maaşı ne kadar artacak?

MEB'den öğretmenlere zorunlu görev

Okul müdürü pompalı tüfekle 12 yaşındaki öğrencisi tarafından vuruldu

MEB’den Özel Okullara "Erken Kayıt" Operasyonu: Valiliklere Soruşturma Talimatı Gitti!

MEB Düzenlemesiyle Dengeler Değişti: İki Branşta Norm Kapıları Açılıyor

Ocak Zammında "Taban Aylık" Sürprizi: Uzman Öğretmen Maaşları Hangi Seviyeye Çıkacak?

Demirci: Bütçe Maratonu Meclis’te, Koltuk Mesaisi Burdur’da

Meteoroloji'den "Turuncu" Alarm: Kar, Sağanak ve Don Geliyor! İl İl Hava Durumu

Altın Piyasasında "Süper Döngü": Ons ve Gram Altın Aynı Anda Rekor Kırdı!

MEB'den O Okullara Sıkı Takip! Valiliklere Soruşturma Talimatı Verildi

19 Öğrencinin Taciz Şikayetiyle Bir Öğretmen Tutuklandı

MHP'den Öğretmen Atamaları İçin "Kademeli Çözüm" Çağrısı: 2026 Bütçesinde Eğitim Zirvede!

Maaşlar Ne Zaman Erimeye Başlayacak? İşte 2026 Yılı Yeni Vergi Dilimi Tutarları ve Sınırları

Okul müdürü milli eğitim müdürü olarak atandı

Asgari ücret zammı sızdı! Yeni asgari ücret 2026 kaç TL ödenecek?

Okullarda 4 Gün Eğitim İddiası Gerçek mi? MEB’den 1 Ocak Öncesi Kritik Açıklama!

Memurlara Ocak’ta Çifte Ödeme: Zamlı Maaş ve Fark Aynı Ayda

Yeni eğitim sistemi geliyor! MEB düğmeye bastı, artık öğretmenler bu eğitimden geçecek

İl Milli Eğitim’den Resmi Yazı: AR-GE Görevlendirmeleri İçin Son Tarih Açıklandı

Yükleniyor

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.